Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klaneri piszesz, że Hamerek biegał luzem .... mam tylko nadzieję, że na ogrodzonym terenie, bo na spuszczanie go z linki w miejscu otwartym jest jeszcze za wcześnie.... (chodzi mi przede wszystkim o jego strach)

Posted

Ata, masz 100% racji. Klaneri, bardzo proszę, aby pies pozostawał na smyczy lub na ogrodzonym terenie. To jest wymóg umowy adopcyjnej, ale i rozsądku. Chodzi o jego bezpieczeństwo. Nawet pies, który nie ma lęków ( jak Hamer) powinien być zabezpieczony linką w czasie spacerów w okresie adaptacyjnym, a najlepiej stale. Uruchom wyobraźnię - wystarczy strzał z gaźnika samochodu albo inny niespodziewany hałas i będziemy długo szukać psa.
To się zdarza i powtarza ciągle, niestety:shake:
Bardzie Cię proszę, zrób to dla Hamera.

Posted

Babeczki ! Nie róbcie ze mnie zupełnie nierozsądnej. . nie pusciłabym go gdzies w parku bo wiem ze on nadal się boi . . ata widziała ze u mnie jest ogrodzony teren i tutaj tylko się z nim bawie i puszczam luzem , Hamer przybiega do mnie na zawołanie więc to dużo mi daje:) Tutaj się wybieba i wybawi. jest bezpieczny.

Posted

Ja tak naprawdę wczoraj pierwszy raz puściłam go tutaj luzem i to dosłownie na chwilke zeby sprawdzić jak zareaguje będąc z innymi psami i Hamer po prostu chciał sie z nimi bawić:) Dzisiaj biegał dookola domu a później spodobało mu sie rzucanie i przynoszenie patyka..no a na konńcu wyturlanie w trawie;)

Posted

dzisiaj nawet dał się zaprowadzić w co przyznam nie wierzyłam do sklepu zoologicznego który wcale tak blisko nie jest na przymiarkę szelek ;) Wszedł do sklepu , było tam mnóstwo ludzi a on był taki dzielny;)

Posted

Taki mój Książę;) Wczoraj pierwszy raz poszliśmy na naprawdę długi spacer - dał radę . Przy okazji sprawdziłam jak reaguje na dzieci;) Jest bardzo posłuszny i taki kochany , wszędzie za mną łazi:) Sliczniutki , sąsiedzi za nim wręcz szaleją;P

Posted

Klaneri - troszkę miałam kłopotów i nie dotarłam na spacerek:cool3:
Widze że sbie całkiem nie żle radzisz, gratuluje :loveu:

Jednak, teraz widzę Hamerka w samym puszorka, dla bezpieczeństwa musi mieć jeszcze smycz i obroże. Z takiego puszorka to równie łatwo może sie Tobie wywinąć jak i z obroży.

Pozdrawiam;)

• 3 weeks later...
Posted

Dawno mnie tu nie było no ale po tych zmianach na dogo wyszukiwarka w ogóle nic mi nie znajduje...:( Hamerek właśnie leży obok i śpi. Jest coraz lepiej , bawi się z naszymi pieskami a innych na ulicy się już w oóle nie boi. Wieczorami zawsze w parku spotyka się z piękną beżową golden retriverką któa najwyraźniej za Hamerkiem przepada i próbuje się mu przypodobać..:) Fajne pieski by z nich były takie łaciate ;) Generalnie jest mnóstwo ludzi którzy mnie zatrzymują na ulicy i podziwiają Hamerka. Fakt faktem bardzo trudno jest spotkać u mnie takiego dorodnego psa. Jest dobrze. Trochę łobuzuje no ale to jeszcze szczeniak więc poniekąd mu to wybaczam. Najlepszy sposób na nmiego to dłuugi spacer, później wykończony pada i śpi . :)