Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elmira napisał(a):
Malibo, ja Ciebie zrozumiałam :) ;) Bez znaczników :)

Ja też zrozumiałam ale wytłumaczyłam na przyszłość czemu się tak stało :mad:

Posted

elmira napisał(a):
:evil_lol: No wiem, wiem. Nie bij Ziuteczko :)

Ta "pała" to nie na Ciebie Kochanie :loveu: tylko na tego gooopiego co się skasował nooo :evil_lol:

Posted

A dzien dobry! Dzisiaj dość wczesna pobudka - potrzeby fizjologiczne Hamerka;) Własnie wróciliśmy ze spaceru, on idzie dalej spać a ja już raczej nie zasnę. .:)

Posted

A no i bym zapomniała. . schody już opanowane , pięknie podbiegamy sobie do góry żeby Hamcio sie nie zatrzymywal - chociaż i tak już sie nie zatrzymuje , szybko się nauczył;)

Posted

Kurcze , zastanawiam się cały czas dlaczego Hamer tak boi się wyjścia na dłuższy spacer . . być może ulica i przejeżdzające samochody obok , towarzyszący temu hałas . . zauważyłam takze ze boi się jak ktoś idzie po chodniku z naprzeciwka - on się boi , chciałabym go przekonać do tych dłuższych spacerów tym bardziej ze obok jest miły park , niestety Hamer narazie nie daje się tam zabrać:( Może jakies przysmaki zadziałaja. . nie mam pojęcia:/ Martwi mnie to , też nie wiadomo co go spotkało wcześniej. .:( Hamcio mój biedny. .

Posted

Klaneri tylko spokojnie:evil_lol:, daj mu te 2 tygodnie czasu na oswojenie się ze spacerkami i innymi nowymi rzeczami.
Od półtora roku mam w domu byłą dzikuskę, do tej pory w lewo pójdzi, bo w tą stronę chodzimy na spacery w prawo za chole.. więc albo ją ciągnę albo biorę na ręce:evil_lol:

i nie przesadzaj na początek z tymi czułościami, daj chłopakowi troszkę swobody :)

Posted

Daje daje mu swobode , oczywiście nic na siłę nie robię tylko no po prostu jest mi go tak żal bo on sie tak biedny wielu rzeczy boi . . wystarczy nawet jak ktos cos głośniej powie on już się kuli. . a jest taki kochany. . ;) Ja mam chyba troszke zbyt dobre serce dla niego i stąd wynika ta troska i to zmartwienie;)

Posted

luka1 napisał(a):
I błagam - nie spuszczaj go ze smyczy bo zwieje :shake:

Koniecznie zakładajcie też adresówkę z numerem telefonu przy obroży.
Przez dłuższy czas najlepiej rzeczywiście nie spuszczać ze smyczy, ucząc przychodzenia na wołanie stymulacją pozytywną.
Smakołyk jako nagroda za przyjście na zawołanie to jest to :loveu::loveu:.
Bać się będzie jeszcze dość długo.... Nie wiadomo, ile zła ten biedak w swoim życiu doświadczył :-(.
Jednak miłość i dom zdziałają cuda, dajcie mu czas na to, żeby Wam zaufał i pilnujcie, mocno pilnujcie :loveu::loveu:
Klaneri :loveu::loveu: Wszystkiego dobrego, Hamerku :loveu::loveu:

Posted

dzieki Wam kobietki za wszystkie rady , nie spuszczam go ze smyczy bo doskonale wiem ze po prostu by uciekł. . Staram sie i będę starać mu pomagać i małymi kroczkami do wszystkiego na pewno dojdziemy:) Dzieki Wam;)

Posted

Od wczorajszego wieczora szukamy Banderasa, który sforsował ogrodzenie i udał się w niewiadomym kierunku!
Może być w promieniu nawet 60km od Sochaczewa.
Wszystkich z miejscowości w tym obszarze prosimy o otwarte oczy i pomoc w poszukiwaniach!!!!!
Chętnym do drukowania i rozwieszania ogłoszeń prześlemy tekst na maila.
RATUNKU!

Posted

Hamcio , pokonuje bariery i własnie zrobilismy postęp w kwestii spacerów co mnie i jego chyba bardzo ucieszyło:) Oswaja się , a to najważniejsze.

Co z Banderaskiem? To taki biedny psiak i w dodatku uciekł. . :( Mam nadzieje ze go znajdziecie najszybciej jak się da bo szkoda takiego wspaniałego psa:(

Posted

Jestem przeszczęśliwa i niesamowicie dumna z Hamerka , włąsnie wróciliśmy ze spacerku na którym byliśmy około godziny co jest aż niedowierzaniem dla mnie , no na końcu Hamer nawet nie mial zamiaru wracać do domu. .:) Ciągnął mnie dalej na spacer. . Cieszę się niezmiernie bo to oznacza że mi zaufał :) No a teraz daje wam kilka foteczek z owego spacerq:)

Posted

Ojj tam to takie na szczęście było:) Na spacerki chodzimy - na razie metoda nagradzania smakołykiem za to że da się namówić na jeszcze kawałek drogi do pokonania najlepiej działa .;) Z czasem na pewno będzie czuł sie bardziej swobodnie i pójdzie na spacerek nawet bez "dodatków" :)