Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaczeło się zwyczajnie od informacji:

W mojej okolicy, Olszowiec k/Sochaczewa, błąka się młody pies podobny do doga. Dzisiaj wskoczył mi prawie pod koła, pewnie został wywieziony samochodem. Jest przeraźliwie chudy. Ja nie mogę się nim zająć, bo mam już 23 psy i kilkanaście kotów.
Bardzo proszę o pilną interwencję, podjadę samochodem, zapłacę za wizytę u weta, przeznaczam 300 zł na początek na jego wydatki.
Pozdrawiam,

A pózniej pies został przywieziony do boksów Fundacji.

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem, ech jednego psiaka uda się wyadoptować a tu następny się znajduje biedulek :( ma jak widzę problem z tylnymi łapami, niedożywienie...
potrzebne będą też wieści o zachowaniu

Posted

Isadora7 napisał(a):
Wiesz co Ziuta... eeeech ... co ja bede móiwc... w góre psiaku

Wiem Dorcia...wiem...:diabloti: no ale co poradzę, że ciągle nam psiaki z nieba spadają...:roll:

Posted

ustawienie tylnych nog jest iksowate inaczej krowie- co jest u psow rasowych nieprawidlowe, ale nie przeszkadza w bieganiu i chodzeniu, a faktycznie ruch jest specyficzny
ma tak moj Eurodog

Posted

Luka, przecież on wygląda jak nasz Bruno, kiedy był młody.Tylko bez tego białego krawacika i butków.Jest tak piękny. My Bruńcia zgarnęliśmy z rynku w Iłowie, bo mrozy wtedy się zaczynały okrutne.I mamy wspaniałego przyjaciela od 8 lat.Może ktoś popatrzy w ten piękny pysio i pokocha wielkopsa.Ludzie, zobaczcie, jaki on jest piękny.A że łapy tylne troszkę iksowate?Hmmm, wielu facetów ma takie same.I co?Kobietki ich kochają tak samo jak tych z prostymi nogami:evil_lol: Pies, tak jak człowiek, nie musi być perfekcyjny,żeby go kochać!!!

Posted

Ati napisał(a):
na razie , bo nie wiem jaki duzy jest ten pies, to on mi wyglada na wyzlowatego- sama mam dwa takie wyzly w domu

Nie, na wyżła jest za duży.Jak się wyprostuje to jest nawet dogowto wysoki.

Posted

Kurczaki, no co wy z tymi rasami:shake: Pies piękny jest i niech go bierze ludź, który ma dobry gust i doceni jego urodę i go pokocha i basta!Rasy...Też mi coś.

Posted

masz rację Lilek, psina piękna i młoda, a juz drży gdy się do nuiego podchodzi. Musiał być bity i kto wie co jeszcze. Dzię krzyknęłam gdy szczeniak wbił mi się zębami w nogę a on przywarował do ziemi i śmignął do budy. Kto wie co ten pies już przeżył.:-(

Posted

Wiecie co, to jest właśnie dla mnie najtrudniejsze do zniesienia-świadomość tego, co przeżywają te kochane stworzenia,świadomość ich strachu, bólu, cierpień zarówno fizycznych, jak i psychicznych.Co musi czuć pies porzucony przez bestię zwaną człowiekiem, kiedy zostaje bezradny, zagubiony, często pobity i poraniony.Biedny, kochany Czarnulek.Boże jedyny, przecież w jego oczach widać strach i taki smutek, że serce sie ściska.