Chantell Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 26 września jadę po dwumiesięczną sunię Nagiego psa peruwiańskiego. Mam pytanie. Jak zacząć, w jakim wieku i jaki dysk najodpowiedniejszy dla psa 8-13 kg? no i jak zachęcać na począku i nakręcać Quote
zetah Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Myślę że najodpowiedniejszy był by na początek sofflite pup. ;) Na początku odpuściła bym sobie zabawe dyskiem (chociaż wiele osób zaczyna bardzo wcześnie. Mój pies pierwszy raz widzial dysk w wieku 4 mieś), a skupiła się na nakręcaniu psa na zabawke, głównie jakimś szarpaku. Do tego nauka przynoszenia aportu - bez tego nie zaczynala bym zabawy dyskiem. Dopiero później wprowadziła bym frisbee - na początku krótkie sejse, większość szarpanko, ewentualnie rollery. to tak odemnie, wielkim znawcą to ja nie jestem. pozdrawiam Quote
Chantell Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 ee a gdzie mogę kupić takie dyski? Ja jestem zerowy nowicjusz xD Quote
marta_gp Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Jest tutaj temat z linkami do sklepów ;) I tematy o wyborze dysku i o tym jak zacząć też są :eviltong: Na latajacepsy.pl też o tym jest ;) Quote
Recommended Posts