Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
No właśnie. I dlatego takie trudne jest pisanie stawek z rosyjskich katalogów.
Pzdr.
Asiaczek, dla mnie możesz pisać tak, jak się wymawia. Jak napiszesz "Modern Tajp" a nie "Modern Type" to i tak będę wiedziała, o którą hodowlę chodzi. :wink:

Posted

Flaire napisał(a):
A ja poproszę o Airedale Terriery...
Asiaczek napisał(a):
tłumacząc z cyrylicy na łaciński alfabet można się pogubić
Airedale po ichniemu zaczynają się na E i są na końcu alfabetu (chociaż w katalogu pewnie nie są alfabetycznie :roll: ).

Flaire, z wielką chęcią spełniłabym Twoją prośbę, ale serdelków było sporo. Napisz, psy czy suki.
Pzdr.

Posted

Były prezentowane rasy nieuznane przez FCI, ale wśród nie było tajganów. Były za to: amerykański buldog, burbul, buriat - wilczarz mongolski, owczarek wschodnio-europejski, angielsko-rosyjski gończy, rosyjski kolorowy (?) bolończyk, rosyjskij toy terrier (2 rodzaje: gładkowłosy. długowłosy), estoński gończy.
Pzdr.

• 3 months later...
Posted

W 2006 roku Eoroazja to po raz pierwszy dwie wystawy (2 x CACIB)- ostatnia sobota i niedziela lutego ! Obsada sędziowska po prostu bajka !
Jest to o tyle ciekawe że że RKF zmieniła system przyznawania Championatów Rosyjskich wystawcom z zagranicy . Otóż wcześniej dla Championów obojętnie z którego kraju FCI, Ameryki i Kanady wystarczyło zdobyc CWC na jednej wystawie co więcej nie musziały to byc wystawa rangi międzynarodowej,. Od niedawna żeby zdobyc Championt Rosji Champion innego kraju musi zdobyc dwa razy CWC !
dlatego zaliczenie za jednym zamachem dwóch wystaw to nieżle.
Najkrócej jedzie się pociągiem, najszybszy jest Polonez około 19 godzin, są tylko miejsca leżace...
Po drodze jest kilka długich przystanków gdzie można spokojnie wyprowadzic pieski na spacerek.
Sama wystawa Euroazja jest jedną z lepiej organizowanych wystaw Międzynarodowych na świecie, nie wiem jak było w tym roku , bo nie byłam.
Na wystawach w Rosji zawsze jest dużo konkurencji hodowlanych w których dużo wystawców bierze udział.
Na przykład na ROSIJA`2004 w do konkurencji grupa hodowlana dopuszczano grupy które wystawiały nie mniej niż 4 psy.
Pragnę zauważyc że handling jest w Rosji szeroko rozpowszechniony i jeśli ktos nie jest pewien swoich umiejętności to radze wziąc handlera i to dobrego! ze sobą. Konkurencja w tej mierze jest w Rosji ogromna Handling to tam prawie przemysł i to dośc drogi - czytaj opłacalny...
Prezenterzy jednej grupy Hodowlanej są ubrani jednakowo i nie chodzi tu o jednakowe T-shirty czy bluzy...
Wystawy w Rosji to same skrajności albo kest coś na najwyższym poziomie albo lepiej o tym nie wspominac. Co do minusów to prosze nie zapomniec o własnym papierze toaletowym...
Pozdrawiam
gmk

Posted

Zgodnie z obietnicą, podaję dodatkowe informacje o Eurazji 2006.
Wystawa jest 2xCACIB i na ulotce napisane jest, że tylko na Eurazji 2006 psy, które dostaną 2xCAC przyznaje się tytuł Championa Rosji.

Opłaty:
I i następny pies - 40 Euro (od 01.03.2005 r. do 01.10-2005 r.)
I i następny pies - 50 Euro (do 15.01.2006 r.).
Pocztą można wysyłac tylko do 1 grudnia br., natomiast do 15 stycznia 2006 r. - e-mail, faks i w biurze RKF.
Do zgłoszenia należy dołączyć: kopie dowodu opłaty, zgłoszenie (koniecznie z adnotacją, na którą Eurazję chcemy zapisać psa, np,. Eurazja-2006-1 lub Eurazja-2006-2; rasa, nazwę psa, klasa,dane właściciela), kopię rodowodu, kopie championatów lub certyfikatu uzytkowości. Dla klas szczeniaków i młodziezy - dopuszczalne jest przesłanie karty szczeniaka.
Eurazja-2006-1 - 25.02.2006 r.
Eurazja-2006-2 - 26.02.2006 r.
Telefon: (095) 287 8770
e-mail: rkf@rkf.org.ru

Mam również podane nazwiska sędziów dla konkretnych ras, ale jest tego bardzo dużo (bo różni sędziowie w różne dni). Tak więc, gdy ktoś ma życzenie - piszcie, o jaka rasę chodzi, a ja podam.
Dla baskowiczów informacja, że 25-02-2006 r. (I dzień) basenji będą oceniane przez sędziego z BiH Refet Hadzic, a drugiego dnia - sędzia francuski Jean-Louis GRUNHEID.
Pzdr.

Posted

Dla ciekawości podam, że jedynym sędzią zaproszonym na obie Eurazje jest p. Piotr Król. Pierwszego dnia sędziuje:sznaucer średni czarno-srebrny,pon; natomiast drugiego - angielski pointer, angielski setter, weimaran, węgierski krótkowłosy gończy, irlandzki setter (red), bracco italiano, niemiecki drathaar (?), niemiecki kurtzhaar (?), gordon setter, retriver gładkowłosy (?), retriver kędzierzawy (?).

Przepraszam za "dziwne" tłumaczenie ras, czasami zupełnie nie daję rady w tymi ichniejszymi nazwami. Jakby co, będziemy dalej mysleć, jak to rozszyfrować, OK? :P
Pzdr.

Posted

kilka dni temu byli u mnie na kryciu hodowcy z moskwy polacy podali mi koszty pociag w dwie strony 500 pln hotel na wzglednym poziomie 30 dol. jesli jedzie grupa ponad 5.osobowa y to mozliwe znizki sluza pomoca w piatek bede znala wiecej szczegolow pozdrawiam

Posted

Agama napisał(a):
kilka dni temu byli u mnie na kryciu hodowcy z moskwy polacy podali mi koszty pociag w dwie strony 500 pln hotel na wzglednym poziomie 30 dol. jesli jedzie grupa ponad 5.osobowa y to mozliwe znizki sluza pomoca w piatek bede znala wiecej szczegolow pozdrawiam

No to sobie na razie odpuszczę, nie uzbieram tyle kasy - mam jeszcze 4 wystawy, ale na 2007 kto wie? Kasiutę zbiorę i podbijam świat :lol: :lol: :lol:

Posted

Słuchajcie, trochę się zagalopowałam i o EURAZJI 2006 nie powinnam pisać na tym topiku. Bo temat dotyczy EURAZJI 2005!!!

W związku z tym zaraz utworzę topik "EURAZJA 2006" i tam proszę, zaglądajcie i pytajcie o info, OK?
Pzdr.

Posted

[quote name='PARSONRK']Ja mam jeszcze pytanko odnośnie tegorocznej wystawki ?
Były parsony ?? ( parson russell terrier)

I pyt nr 2 Ktoś obliczył ( tak plus-minus) koszta takiej wycieczki??
Mogę Ci odpowiedzieć tylko na pierwsze pytanie:
JRT:
PSY
kl.mł
NICE BLOCKER THUNDER - BEST JUNIOR, BOB
kl. o
LEROY BROWN - CACIB

SUKI
kl. o
KROUNI LIW IRIS - CACIB

Mogłam od razu podać Ci wyniki, bo mam WYNIKI EURAZJI 2005 (tylko najlepszych psów).
Pzdr.