Asiaczek Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Od znajomych z Moskwy dostałam katalog z największej i najbardziej znanej wystawy w Moskwie i w Rosji - Eurazji. Na tej wystawie po prostu nie wypada nie być hodowcom i właścicielom rosyjskim. Do tego sędziowie - same uznane sławy i znawcy swoich ras: Guido Vandoni - Włochy Paula Haikkinen-Lehkonen - Finlandia Salvatore Tripoli - Włochy Elvind Majerum - Norwegia Tamas Jakkel - Wegry Terry Torn - Wlk. Brytania Goran Bodegard - Szwecja Jacques Medard-Ringuest - Francja Sandra Mashford - Australia Petru Muntean - Rumunia Hassi Assenmacher-Feyel - Niemcy Karl P. Reisinger - Austria Kari Jarvinen - Finlandia Luis Pinto Teixeira - Portugalia Rita Trainin - Izrael Stefan Sinko - Słowenia Orietta Zilli - Włochy Pedro Sanches Delerue - Portugalia Wilfried Peper - Niemcy Harry O'Donoghue - Irlandia valentina Ivanisheva - Rosja Barbara Muller - Szwajcaria. Zgłoszonych psów - 4.375!!!!! Zgłoszonych par hodowlanych - ok. 80!!!!! Poza tym grupy hodowlane i hodowle. Tego już mi się nawet liczyć nie chce... Jeżeli ktoś jest zainteresowany stawką swojej rasy - piszcie i pytajcie. Pzdr. Quote
Savannah Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 no i jestem! o staweczke nie prosze, bo wiem że ją dostane do rąk ( :wink: ) ale ponawiam pytania.....co powiesz Asiaczku na wyjazd właśnie na tego typu wystawe? bo jak wiesz ja bede musiala duzo jezdzic juz nie tylko z Wizardem, ale też z moją nową maluszką 8) Pzdr Villarica Siberians Quote
tufi Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Data w tytule jest wlasciwa? Ja bardzo poprosze o bullterriery :) Quote
Savannah Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 [quote name='tufi']Data w tytule jest wlasciwa? Ja bardzo poprosze o bullterriery :) data napewno prawdziwa nie sądze by Asiaczek się pomylił :wink: Pzdr Villarica Siberians Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 tufi napisał(a):Data w tytule jest wlasciwa? Ja bardzo poprosze o bullterriery :) Tak, data jest właściwa. A dlaczego pytasz? Bullterrier sędzia: Terry Thorn - Anglia: PSY kl. sz STRONG STAEL BREJW PIRAT kl. mł BAKKARDI BULTIGERS STRONG STAEL JANG MERLIN RUS TERIER JONATAN MERDER kl. p RUSSIAN GAZE WARRIOR RUS TERIER FRED FORSYTE STRONG STAEL FELIKS TIGER IGL ASKOR JUMAR ERMAK kl. ch BRAYT BEST CAPITOL CITY PULLERA RUSSIAN GAZE VISCOUNT DE PARAMON SUKI kl. mł. ASKOR JUMAR ZABAWA kl. p VAIT KOSTEL OLLI SNOW DROP STRONG STAEL ENNI BAKER kl. o STRONG STAEL SAMANTA BAVARIA ZASZCZITNIK ANDA kl. ch TEKILA HEKATE Były również miniatury. Chcesz? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 Savannah napisał(a):no i jestem! o staweczke nie prosze, bo wiem że ją dostane do rąk ( :wink: ) ale ponawiam pytania.....co powiesz Asiaczku na wyjazd właśnie na tego typu wystawe? bo jak wiesz ja bede musiala duzo jezdzic juz nie tylko z Wizardem, ale też z moją nową maluszką 8) Pzdr Villarica Siberians Nie wiem, czy się zdecyduję na przyszły rok, bo to jednak kawał drogi. Samochodem strach (Białoruś), a pociągiem - 24 godziny jazdy. A więc raczej nie. Pzdr. Quote
tufi Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 No tak, bo skoro Asiaczek ma juz katalog to logiczne, ze wystawa byla... Przepraszam, jestem zakrecona od kilku dni :( Troche sie zdziwilam po prostu, bo zacheta do udzialu w wystawie ogromna, data wystawy sprzed kilku miesiecy, a post napisany w polowie maja... Przepraszam raz jeszcze :roll: Czy wiadomo juz jaka jest data kolnej wystawy w przyszlym roku? I jakie sa przepisy dotyczace wwiezienia psa na wystawe do Rosji? Quote
tufi Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Dzieki za stawke :) Capitol City Pullera to pies mojego hodowcy :) Miniatur juz nie trzeba, dzieki raz jeszcze :) Quote
Matagi Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Asiaczku! :P A akity jekieś tam były?Z tego co wiem,to jest ich tam niewiele... :( Quote
Agasia Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Poprosze bardzo o beagle :) Nie powinno byc zawrotnie duzo :lol: Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 tufi napisał(a):No tak, bo skoro Asiaczek ma juz katalog to logiczne, ze wystawa byla... Przepraszam, jestem zakrecona od kilku dni :( Troche sie zdziwilam po prostu, bo zacheta do udzialu w wystawie ogromna, data wystawy sprzed kilku miesiecy, a post napisany w polowie maja... Przepraszam raz jeszcze :roll: Czy wiadomo juz jaka jest data kolnej wystawy w przyszlym roku? I jakie sa przepisy dotyczace wwiezienia psa na wystawe do Rosji? Nie znam jeszcze daty Eurazji w 2006 r., być może jest podana na ichniejszej stronie w Internecie. Co do przepisów: paszport dla psa i - być może, informacja niepotwierdzona - zaświadczenie wet. Ale nie wydaje mi się, aby zaświadczenie było potrzebne. Bo np. do Kaliningradu nie jest potrzebne, a to też Rosja. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 [quote name='Matagi']Asiaczku! :P A akity jekieś tam były?Z tego co wiem,to jest ich tam niewiele... :( AKITY, sędzia: Elvind Mjaerum - Norwegia: Psy kl. p TANO SIMI GO IZ OTCHEGO DOMA kl. o KAJITSU NO HOUTAKU-GO OTOKO DZI HO ARU SUKI kl. p HIRATSUKA IMPERIJA. I to wszystko. Pzdr. Quote
Savannah Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Asiaczek napisał(a):Savannah napisał(a):no i jestem! o staweczke nie prosze, bo wiem że ją dostane do rąk ( :wink: ) ale ponawiam pytania.....co powiesz Asiaczku na wyjazd właśnie na tego typu wystawe? bo jak wiesz ja bede musiala duzo jezdzic juz nie tylko z Wizardem, ale też z moją nową maluszką 8) Pzdr Villarica Siberians Nie wiem, czy się zdecyduję na przyszły rok, bo to jednak kawał drogi. Samochodem strach (Białoruś), a pociągiem - 24 godziny jazdy. A więc raczej nie. Pzdr. Asiaczku mam nadzieje że kiedys zmienisz zdanie i grupą wybierzemy sie na podbój Euroazji :D złozymy sie w jakas grupe i Białorus nam nie straszna :evilbat: 0X 8) Pzdr Villarica Siberians Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 Agasia napisał(a):Poprosze bardzo o beagle :) Nie powinno byc zawrotnie duzo :lol: sędzia: Jacques Medard-Ringuet - Francja: PSY kl.mł KARA URUS SZIKO SZARTRES kl. p KARA URUS KRON PRINCE DAR SHAH CEZEJ kl. o KARA URUS KURAZH RED WARRIOR BULLS BRUNO kl. u AGAR Z HORNI LISNICE kl. ch DAR SHAH RICCI FARGO Z JAROSLAVICKYCH RYBNIKU SUKI kl. mł. AULA BI GURU SKAUT-LISS WIKTORIA WISLA kl. p FELICITA TERGY KARA URUS KALAMBINA DAR SHAH CELESTA kl. o BOROWKOWA BABECZKA POLOT DAR SHAH CERERA DAR SHAH CERCEJA Pzdr. Quote
Agasia Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Dziekuje bardzo :* A moglabys jeszcze sprawdzic czy Borowkowa Babeczka mieszka w Rosji czy skads przyjechala ;)? Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 Savannah napisał(a):Asiaczek napisał(a):Savannah napisał(a):no i jestem! o staweczke nie prosze, bo wiem że ją dostane do rąk ( :wink: ) ale ponawiam pytania.....co powiesz Asiaczku na wyjazd właśnie na tego typu wystawe? bo jak wiesz ja bede musiala duzo jezdzic juz nie tylko z Wizardem, ale też z moją nową maluszką 8) Pzdr Villarica Siberians Nie wiem, czy się zdecyduję na przyszły rok, bo to jednak kawał drogi. Samochodem strach (Białoruś), a pociągiem - 24 godziny jazdy. A więc raczej nie. Pzdr. Asiaczku mam nadzieje że kiedys zmienisz zdanie i grupą wybierzemy sie na podbój Euroazji :D złozymy sie w jakas grupe i Białorus nam nie straszna :evilbat: 0X 8) Pzdr Wiesz, jak sobie przypomnę to 16-godzinne stanie na granicy, bez jedzenia, wody, w zimowy czas - chyba jednak nie. Pzdr. Villarica Siberians Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 Agasia napisał(a):Dziekuje bardzo :* A moglabys jeszcze sprawdzic czy Borowkowa Babeczka mieszka w Rosji czy skads przyjechala ;)? Borówkowa Babeczka mieszka w Moskwie. Pzdr. Quote
kadziumia Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 No Joanna, a dla mnie wiesz, te białe puchate i uśmiechnięte ;) pozdrawiam Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Proszę o stawkę Seterów Irlandzkich - mahoniowych ;) Quote
króliczek Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Ja oczywiście Joasiu jestem zainteresowana jak zwykle stawką shar-pei :roll: Jeśli bedzie ich dużo to Asieńko tylko pieski poproszę :lol: :D Quote
Asiaczek Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 kadziumia napisał(a):No Joanna, a dla mnie wiesz, te białe puchate i uśmiechnięte ;) pozdrawiam "Białe, puchate i usmiechnięte!": sędzia: Elvind Mjaerum - Norwegia: PSY kl. sz BIELOJE CUDO GAMAJUN kl. mł. BIELYJ WOLK BALU ELKEJT C SHOW ZEWC kl. p ANGEL AYONA DALLAS ROYBRIDGE SILVA ZEUS SERENADA SEVERNOI DOLINY SHEDEVR ANGEL AYONA DIAMOND ANGEL AYONA ZOSKAR SERENADA SEVERNOI DOLINY SHON kl.o SERENADA SEVERNOI DOLINY ROGDAY SERENADA SEVERNOI DOLINY TRIUMPH SNEZHNOE TANGO BRAVIY PES BOSS VOLNY VETER IZ MOSKOVSKOY METELI kl.ch BELOE CZUDO MACBETH BELYJ WOLK BONIFACIY BELYJ WOLK GARO HAKKER NORD STAR REMAKE THE STORY RYLEY EVER SMILING SUKI kl.sz BELOE CZUDO BEL RASZEN BELOE CZUDO GIZHIGA kl. mł. BELYJ WOLK ANABEL BELYJ WOLK BEATRICE SERENADA SEVERNOI DOLINY ADELINA kl. p NANOOK SPIRIT SNEZHNOE TANGO ANGEL AYONADOLORES BELYJ WOLK HOLLY ANGEL kl. o ANGEL AYONA ABIGAIL kl.ch BELOE CZUDO LEBEDUSHKA BELYJ WOLK JASNA CHRISTINA BELOE CZUDO METELICA Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Proszę o stawkę Seterów Irlandzkich - mahoniowych ;) Irish Red Setter sędzia: Karl P.Reisinger - austria: PSY kl. o DIOSKURY DIRK TANTSUYUSCHI VETER SIMPATICHNY ANRI SIEL DIOSKURY DAMIAN SUKI kl. o DIOSKURY DRIADA kl.ch CANTERA LINDA DIOSKURY Pzdr. Quote
Recommended Posts