rita60 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 __Lara napisał(a):Laima, masz rację, przyjedź i sama go najlepiej zobacz ;) Czyli czekamy na decyzje po wizycie:roll: Quote
Erazm Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Zagladam z nadzieja na nowe wiadomosci... Quote
Kajusza Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Przepraszam za offa - ale proszę o pomoc w szukaniu domu dla Saby!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/wesola-saba-szuka-domu-136105/ z góry dziękuje!! Quote
gonia66 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Ja tez juz bym chciala wiedziec cokolwiek..ale zdaje sobie sprawe ze u Dziadziusia to coz takiego moze sie zmienić...jak widze poprawe stanu wszystkich dziadziusow ostatnio wyciagnietych ze schronu....toaz mi serce sciska na mysl,ze dla Stivusia nie ma miejsca nigdzie...a jemu pewnie tak niewiele potrzeba do szczescia....czy nam sie uda????nie wiem gdzie jeszcze szukac...ale wiem ze on nie moze zostac w schronie...nie moze na pewno....:shake::shake: CIAPULINKO...NIE MAM CIEBIE JUŻ OD MIESIĄCA...I NIC...MOŻE JESTEM BLEDSZA..MOZE DRŻĄCA, MOŻE BARDZIEJ MILCZĄCA....LECZ JAK WIDAC..MOŻNA ŻYC BEZ POWIETRZA.....22.08.2009.. Quote
bico Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 poczekajmy na ostateczną decyzje Laima, jak już Stivka osobiście obejrzy w schronie, mówiła, że tam do niego pojedzie, więc ja czekam z nadzieją:oops::roll: Quote
lekston Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 tu "stara" bogula----- jak trafić, dojeżdżam tylko busem 80 lub 112; wzięłabym psa na spacer z swoją sunią TW i może potem już dwójkę do domu do Tarnowskich Gór? ale po niedzieli----teraz mam terminy/zobowiązania rodzinne albo jeszcze tylko dziś....fon: 697 503 710 Quote
rita60 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='lekston']tu "stara" bogula----- jak trafić, dojeżdżam tylko busem 80 lub 112; wzięłabym psa na spacer z swoją sunią TW i może potem już dwójkę do domu do Tarnowskich Gór? ale po niedzieli----teraz mam terminy/zobowiązania rodzinne albo jeszcze tylko dziś....fon: 697 503 710[/quote] Witaj "stara' bogulo:razz:byłoby pieknie,mały nie mogłby lepiej trafic:multi: Quote
gonia66 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='lekston']tu "stara" bogula----- jak trafić, dojeżdżam tylko busem 80 lub 112; wzięłabym psa na spacer z swoją sunią TW i może potem już dwójkę do domu do Tarnowskich Gór? ale po niedzieli----teraz mam terminy/zobowiązania rodzinne albo jeszcze tylko dziś....fon: 697 503 710[/quote] serio?????Dobrze czytam??????:crazyeye: [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Purple][B]CIAPULINKO...NIE MAM CIEBIE JUŻ OD MIESIĄCA...I NIC...MOŻE JESTEM BLEDSZA..MOZE DRŻĄCA, MOŻE BARDZIEJ MILCZĄCA....LECZ JAK WIDAC..MOŻNA ŻYC BEZ POWIETRZA.....22.08.2009.. [*] [*] [*][/B][/COLOR][/FONT] Quote
Nikus Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='lekston']tu "stara" bogula----- jak trafić, dojeżdżam tylko busem 80 lub 112; wzięłabym psa na spacer z swoją sunią TW i może potem już dwójkę do domu do Tarnowskich Gór? ale po niedzieli----teraz mam terminy/zobowiązania rodzinne albo jeszcze tylko dziś....fon: 697 503 710[/quote] Jak będziesz po niedzieli to mam nadzieję,że będę już miał autko z naprawy..i chętnie zawiozę Was do Tarnowskich Gór:lol:...więc jak będzie pewny dzień to proszę o wiadomość na PW... Quote
lekston Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 tu bogula! pojadę po niedzieli, wcześniej nie dam rady; myslę o spacerku i zobaczeniu jak psy na siebie diałają; Livka to królewna:evil_lol:; jak by było ok., to..... dam znać w nd wieczorem albo w pon. o swicie, kiedy planuję jazdę do Gliwic o tym biedaku dopiero doczytałam dzisiaj u nas w terierkowie......... Quote
lekston Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 czy on jest wykastrowany? to dla mnie ważne! Quote
Nikus Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='lekston']tu bogula! pojadę po niedzieli, wcześniej nie dam rady; myslę o spacerku i zobaczeniu jak psy na siebie diałają; Livka to królewna:evil_lol:; jak by było ok., to..... dam znać w nd wieczorem albo w pon. o swicie, kiedy planuję jazdę do Gliwic o tym biedaku dopiero doczytałam dzisiaj u nas w terierkowie.........[/quote] Ale kino...moja sunia(mix niufa) też Livka:lol::lol::lol:...ok.Zgadamy się w niedzielę i umówimy na Placu Piastów to zawiozę Cię do schroniska i połazimy z nimi...co do kastracji to dziewczyny w schronie wiedzą i pewnie napiszą... Quote
Laima Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Czy dobrze rozumiem, że ktoś zabiera terrierka ze schronu? To wspaniała wiadomość. :) Ja do końca tygodnia nie ruszam się z domu - mam na przechowaniu 3-tygodniowego kociego niemowlaczka; dlatego nie podjechałam do schroniska. Ukłony dla dobrej duszy, która pomoże temu pieskowi. Quote
bico Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Laima']Czy dobrze rozumiem, że ktoś zabiera terrierka ze schronu?[/quote] no właśnie - czy ktoś zabiera Stivka za schronu??? Na DT czy DS? może więcej info prosić:oops::roll: Quote
kwasek Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='bico']no właśnie - czy ktoś zabiera Stivka za schronu??? Na DT czy DS? może więcej info prosić:oops::roll:[/quote] Przecież napisane jak byk, jeśli zgodzi się staruszek z suczką boguli/lekston to go zabierze do siebie, na zawsze. :) Quote
iwona213 Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 dziś Ihabe zabrała terierka na badania do swojego weta za co bardzo jej dziekuję, zakupiła mu też specjalistyczną karmę. Ihabe jesteś aniołem... Iwonka napisze więcej jak wejdzie, ale z tego co mi mówiła przez telefon to biedak ma niewydolność nerek, będzie potrzebował specjalistycznej karmy. Co do jajek to nie wiem, może Iwonka zerkała mu w klejnoty czy coś tam wisi :cool3::cool3::cool3: jak nie będzie wiedziała to jutro się dowiem. Obawiam się że jak ma jajka to przy niewydolności nerek zabieg kastracji nie będzie możliwy. Może wtedy zrobimy zrzute i udałoby się Twoją sunie wysterylizować?? :roll: Iwonka mówiła też że dzisiaj dziadzio biegał po lecznicy, a w schronisku jak tylko go wyciągne to 2 kroki zrobi i koniec, nawet martwiłam się czy nie ma zaniku mięśni, a to widać spowodowane beznadzieją schroniskowego życia... tylko wyrwał się na chwilke ze schronu i już zaczął odżywać... Iwonko napisz coś więcej... trzymam kciuki aby adopcja się udała, nasz terierek jest straszną sierotką więc napewno nie zrobi suni krzywdy... Quote
gonia66 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 No nie...wchodze Ci ja zmeczona po calym dniu ciezkiej pracy..i od razu "wypoczywam" czytajac takie wiesci...Piesio mial wizyte u weta...bedzie mial wizyte suni i byc moze przyszlej pani niebawem..a na dodatek Wujaszek Nikus...wpada tu z konretna propozycja pomocy..wyglada na to ze wszystko zaczyna sie ukladac i to ukladac pozytywnie...oby tak dalej....no to czekamy na wiesci od Ihabe...:loveu: Quote
ihabe Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Już jestem kochany Stiwku i moje kochane ciotki klotki:loveu: Długo płakałam jak odjeżdżałam ze schroniska:-( Stiwi to cudowny psiak, bez cienia agresji, cudowny. Byłam dziś blisko niego ze dwie godziny i serce mi pękało jak musiałam go zostawić. Patrząc na niego wyobrażałam sobie jak cudnie bedzie wyglądał wykąpany i wyczesany:loveu::loveu: A więc tak: krew: morfologia w porządku: WBC 9,4 Lym 0,6 dla mnie za mało ale wet powiedział ok ( norma 1,2-3,2)L mon: 0,1 ( 0,3-0,8)L GRA: 8,7 ( 1,2-6,8) H LYM% 6,6 (12.0-37.0)L MON% 0,8 (3.0-10.0)L GRA% 92,6 (60.0-90.0) H RBC 5,61 HGB 11,8 L HCT 38,1 MCV 67,9 MCH 21 MCHC 31,0 L RDW 12,5 L PLT 415 MPV 5,9 L wysoki poziom Creatyniny 208 ( max 159) mocznik 19,3 bardzo wysoki ( 2,5-9,6) Diagnoza niewydolność nerek. To nie był mój wet, pojechałam do innego w pobliżu z rekomendacji schroniska:loveu: Zalecenia dieta niskobiałkowa. Kupiłam mu na start dwa kilo Royala Renal + dodatkowo takie witaminki obniżające mocznik ale nie pamietam nazawy:shake: Oczka, infekcja a to daltego, że psinula ma zapadające się oczko i powieka drażni rogówkę i dochodzi do infrkcji. Dzidzia musi mieć to oczko bardzo czyste i często przemywane. Pogryzione uszko zostało zdezynfekowane i nie powinna dojść do komplikacji, Waga: 7,6 kg ( takie pióreczko) Dziś miś był bardzo aktywny, maszerował cały czas po gabinecie i poczekalni, na rączkach poprzytulał się chwilke i juz chce iść na dół:loveu::loveu: Jest cudownyyyyyyyyy:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Laima Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='ihabe']Już jestem kochany Stiwku i moje kochane ciotki klotki:loveu: Długo płakałam jak odjeżdżałam ze schroniska:-( Stiwi to cudowny psiak, bez cienia agresji, cudowny. Byłam dziś blisko niego ze dwie godziny i serce mi pękało jak musiałam go zostawić. Patrząc na niego wyobrażałam sobie jak cudnie bedzie wyglądał wykąpany i wyczesany:loveu::loveu: A więc tak: krew: morfologia w porządku: WBC 9,4 Lym 0,6 dla mnie za mało ale wet powiedział ok ( norma 1,2-3,2)L mon: 0,1 ( 0,3-0,8)L GRA: 8,7 ( 1,2-6,8) H LYM% 6,6 (12.0-37.0)L MON% 0,8 (3.0-10.0)L GRA% 92,6 (60.0-90.0) H RBC 5,61 HGB 11,8 L HCT 38,1 MCV 67,9 MCH 21 MCHC 31,0 L RDW 12,5 L PLT 415 MPV 5,9 L wysoki poziom Creatyniny 208 ( max 159) mocznik 19,3 bardzo wysoki ( 2,5-9,6) Diagnoza niewydolność nerek. To nie był mój wet, pojechałam do innego w pobliżu z rekomendacji schroniska:loveu: Zalecenia dieta niskobiałkowa. Kupiłam mu na start dwa kilo Royala Renal + dodatkowo takie witaminki obniżające mocznik ale nie pamietam nazawy:shake: Oczka, infekcja a to daltego, że psinula ma zapadające się oczko i powieka drażni rogówkę i dochodzi do infrkcji. Dzidzia musi mieć to oczko bardzo czyste i często przemywane. Pogryzione uszko zostało zdezynfekowane i nie powinna dojść do komplikacji, Waga: 7,6 kg ( takie pióreczko) Dziś miś był bardzo aktywny, maszerował cały czas po gabinecie i poczekalni, na rączkach poprzytulał się chwilke i juz chce iść na dół:loveu::loveu: Jest cudownyyyyyyyyy:loveu::loveu::loveu::loveu:[/quote] :multi: Gdyby jeszcze nerki były zdrowe, byłoby fantastycznie... Quote
gonia66 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Laima']:multi: Gdyby jeszcze nerki były zdrowe, byłoby fantastycznie...[/quote] No i gdyby domek znalazł..tez byloby fantastycznie....:loveu: Ihabe...dziekujemy za wizytę i opiekę nad naszym slodziakiem-prynajmniej wiadomo juz co i jka..no i moze leczenie coś da...i lepsze karmienie..i dojdzie bidulinka do siebie...oby...........................:roll::roll: Quote
bico Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='lekston']tu bogula! pojadę po niedzieli, wcześniej nie dam rady; myslę o spacerku i zobaczeniu jak psy na siebie diałają; Livka to królewna:evil_lol:; jak by było ok., to.....[/quote] Kwasek - rozumiem, że to jest to "napisane jak byk"????:cool1: Quote
ihabe Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Nie jest kastrowany nasz Stiwi ale podobno ma bardzo malutkie jajeczka, bardzo małe i tak jak by produkował więcej żeńskich hormonów czy coś tak:razz: Quote
__Lara Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 To nasz Stieve będzie miał domek??? :multi: A ihabe, jak zwykle, nieoceniona :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts