Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To się chyba pisze ciotki Stevie :cool3::cool3::cool3: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

NO tak bico, ogłoszonka już wydrukowane, cały pliczek czeka na jutro do rozdania :diabloti: tylko mam nadzieję, że tam dotrę, bo mnie narazie przeziębienie złapało :-(

bico :mad: nowy wątek... :wallbash: :cool1::diabloti:

Posted

__Lara napisał(a):
To się chyba pisze ciotki Stevie :cool3::cool3::cool3: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

NO tak bico, ogłoszonka już wydrukowane, cały pliczek czeka na jutro do rozdania :diabloti: tylko mam nadzieję, że tam dotrę, bo mnie narazie przeziębienie złapało :-(

o jejku, Lara zdrowiej nam szybko:glaszcze:
a z nowymi watkami, ja już tak mam - no muszę po prostu:diabloti::oops::-(

Posted

deklaracje na dzień dzisiejszy...
Erazm 50 zł
gonia66 10 zł
bico 10 zł
--------------------
70 zł

deklaracja jednorazowa
Erazm 100 zł

a może ciotki które na Kubusia deklarowały dałyby się namówić na przezucenie deklaracji na ślepka ;)

oto one:
deklaracje stałe:
gonia13 10 zł
bico 10 zł - bico też się zgodziła :loveu:
gonia66 10 zł - gonia już sie zgodziła :loveu:
Laima 10 zł
-----------------
razem 40 zł

Posted

__Lara napisał(a):

A jak ja cioteczko napisałam:cool3:/tak jak sie pisze i wymawia/.

Posted

rita60 napisał(a):
A jak ja cioteczko napisałam:cool3:/tak jak sie pisze i wymawia/.

:cool3: ale widziałam tu inne "odmiany": Stivi, Stiwi :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

bico, dzięki cioteczko! :loveu: gardło i katar mnie męczą :(

Ale muszę dać jutro radę, Stevie musi mieć domek! ;)

Posted

iwona213 napisał(a):
ja i tak bede pisala stiwi bo ja taka polska prosta dziewczyna jestem :eviltong::eviltong::eviltong:

:diabloti::diabloti::diabloti: ważne, że wiadomo o co chodzi :p

Posted

ihabe napisał(a):
Gonia? Smutno bez Ciebie:loveu::loveu:
Stewie nas potrzebuje:-(

Jestem Iwonko...jutro wraca po 3 miesiacach coreczka- i musialam jechac na zakupy...zryta jestem na maxa...w kuchni stoja siaty...a ja nawet nie wypakowalam- i od razu do Was babeczki..i moje pieseczki...:loveu::loveu:

Posted

gonia66 napisał(a):
Jestem Iwonko...jutro wraca po 3 miesiacach coreczka- i musialam jechac na zakupy...zryta jestem na maxa...w kuchni stoja siaty...a ja nawet nie wypakowalam- i od razu do Was babeczki..i moje pieseczki...:loveu::loveu:

Ja cały dzień o Tobie myślałam:loveu: i o naszych pieskach:loveu::loveu:
Córcai wraca? Ucałuj ją od wszystkich ciotek na dogo i od ciotki ihabe specjalnie:loveu::loveu:

Posted

ihabe napisał(a):
Ja cały dzień o Tobie myślałam:loveu: i o naszych pieskach:loveu::loveu:
Córcai wraca? Ucałuj ją od wszystkich ciotek na dogo i od ciotki ihabe specjalnie:loveu::loveu:

No wysciska na pewno..obym nie udusila....jesli chodzi o hotelik, to na razie nic nie wiadomo..mam mozliwosc umieszczenia Psiauna na DT w Gliwicach..ale niestetytylko na ok trzy tygodnie0 po to zeby ta cioteczka doprowadzilago do porzadku- wykapala, obcięla...wypachnila i abysmy go oglaszaly..no ale musialby w ciago ok miesiaca znaleźć dom,,,a tego niestey nie jestem pewna na 100%- choc wiem ze jakby byl doprowadzony do "używalności" to znamcznie zwiekszyloby Jego szanse na domek...niestey gwarancji nie mamy- choc to rasowy pies jest- tak???Co myslicie o takim pomysle????zbyt duze ryzyko, ze wroci do schronu- prawda????:cool3:

Posted

gonia66 napisał(a):
No wysciska na pewno..obym nie udusila....jesli chodzi o hotelik, to na razie nic nie wiadomo..mam mozliwosc umieszczenia Psiauna na DT w Gliwicach..ale niestetytylko na ok trzy tygodnie0 po to zeby ta cioteczka doprowadzilago do porzadku- wykapala, obcięla...wypachnila i abysmy go oglaszaly..no ale musialby w ciago ok miesiaca znaleźć dom,,,a tego niestey nie jestem pewna na 100%- choc wiem ze jakby byl doprowadzony do "używalności" to znamcznie zwiekszyloby Jego szanse na domek...niestey gwarancji nie mamy- choc to rasowy pies jest- tak???Co myslicie o takim pomysle????zbyt duze ryzyko, ze wroci do schronu- prawda????:cool3:

nie damy go do schronu, jak by nie znalazł to damy go do Hoteliku Psia Kraina w Gliwicach ( ale tam drogo....około 500żł na miesiąc) ale zbieramy, moze się uda. Co myślicie? Duże ryzyko ale jeszcze większym ryzykiem jest pozostawienie go w schronie na pewną śmierć:-(:-(

Posted

Wyciagajcie, trzeba w tej sytuacji uderzac tez do innych hotelikow. Niestety mogę pomagać finansowo i w ogloszeniach. Jak byście mogły dzwonić i negocjować byłoby cudnie. Do wielu miejsc przyjmują tylko wychuchane psiaki trzeba skorzystać

Posted

ihabe napisał(a):
nie damy go do schronu, jak by nie znalazł to damy go do Hoteliku Psia Kraina w Gliwicach ( ale tam drogo....około 500żł na miesiąc) ale zbieramy, moze się uda. Co myślicie? Duże ryzyko ale jeszcze większym ryzykiem jest pozostawienie go w schronie na pewną śmierć:-(:-(

Czyli co??Zalatwiac w takim razie ten domek na trzy tygodnie??(Moze uda sie wyblagać miesiac)..????to by bylo mozliwe po wekendzie...tylko nie pamietam dokladnie od kiedy...moze faktycznie??Do tego czasu cos bysmy znalazly...a jak nie....to bedziemy sie martwic..tylko 500 złto cholernie drogo...a co to za hotelik??Domowy????AAAA jeszcze mi sie przypomniala cioteczka ktora pisala u Kubusia ze od pazdziernika moglaby go wziac jesli jakis pies co mial do niej przyjechac nie przyjedzie...moze tam jeszcze napisać???:roll:

Posted

Gonia załatwiaj domek na 3 tyg,może byście Alfika ogłaszały, może Kamienby poszedł do domku może u mnie cośby się wyklarowalo prze miesiąc.Może na zime mniej bymmiala psów z ewnątrz.

Posted

Gonia, jak możesz ten domek nawet na 3 tygodnie, to załatwiaj - to pies w typie rasy i do miłośników rasy na początek trzeba "uderzać, tylko najpierw trzeba go wykapać, ostrzyc, zdiagnozować, podleczyć i lepiej poznać jego charakter - taki "wychuchany" może szybciej domek znajdzie:cool3:

Nie damy do z powrotem do schronu, mowy nie ma!:shake::shake::shake:

Gonia, pisz jeszcze do tej cioteczki, co jest szansa, że może by zabrała psinkę od października.
No i trzeba Alfika/Kamienia prędziorem ogłaszać, wtedy miejsce po nim się zwolni.

W razie co - z tym hotelem można spróbować negocjować - może dla bezdomniaka opuszczą trochę cenę - 500 zł, to kupa kasy:crazyeye::-(

A jeszcze jutro ulotki Lary w Silesii;)

Posted

[quote name='bico']Gonia, jak możesz ten domek nawet na 3 tygodnie, to załatwiaj - to pies w typie rasy i do miłośników rasy na początek trzeba "uderzać, tylko najpierw trzeba go wykapać, ostrzyc, zdiagnozować, podleczyć i lepiej poznać jego charakter - taki "wychuchany" może szybciej domek znajdzie:cool3:

Gonia, pisz jeszcze do tej cioteczki, co jest szansa, że może by zabrała psinkę od października.
No i trzeba Alfika/Kamienia prędziorem ogłaszać, wtedy miejsce po nim się zwolni.

W razie co - z tym hotelem można spróbować negocjować - może dla bezdomniaka opuszczą trochę cenę - 500 zł, to kupa kasy:crazyeye::-(

Dobrze..w takim razie napsize jeszcze do tej drugiej cioteczki...z Tamtą jestem w kontakcie- powiedzialam(bo dzwonilam) ze ustalimy wszystko i dam Jej znać...chcialabym jeszcze znac opinie Iwonki na ten temat-wiem ze Ona jest jak najbardziej za- ale zawsze mowi- ze jak hotelik- to owszem- ale tylko domowy...nie wiem czy ten w Gliwicach jest domowy...a u Ciebie Wioletko, nawet ja Alfik pojdzie czy kamien- to bedzie miejsce ale na zewnatrz...do domku juz nawet sumienia bym nie miala prosic...juz i tak dość Cie "zapsiłam" ostatnimi czasy...no i jutro bedziesz miala kolejnego domownika- Czarusia:loveu::loveu:Napisze do tej cioteczki "od Kubusia"...iczekamy a Iwonke 123- co????Ale deklaracje tez juz sa potrzebne na CITO...bo jesli mialby wyjsc..wet, opieka i "kosmetyka"..to bedzie pewnie troszke kosztowało...l:razz:a deklaracji- malutko...

Posted

no jasne, niech się i Ihabe wypowie:)
ja też uważam, że Stivie powinien być tylko w domowym hoteliku:roll:
maja deklaracja skromna:oops: ale wpłatę jednorazową na pewno tez dorzucę na te wszystkie zabiegi, by psinę do normalności doprowadzić;)

Posted

bico napisał(a):
no jasne, niech się i Ihabe wypowie:)
ja też uważam, że Stivie powinien być tylko w domowym hoteliku:roll:
maja deklaracja skromna:oops: ale wpłatę jednorazową na pewno tez dorzucę na te wszystkie zabiegi, by psinę do normalności doprowadzić;)

Proszę Cie...boco..skromna- nieskromna..gdyby kilkanascie cioteczek "skromnie" sie jeszcze zrzucilo- bylby hotelik oplacony:loveu:no i tak będzie:roll:

Posted

[quote name='bico']Gonia, jak możesz ten domek nawet na 3 tygodnie, to załatwiaj - to pies w typie rasy i do miłośników rasy na początek trzeba "uderzać, tylko najpierw trzeba go wykapać, ostrzyc, zdiagnozować, podleczyć i lepiej poznać jego charakter - taki "wychuchany" może szybciej domek znajdzie:cool3:

Z mojej akcji niestety nici :placz: przepraszam Was cioteczki :( ale choroba nie wybiera :( rozłożyło mnie totalnie... non stop katar i okropny ból gardła :(

Ale wymyśliłam, że te ulotki i tak wykorzystam - przejdę się po osiedlu, po blokach, powrzucam ludziom do skrzynek, może akurat ktoś się zlituje.

Posted

To jest Hotelik nie taki jak u Morii:-( niestety:-( Ale psiaki śpią w boksach w budynku, mają wybieg, żarełko i dwie doświadczone super treserki:loveu:
Pomogły mi ze Szpicem Samsonem, którego wyjęłam jako groźny przypadek ze schronu z Jastrzębiu a teraz jest moim cudownym psiakiem:loveu:
Hotelik jest zawsze pełny prywatnymi psami zapchany więc chyba jest dobry ale drogi to prawda, a podana cena jest juz ceną po zniżce:diabloti:
Ale to ostateczność:razz: Ja wierzę, że facet znajdzie szybko domek:loveu:
Te moje marzenia mnie kiedyś zniszczą, zobaczycie:evil_lol:

Posted

kochane ciotki, hotelik w Gliwicach odpada, za taką kase boksy to bez sensu. W schronie jest w budynku, jak go wyciągać to tylko do domku. Myśle również że trzeba mu szukać domku na dożywocie, 10 lat moim zdaniem to wielka pomyłka, ja dałabym mu 14-16 lat. Postawiony na trawce jest bardzo zagubiony, zrobi dwa kroki i staje, nie wie gdzie ma iść, co robić... nawet nie zrobił siku... on musi mieć oczy w postaci człowieka... dziś Kasia poobcinała mu pobrudzoną od kupek sierść przy pupie, umyła oczka, stivi był bardzo cierpliwy. Jest bardzo łagodny, jak pisałam wcześniej straszna sierotka. Zaraz wstawie zdjęcia i folmik jak mi się uda, bo coś ostatnio nie mogłam wrzucic na wrzute.