Ula i Ałek Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Ten pies to pies. Nie będę go obrażać, że jest mądry jak człowiek, bo nim nie jest. Ale jest inteligentny, bystry i ciekawski, nie zaprzeczę. Ma już swój wiek, w październiku zacznie 11 rok, ale mam nadzieję, że dożyje do 20, gdyż jest małym psem, ma dobrą kondycję i nie ma żadnych objawów ,żeby miał się z nami pożegnać. Nie ma rodowodu, bo jest mu nie potrzebny. Jeździ ze mną na wystawy aby wyciągnąć od kobitek próbki karm, a może mu jakaś specjalnie zasmakuje, a przez tydzień nie będzie trzeba kupować mu jedzonka, jeśli dobrze pójdzie. Potrafi wiele komend, na przykład, będę podawać z opisami. Siad, to każdy wie. Do mnie, no to przychodzi, przybiega. Stój, zostań. No to się słucha, stoi, zostaje. Piątka, przybija piątkę, piontka, to było nauczone całkowicie przypadkowo, właściwie to on mnie tego nauczył, mówię komendę a on staje na dwóch łapach i zarzuca swoje przednie kończynki na moją rękę i opiera się wyłącznie na nich. Właściwie, nauczył się jej dziś. Biegiem, ulica, pilnuj się, pilnuje się, nie odchodzi za daleko i ciągle za mną ogląda. Łapa, jedna, druga. Potrafi także parę przeszkód Agility gdyż kiedyś chodziliśmy z Justyną i jej bokserem na treningi. Teraz trenujemy domowo. Hopka, najniższa, pagórek, ale oczywiście przy mojej pomocy, kładkę, huśtawkę,e.. tunel, co tam jeszcze, no slalom oczywiście, to chyba każdy pies jak się ma smakołyki potrafi. No to chyba już wszystko, bo więcej pytań i odpowiedzi na nie nie przyszło mi do głowy. Pytajcie w temacie. Zapraszam! Quote
mArGoSiA Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Wszystko pięknie,ładnie. Psiak sympatyczny ale nie zgadzam się z jednym zdaniem,a mianowicie dotyczącym rodowodu ;) Quote
Siepek Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 mArGoSiA napisał(a):Wszystko pięknie,ładnie. Psiak sympatyczny ale nie zgadzam się z jednym zdaniem,a mianowicie dotyczącym rodowodu ;) Dlaczego? Przecież pies rasowy=rodowodowy, a on rasowcem nie jest i jego właściciel tez tak zapewne twierdzi, więc rodowód mu jet w tym przypadku zbędny. Mojemu też jest zbędny,bo to zwyczajny kundelek. Zresztą... Psy kocha się bez względu na rasę czy rodowód :) Śliczny psiaczek :) Pozdr. Quote
mArGoSiA Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Tam było napisane,że piesek nie ma rodowodu bo jest mu zbędny. Ja to rozumiem inaczej. Quote
Nikolaaa Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 śliczności :loveu: Będziemy częęęsttooo wpadać z wizytą :) Quote
Siepek Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 mArGoSiA napisał(a):Tam było napisane,że piesek nie ma rodowodu bo jest mu zbędny. Ja to rozumiem inaczej. A w jaki sposób to rozumiesz? :) Quote
Ula i Ałek Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 Margosia nie za bardzo Cię rozumiem,. Dziękuję za komentarze. Quote
mArGoSiA Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Piesek fajny i temu nie przeczę ;) może po prostu źle zrozumiałam Twoje słowa,pozdrawiam Quote
Ula i Ałek Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Piękna pogoda więc i spacery udane! I piesek, którego wyprowadzam: Latający owczarek! Quote
Recommended Posts