Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten pies to pies. Nie będę go obrażać, że jest mądry jak człowiek, bo nim nie jest. Ale jest inteligentny, bystry i ciekawski, nie zaprzeczę. Ma już swój wiek, w październiku zacznie 11 rok, ale mam nadzieję, że dożyje do 20, gdyż jest małym psem, ma dobrą kondycję i nie ma żadnych objawów ,żeby miał się z nami pożegnać. Nie ma rodowodu, bo jest mu nie potrzebny. Jeździ ze mną na wystawy aby wyciągnąć od kobitek próbki karm, a może mu jakaś specjalnie zasmakuje, a przez tydzień nie będzie trzeba kupować mu jedzonka, jeśli dobrze pójdzie. Potrafi wiele komend, na przykład, będę podawać z opisami. Siad, to każdy wie. Do mnie, no to przychodzi, przybiega. Stój, zostań. No to się słucha, stoi, zostaje. Piątka, przybija piątkę, piontka, to było nauczone całkowicie przypadkowo, właściwie to on mnie tego nauczył, mówię komendę a on staje na dwóch łapach i zarzuca swoje przednie kończynki na moją rękę i opiera się wyłącznie na nich. Właściwie, nauczył się jej dziś. Biegiem, ulica, pilnuj się, pilnuje się, nie odchodzi za daleko i ciągle za mną ogląda. Łapa, jedna, druga. Potrafi także parę przeszkód Agility gdyż kiedyś chodziliśmy z Justyną i jej bokserem na treningi. Teraz trenujemy domowo. Hopka, najniższa, pagórek, ale oczywiście przy mojej pomocy, kładkę, huśtawkę,e.. tunel, co tam jeszcze, no slalom oczywiście, to chyba każdy pies jak się ma smakołyki potrafi. No to chyba już wszystko, bo więcej pytań i odpowiedzi na nie nie przyszło mi do głowy. Pytajcie w temacie. Zapraszam!

Posted

mArGoSiA napisał(a):
Wszystko pięknie,ładnie. Psiak sympatyczny ale nie zgadzam się z jednym zdaniem,a mianowicie dotyczącym rodowodu ;)

Dlaczego? Przecież pies rasowy=rodowodowy, a on rasowcem nie jest i jego właściciel tez tak zapewne twierdzi, więc rodowód mu jet w tym przypadku zbędny. Mojemu też jest zbędny,bo to zwyczajny kundelek. Zresztą... Psy kocha się bez względu na rasę czy rodowód :)
Śliczny psiaczek :) Pozdr.

• 2 years later...