Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Emilka ma zagraniczny tatuaż.

Emilia po kilku dwóch tygodniach w DT:

Emilka okazała się damą o wyjątkowej urodzie i sercu. Jak na prawdziwą kobietę przystało ma swoje zachcianki którym ulegają...wszyscy: śpi na poduszce, oczywiście na tej na której człowiek chciałby położyć głowę; w ogrodzie zajmuję najwygodniejszy leżak a w samochodzie życzy sobie jeździć na przednim siedzeniu. Wszystko to jednak robi z typową dla siebie elegancją i taktem...no może jej bączki eleganckie do końca nie są ale każdemu się zdarza- jej dość często i to w najmniej odpowiednim momencie, lubi tez beknąć z "przyczajki".
Jednak kto raz spojrzy w oczy Emili zobaczy w nich jej duszę, pełną miłości i nadziei na kolejny wspaniały dzień. Kiedyś "ktoś" jej obiecał, że we wrześniu 2009 rodzi się na nowo i teraz będzie już tylko dobrze, że od teraz jest królową Emilią...

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emilia jeszcze nie jest do adopcji, musimy skonsultować kręgosłup u dr. Janickiego. Przekazując Emilkę do adopcji chcemy żeby nowym dom wiedział dokładnie w jakim stanie jest Emilka, był pewien, że jest gotów ją przygarnąć.
Emilka leczenie prawdopodobnie będzie trwało do końca jej życia, np. uszy już zawsze będą wymagały szczególnej opieki. Sunia powoli zostawia za sobą najgorsze chwile, powoli znów nabiera masa,zapalenie trzony macicy zostało "zbite". Nadal codziennie wymaga wizyt u weterynarza.

Posted

Ponieważ Emilka jest pod wyłączną opieka fundacji Viva Animalis, a nie adopcji buldożków, proszę moderatora o zamknięcie tego wątku

Wszelkie wpłaty na Emilkę są również rozliczane przez Vivę, proszę więc Onsen wykasuj link do bazarku - nie mam możliwości rozliczenia ewentualnych wpłat i wypłat na Emilke w pierwszym poście .

link do bazarku warto wkleić do nowego tematu Emilki, który dziewczyny z pewnością założą

dzięki :-)

rozliczenie wpłat na Emilkę do dnia 25 września, w pierwszym poście

Posted

[quote name='agata-air']W mojej opini zmiana opiekuna nie oznacza zamknięcia wątku, są jakieś możliwości zmiany pierwszego postu tak bym ja mogła być założycielem? :)

Witam.

Agato - Twoja opinia jest jak najbardziej słuszna.
Już jesteś założycielką wątku Emilki.

Pozdrawiam.

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2][quote name='Magija']a ja widzę, ze Emilka świnkę podgryza i się cieszę z tego jak głupia:loveu:

Emilka kocha swoją świnkę od cioci Mag :) Chowa ją w domu pod poduszką przed snem. Tylko zdewastowała już świnkę odgryzając jej odnóża.

W środę o 17.30 będzie konsultowana przez ortopedę i neurologa (wcześniej miał ją zobaczyć tylko dr. Janicki ale dzięki dobrym radom zmieniliśmy plany) [/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

http://pl.fotoalbum.eu/agataair/a356019 fotki Emi

Bylismy na konsultacji neurologicznej, okulistycznej i ortopedycznej. Emilka ma zwyrodnienia kręgosłupa na prawie całej jego długości. Trzeba będzie o to szczególnie dbać do końca jej dni czyli grzejemy kręgosłup (ubranka), nie wychodzimy w deszcz o ile to możliwe (jak pada i już jest mus to ubranie przeciwdeszczowe), nie chodzimy po schodach, unikamy skakania, obserwujemy i profilaktycznie "idziemy na lasery".
Pani doktor obejrzała tez dokładnie oczy (jest okulistą) i odstawiamy już atropine nadal podajemy dicortinef, wyczyściła też uszy, zakazała codziennego czyszczenia (ufff, czyścimy dokładnie tylko raz na 4 dni żeby nie podrażniać ucha) i kazała nadal podawać surolan. Najważniejsza jest obserwacja i jeśli będą jakieś niepokojące objawy to natychmiast idziemy do wet i wtedy będziemy obmyślać "taktykę"

Jeśli chodzi o dom to wymagania są szczególne: dom bez schodów i bez dzieci (Emilka skacze na ludzi żeby całować, dziecko będzie przewracała), dom który będzie dbał szczegołnie o kręgosłup i w Warszawie bo tu jest możliwa laseroterapia. Mam nadzieję, że znajdziemy odpowiednich ludzi choć wiem, że nie będzie to proste. Emi wymaga szczególnej opieki ale jest też szczególnym psem, życie z nią daje bardzo dużo radości, ma idealny charakter: jest łagodna, całuśna, radosna, kocha wszytskich ludzi i zwierzęta. Jej stan ogólny można powiedzieć, że jest dobry, problemy ze zdrowiem są przewlekłe ale przy dbaniu o uszy i kręgosłup jeszcze szmat życia przed nią...dobrego życia.

Posted

jak miewa sie Emilka? Jej stan sie polepsza? Na rehabilitacje zapewne potrzeba sporo pieniedzy.. Oboje z mezem bardzo przejelismy jej losem, tym strasznym okrucienstwem, ktorego doznala. Dlatego chcialabym jakos pomoc.. wziac jej nie moge, mam juz jednego buldozka i dwoje dzieci, pieniadze tez sie nam nie przelewaja.. ale moglabym ja rozreklamowac na wlasna reke.. nie wiem czy to dobry pomysl, ale moge zaapelowac do posiadaczy buldozkow w nietypowych miejscach w internecie.. pomyslalam o naszej klasie, gdzie mnostwo ludzi pozakladalo swoim buldogom profile.. ja gdybym dostala wiadomosc, ze 10zl wplaconych na konto moze uratowac jakies biedactwo, napewno bym nie skapila..
Jesli zgadzacie sie na taki pomysl i bede mogla wykorzystac naglowek z tej strony, jestem chetna do pomocy..
Kaja

Posted

Przepraszam, że milczałam ale nie mogę się zalogować na dogo na swoim komputerze :(
Emilka miewa się dużo lepiej. W końcu ładnie przytyła, jeszcze z dwa kilo by się jej przydało ale już wygląda i czuje się dobrze, uszy co raz lepiej ale ich leczenie jeszcze potrwa. Kręgosłup- tego już nie wyleczymy musimy zapobiegać. Jej stan jest już na tyle dobry, że została zaszczepiona. U weta obcałowała wszystkich. Dostaliśmy piękną, różową, obroże z cyrkoniami i dwa wędzone ucha :)

• 2 weeks later...
Posted

zapraszam na bazarki mi. in dla psów z tego wątku!
Onsen, na psy z Viva!Animals
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13384468#post13384468[/url]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=172218[/url]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=172223[/url]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=172224[/url]