Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 piękności Saga i Nina szukają nowych domków

Saga ma 4 lata trafiła do schroniska 2 tygodnie temu błąkała się w Orzeszu widać, że musiała się niedawno oszczenić ale co z szczeniakami nie wiadomo. Sunia jest kochana potrafi siad podaj łapę na spacerkach żywiołowa bardzo kontaktowa uwielbia zabawy z psami kocha wodę. Teraz nie wygląda najlepiej jest wyniszczona jej futerko jest matowe.

Nina 3 letnia suczka trafiła do schroniska kilka dni temu łapanie Niny zajęło inspektorowi dużo czasu kilka nieudanych interwencji Nina nieufna wystraszona biegała po polach, zagryzła kilka kurczaków:cool3:
Sunia obecnie śpi w biurze widać że koszyki jej odpowiadają :evil_lol:Zrobiła się bardziej otwarta na spacerkach biega luzem na zawołanie wraca Z psiakami sie dogaduje bez większych problemów.

Czy ktoś mógłby zrobić ogłoszenia

Nina i Saga przebywają w schronisku w Rudzie Śląskiej
Justynka019@interia.pl
gg 3970480
510 268 586

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

melduje się , postaram sie porobic troche ogloszen , ale to nie wczesniej niz w week , w tygodniu niestety brakuje mi troche czasu :shake:.
Jak Ksenia znajdzie nowy domek to zabiore od was Nine na DT , o ile wczesniej nie znajdzie domu.

Posted

Nina teraz więcej mozna powiedzieć

Nina potrzebuje 2 h żeby sie przekonać chodzi zamną jak cień na spacerze ładnie szła bez smyczy śpi w biurze uwielbia koszyczki z kocykiem prawie jej nie widac wychodzi tylko sie wysikać bez problemu wytrzymuje kilka godzin sama do psów nie konfliktowa uwielbia sie bawic tulać Trzeba tylko pilnować bo ma zapedy łowcze jak każdy haski naspacerkach:diabloti:

Uważam, że Nina nadaje sie do początkujacyh nie jest trudnym psem

Posted

orpha - tak,tak ale pewna osoba mnie przekonuje do Husky... Nina sliczna jest ale hmmm jak z kotem sie dogada?? Kot przyzwyczajony do psa i kot raczej problemów robić nie będzie no ale Nina....
Prosze mi napisać czy Nina jest strachliwa czy np do auta wejdzie albo pociągu oraz czy dogada sie z kotkiem.Bo z tego co widze lubi wode a to już wielki plus.

Posted

A to Ty sama nie wiesz jakiego chcesz psa? A za chwilę ktoś będzie Cię namawiał i przekonywał do jamnika albo bulteriera to też zmienisz opcję i będziesz chciała innego psa? Wiesz jak dla mnie ludzie z takimi rozbieżnościami są spaleni i nie dostają żadnego psa...:shake:

Posted

Sprawdzę dzis jak nasza Nina reaguje na koty a z samochodem to najmniejszy problem mój psiak 8 lat nie jeżdził samochodem bo nie mialam auta jak kupiłam 2 razy się przejechał teraz nie ma dnia jak wychodzimy na spacer by nie stał pod autem prosząc o małą przejażdżkę :eviltong:

Posted

Empik ok , ale ja sie zgadzam z kolezanka powyzej , wlasnie co bedzie jak ktos inny zacznie Cie przekonywac do jeszcze innej rasyl. To nie ktos ma Cie przekonywac tylko Ty masz podjac autonomiczna decyzje z pelna swiadomoscia i odpowiedzialnoscia. Wiem ze mialas colii ale colli a husky to wielka roznica.

Posted

Justynko to napisz prosze jeszcze czy Nina ma jakies skaleczenia,czy jest po przebytych jakis chorobach jak z uzębieniem oraz jak ze szczepieniami. Nina strasznie mi sie podoba. Oczywiscie czekam jak to będzie z kotem bo jak ma mi hasac po domu za kotem to będzie młyn :evil_lol: Jak pisałem kot wychowany z psem (Moja swietej pamieci Collie) Ale ona nie goniła kota (czasami dla rekreacji w ogródku się pogonili dla zabawy.)

Posted

orpha - posłuchaj.To nie tak.Owszem Collie zawsze na 1 miejscu . Ale Huski też nie jest zły.Poza tym posiadam warunki na takiego psa. Wiem że motam sie pomiedzy Collie a Husky ale naprawde wole wszystko 10 razy sprawdzic zanim coś wybiore.To decyzja na lata a nie na miesiące. Pies nie jest rzecza którą mozna sobie wymienic. Dlatego wole wszystko dokładnie przeanalizowac zanim podejmę decyzje.Chyba to słuszne prawda??

JUSTYNO. Jak bedziesz zostaw swój numer telefonu na priv.Zadzwonie to porozmawiamy.

Mam nadzieje ze zjawisz sie na forum bo jutro bym pojechał zobaczyc Nine i byc może miała by od jutra dom. Ale musiała byś mi wytłumaczyc jaki to adres i jak dojechac od strony Katowic - Ligoty bo tu mieszkam własnie.

Posted

Justynko to daj mi namiar na siebie.Ja jak dam rade to przyjade zobaczyc Nine. Tylko do której godziny?? I napisz mi jak dojechać od strony Katowic - Ligoty.. Nie wiem czy uda mi sie auto załatwic (w trakcie zmiany jestem auta i moje w salonie) ale najwyzej busem podjade lub kolege zatrudnie.

co do kota jak piszesz to będzie OK.Mój kot nie jest agresywny i bardziej patrzy co zniszczyc w domu(firanki, jakies wazony etc :) ) mysle ze na pewno by sie zaprzyjaznili w swoim czasie. Wazne jest to ze nie goni za nimi.

Posted

Justynko - no zalezy wam na domku dla Niny?? Bo cały dzien czekam na jakis namiar na Ciebie oraz na tych pare spraw co pisałem.Ja moge podjechac jutro zobacze Nine i zadecyduje no ale odezwij się.Oki nie mozesz na forum byc to trzeba było tel zostawić to bym zadzwonił i bysmy się dogadali. Nina by mogła mieć od jutra dom .

Posted

Namiary na mnie sa na 1 stronie podałam wszystko

Co do jutra to ja ale osobiście odradzam sunia po sterylce bedzie pewnie obolała mozna popołudniu przyjechać ja poznać ale dobrze zeby conajmniej 2-3 dni po operacji była unas

Schronisko jest jutro czynne do 16

Posted

Dziekuje za odp.To może w poniedziałek sie umówimy?? Mam wolny dzien i Pon oraz Wtorek. Napisz jeszcze w jakiej kondycji jest (choroby i uzębienie oraz wady psa) pytam o to bo naprawde chciałbym zdrowego pieska.Po mojej collie mam dosyc weterynarzy...

I już teraz w 100% rezerwuje pieska oki?? Oczywiscie wszystko posiadam (smycz,obroze, )

To np w Pon.lub we wtorek moge byc około godziny 13,00 - 16,00 ale milej było by jak bysmy sie wczesniej zdzwonili.

Pozdrawiam.

Faktycznie sa namiary.Przepraszam bo nie zauważyłem.

I napisz jaki koszt abym sie przygotował jak sie zdecyduje na psa. Co do warunków żeby nie było moge udzielic na priv czy na maila fotki etc. Ale zaręczam że nina będzie szczesliwa. (do tego wiele pohasa po górach bo sporo tam jeżdże a jak wiesz daleko nie jest)

Posted

Jak mogę się wtrącić, to myślę że obie sunie powinny jeszcze zostać tam gdzie są :p obie mają mieć sterylkę i powinno się je poobserwować a dopiero wydać do adopcji.
Jak Empik pisze, pies nie zabawka a sh a collie to bardzo duża różnica :crazyeye:
Nie wystarczy napisać podoba mi się i ją chcę :shake: to specyficzna rasa i trzeba się liczyć z jej wymaganiami...
Justynko, znasz mnie i jak możesz to zaczekaj z wydawaniem obu suczek...Kira poszła do ludzi którzy znają rasę i tak też powinno być teraz :p

Posted

orpha napisał(a):
swiete slowa .....

nie święte a sprawdzone ;) siedzę w adopcjach sh jak wiesz już trochę i wiem że to trudna i nie dla każdego rasa :p wyjątkiem jest np Twoja Jadzia, ale nie wszystkie sh takie są...:shake:

Posted

wiem wiem o tym doskonale jak to z nimi jest , trzeba miec duuuuuzo cierpliwosci , opanowania i wyrozumialosci no i rzecz jasna jeszcze kilka innych rzeczy, ale te trzy chyba na czele , jak sie je ma to sie dogadasz z sh , przykladem jest teraz Ksenia ,ktora juz nauczylam przychodzic na zawolanie :multi: