Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.Mam już ugadany transport na 8 maja.Pewien sympatyczny wujek pojedzie po moje skarbeczki.Z Muchą coraz gorzej, może tygodnia nie dożyje.Już nie trzyma nawet siku i kupy.Zajrzę wieczorem.Pa kochana Majeczko.

• 2 weeks later...
  • Replies 581
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj malizno.Napisza tero po moimu.Cosik tu do Cia, nie zaglondajom, ani żodne dziołszki, ani karlusy.Nacupiymy im.Bydziesz moja, to pogodomy se i pewnikiem zakumosz.Bydziesz Ślonzoczka przeca i na cołki czasy yno moja.Dewej kusiolka i czekom na Cia.Uciekom dali.

Posted

danka4u1 napisał(a):
Służę jako tłumacz z naszego na polski !! Hihihi

Ja zrozumiałam,bo mam rodzinę i w Rudzie Śląskiej i w Katowicach i w Jastrzębiu Zdrój i w Nowej Rudzie,takze gwara nie jest mi całkiem obca;).Natomiast Majka na bank nie zakuma:eviltong:

Posted

danka4u1 napisał(a):
No to zbieraj swoje Moruski do tzw kupy i odwiedź nas. Bez obaw, moja znajomość gwary jest bierna ,więc możemy pogadać po polsku.

O Kochana,Wam byłoby łatwiej mnie odwiedzić,tak sadzę;).A po śląsku to jo nie godom,ino rozumiem trochę,także jak najbardziej byśmy konwersację przeprowadzały po polsku:)

• 2 weeks later...
Posted

Zobaczyłam wątek,zajrzałam i aż mnie zatkało! Renata,Syla--jesteście w ścisłej czołówce moich najulubieńszych tetrykomaniaczek ...Skąd się tacy ludzie biorą na świecie???
Wątek przeczytałam od deski do deski i bardzo się wzruszyłam! A Maleńtasy macie przecudne!
Pozdrawiam serdecznie!:)

Posted

Będę miała tylko 3 staruszki, więc do Renatki nawet się nie umywam.Dzięki jostel5 za miłe słowa.Renata to Anielica, o której piszę i miłość wyznaję, wszem i wobec.Zobacz wątki innych jej piesków... to zupełna symbioza i kochanie.Pozdrawiam jak zawsze serdecznie.

Posted

Też tak mam,kiedy myślę o Renacie ;) ...A wątki jej psiaków znam,to dla mnie "klasyka gatunku":)!
Nie martw się niczym- Twoje trzy staruszeczki to przecież świetny start, ;)zobaczymy ile ich będziesz miała za rok...,dwa...,trzy...?
Obie jesteście niesamowite,obie jesteście kochane...

Posted

Renata5 napisał(a):
Jostel,bo się rozpłyniemy z Sylą z zachwytu nad sobą i kto będzie się opiekował naszymi dziaduniami i babcinkami?;)

To ja (zresztą nie tylko ja...)się Wami zachwycam i kto mi zabroni? ;)Demokracja jest! A Wy? Proszę się dalej czule zajmować starutkami! Tyle!:)

Posted

Syla napisał(a):
Witaj Majeczko.Nie zapomniałam o tobie...tylko byłam "troszkę" zajęta.Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia niebawem.:loveu:

Syla,kiedy Maja przyjedzie do Ciebie??? A nasz Fifiaczek już poza schronem...:) !!!

Posted

To już tylko kilka dni....odliczam.Majeczko, malizno moja kochana.Mój były i teraźniejszy TZ (ten sam) jak Ciebie zobaczył to też się zakochał.Jesteś bardzo pożadana i oczekiwana.

Posted

[quote name='Syla']To już tylko kilka dni....odliczam.Majeczko, malizno moja kochana.Mój były i teraźniejszy TZ (ten sam) jak Ciebie zobaczył to też się zakochał.Jesteś bardzo pożadana i oczekiwana.[/QUOTE]

:D :D :D :D ciekawe czy zapoznanie już nastąpiło ;)

Posted

[quote name='__Lara']:D :D :D :D ciekawe czy zapoznanie już nastąpiło ;)[/QUOTE]

Laruniu kochana, w sobotę....oj stracha mam i tremę...ale się bardzo cieszę na moje skarby...

Posted

[quote name='Syla']Laruniu kochana, w sobotę....oj stracha mam i tremę...ale się bardzo cieszę na moje skarby...[/QUOTE]

Suuuuuuuuuper :multi::multi::multi: :loveu::loveu::loveu:

Syla, zdaj nam relację potem :loveu::lol::loveu::loveu::lol::loveu::lol::loveu:

Posted

Laruniu kochana, samochwała w kącie stała....na pewno się pochwalę, o ile nie dojdzie do bójki z moim byłym i teraźniejszym Tz-tem.Spodobała się Majeczka też jemu i dziewczynę chce mi porwać.U męża nie ma piesków żadnych, pod tym względem miałaby super, ale on jeździ po Polsce z towarem, choć w domu i u mnie co tydzeń bywa.Nie jest złym człowiekiem, tylko czasem życie nas przerasta, kocha pieski i wszystkie żyjątka...za to ręczę, w końcu jest moim mężem od 21 lat hihihi Jak zobaczę Majunię to pewnie i tak jej nie oddam.Obiecuję zdjęcia raz w tygodniu, w końcu mam aż 3 wątki już tutaj.Boże, ale mam tremę....im bliżej...tym gorzej.Stara baba i się boi, a to nie pierwsza moja ratlerka.

Posted

Podczytuję z przyjemnością ,bo Majeczka i to ,jak o niej piszesz ,bardzo mnie wzrusza .
Na pewno będzie dobrze i sunia szybko poczuje się u Ciebie jak we własnym domu.
Syla,masz naprawdę czułe serce i psiaki to wiedzą :)

Posted

cioteczko Syla, wspaniale czyta się Twoje wypowiedzi :D no to musisz pilnować Majeczki, nikomu jej nie dawać :D czasami się nią podziel z TZ ;) Majunia na pewno Cię pokocha :D

Posted

Widzę, że Majeczki jeszcze nie ma, a "skóra na niedźwiedziu " już jest dzielona.... poproszę też kawałeczek ratlerkowej skórki. Do Rybnika rzut kamieniem. Blisko, psina się nie zmęczy.
Ja tez przerabialam ratlerki. Małe toto, przytulaśne było, ale jazgotu czyniło na całą okolicę, a jedna sztuka -z mojej wczesnej mlodości, bo teraz jestem w nieco późniejszej wiośnie zycia- miała ulubiony przez siebie zwyczaj podgryzania ludzi w okolice kostek lub pięt, bo wyżej biedactwo nie sięgało.
Mam nadzieję, że Sylwi dostanie się mniej "zgryźliwy" egzemplarz, albo bez ząbków...

Posted

Danusiu kochana.Moja ś.p. Vikusia ( ta z banerka) nie szczekała przez pierwsze swoje 3 lata.Narzekałam....co to za pies, co nie szczeka.Potem jak zaczęła...to jazgotała okropniście.Sąsiedzi byli wręcz wściekli...do pewnego momentu.Dość zamożni ludzie i trafiło im się włamanie...byli na wczasach.Moja Viktorynka darła się jak opętana...wariatka totalna, powiedziałabym.Jednak nie dało mi spokoju, zobaczyłam, zadzwoniłam na policję i tym sumptem moja Vikulinka została strażniczką piętra i już były tylko pochwały hihi.Tak też bywa.