Cajus JB Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Witam Agnieszka mówiła, ze ma wizytę w sobotę. Tak? Podobno. Zaznaczam podobno Flapi trafi do Olsztyna? To byłaby super wiadomość. Pozdrawiam serdecznie Quote
anovip1 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Tak wizyta w Poznaniu w sobotę. Wstępne uzgodnienia z osobami które adoptują psiaki sa takie ,że najprawdopodobniej Mikuś (Flapi)trafi do Olsztyna,zaś Minio(Puszek) do Poznania. Dziś , gdy zdobyłam u psiaków zaufanie i w mojej obecności zachowują się zupełnie inaczej niż kilka dni temu zadecydowałam iż pójdę z nimi jeszcze raz do kociarni i sprawdzę czy ich reakcja na koty jest taka jak poprzednio. Wtedy będzie wiadomo który gdzie pojedzie. Staruszki oprócz leczonyh oczu dostają również antybiotyk ,ponieważ zaczęły kichać i pokasływać. Niestety schroniskowe warunki zbytnio im nie sprzyjają :shake:. Quote
Ra_dunia Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 To czekam na dalsze, pozytywne informacje ;) Quote
anovip1 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Staruszki sprwadzone ponownie w kociarni. Mikuś i Minio zachowywali się bezproblemowo. Staruszek Mikołaj -psi rezydent kociarni próbował bronić swojego terenu. Mikuś odszczeknął się ,a co tam będa mu podskakiwali . Minio ignorował zupełnie szczekanie kolegi. Mikuś już po części przygotowany do podróży. Wie ,że jutro będzie bardzo ważny dzień w jego zyciu. Mam nadzieję ,że spodoba się swoim opiekunom .Jest wspaniałym , kochaniutkim staruszkiem. Czekamy na wieści z wizyty w Poznaniu i pakujemy szybciutko Minia,by również mógł poznać swoją panią. Quote
Jagoda1 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Szczęśliwej podróży kochany psiaczku... Quote
Cajus JB Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 anovip1 napisał(a): Mikuś już po części przygotowany do podróży. Wie ,że jutro będzie bardzo ważny dzień w jego zyciu. Mam nadzieję ,że spodoba się swoim opiekunom .Jest wspaniałym , kochaniutkim staruszkiem. Czekamy na wieści z wizyty w Poznaniu i pakujemy szybciutko Minia,by również mógł poznać swoją panią. To wspaniałe wiadomości Dla Mikusia Mam nadzieję, że Agnieszka przejdzie wizytę pozytywnie i Minio też będzie miał domek. Quote
anovip1 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Mikuś już ze swoimi cudownymi opiekunami w drodze do domku :lol: Wspaniali młodzi ludzie o szlachetnych złotych ,otwartych na krzywdę naszych mniejszych przyjaciól sercach. Myślę ,że Mikuś zasłużył sobie na godną starość u boku takich przyjaciół. Właśnie wróciłam z podróży , wybaczcie że więcej nie będę pisała. Wstawię foteczki.One przedstawią dzisiejszy Mikusiowy dzionek ;) Gdy przyszedł do domu ,natychmiast wszedł na kanapę :lol: Uwielbia wypoczywać na poduchach :lol: Spacerek po Widzewie i obwąchiwanie łódzkich ,nieschroniskowych zapachów sprawiało mu niesamowita radość :evil_lol: W oczekiwaniu na pociąg . Quote
rita60 Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Badz szczesliwy malenki,zasługujesz na to chociaz w jesieni zycia. Quote
anovip1 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 W podróży nie sprawiał żadnych kłopotów. Był bardzo grzeczny . W Warszawie na dworcu spokojnie się wylegiwał :evil_lol: Quote
anovip1 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Moje wrażenia z pierwszego spotkania z opiekunami są bardzo pozytyne. Zarówno Mikuś jak i opiekunowie byli sobą zachwyceni. Obiecaną mam relację z aklimatyzacji i pobytu Mikusia w domeczku. Wiadomości będą przekazywane na bieżąco. Powodzenia Mikuniu :loveu: :loveu: :loveu: :loveu::loveu: Quote
Laima Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Czy to jest ds?? Jakie ładne zdjęcia - taaaki piękny psi uśmiech. Cudowne, bardzo się cieszę. Fajnie, że młodzi ludzie nie przyjmują pod swój dach tylko szczeniąt, do tego rasowych albo w typie. Brawo! Quote
gameta Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Bardzo się cieszę - będź szcześliwy maleńki do końca swoich dni :loveu: Quote
Cajus JB Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Mikuś szczęśliwy to wspaniała wiadomość. A Jak wizyta u Agnieszki w Poznaniu? Quote
marysia55 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Jeden psiak już szczęśliwy na swoich poduchach, teraz kolej na drugiego pieszczocha :p:p Quote
Jagoda1 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Martynko i Pawełku, Mikusiu - Flapusiu ciesze sie ogromnie:lol:.... Quote
anovip1 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Małgosiu :oops: to ja Tobie i Jagódce bardzo dziękuję za pomoc:Rose: Martynce i Pawełkowi za ich ogromne, pełne miłości serca :Rose: Już pisałam że to wspaniali ,wrażliwi ,młodzi ludzie. Już dziś mieli wizytę u weterynarza.Mikuś dostał antybiotyk i kropelki do oczu.We wtorek kolejna wizyta .Mikuś będzie miał zrobione ekg ,prześwietlenie i inne badanka. Mikuś rozpieszczany jest różnymi smakołykami ,przygotowywanymi przez swoją Panią.Początkowo były problemy ,ponieważ piesio najprawdopodobniej odreagowywał ciężkie schroniskowe warunki i trudy podróży i niestety nie chciał nic jeść. Dziś po południu zaczął dochodzić do normy i pod wieczór jedzonko wcinał z apetytem. No i muszę się czymś pochwalić : Serce moje ogarnęła ogromna radość,ponieważ dziś rozmawiając przez skype widziałam Mikusia. Piękny był widok gdy wtulał się z wzajemnością w swoich opiekunów.Widać ,że pies jest szczęśliwy i dobrze się czuje. Oby więcej takich adopcji. Jeśli chodzi o panią Agnieszkę , to już jesteśmy wstępnie umówione . Minio najprawdopodobniej pojedzie w środę do Poznania:lol: Quote
rita60 Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Wspaniałe wiadomosci:multi:oby wiecej takich ludzi było:multi: Quote
nika28 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ale cudowne wieści :multi: :loveu: :multi: :loveu: Quote
marysia55 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [quote name='rita60']Wielkie dzieki Iwonko podłączę sie do tych kwiatów, bo nie mam własnych :oops: ale podzękowania dla domku, dla Iwonki tak samo wielkie Quote
Cajus JB Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Miło słyszeć takie wiadomości o Mikusiu. Oby U Agnieszki było równie pozytywnie. Quote
Ra_dunia Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Wspaniałe informacje. Mikuś we wspaniałym, kochającym domku a już jutro Minio zostanie poznaniakiem ;) (jeśli dobrze zrozumiałam...) Quote
anovip1 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Niestety nie mam możliwości , by jutro zawieźć Minia do Poznania. Będzie musiał jeszcze jakiś czas pozostać w schronisku:-( Mam nadzieję,że domek nie zrezygnuje z jego adopcji. Quote
Recommended Posts