Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak wizyta w Poznaniu w sobotę.
Wstępne uzgodnienia z osobami które adoptują psiaki sa takie ,że najprawdopodobniej Mikuś (Flapi)trafi do Olsztyna,zaś Minio(Puszek) do Poznania.
Dziś , gdy zdobyłam u psiaków zaufanie i w mojej obecności zachowują się zupełnie inaczej niż kilka dni temu zadecydowałam iż pójdę z nimi jeszcze raz do kociarni i sprawdzę czy ich reakcja na koty jest taka jak poprzednio.
Wtedy będzie wiadomo który gdzie pojedzie.
Staruszki oprócz leczonyh oczu dostają również antybiotyk ,ponieważ zaczęły kichać i pokasływać.
Niestety schroniskowe warunki zbytnio im nie sprzyjają :shake:.

Posted

Staruszki sprwadzone ponownie w kociarni. Mikuś i Minio zachowywali się bezproblemowo.
Staruszek Mikołaj -psi rezydent kociarni próbował bronić swojego terenu.
Mikuś odszczeknął się ,a co tam będa mu podskakiwali . Minio ignorował zupełnie szczekanie kolegi.

Mikuś już po części przygotowany do podróży. Wie ,że jutro będzie bardzo ważny dzień w jego zyciu.
Mam nadzieję ,że spodoba się swoim opiekunom .Jest wspaniałym , kochaniutkim staruszkiem.

Czekamy na wieści z wizyty w Poznaniu i pakujemy szybciutko Minia,by również mógł poznać swoją panią.

Posted

anovip1 napisał(a):

Mikuś już po części przygotowany do podróży. Wie ,że jutro będzie bardzo ważny dzień w jego zyciu.
Mam nadzieję ,że spodoba się swoim opiekunom .Jest wspaniałym , kochaniutkim staruszkiem.

Czekamy na wieści z wizyty w Poznaniu i pakujemy szybciutko Minia,by również mógł poznać swoją panią.

To wspaniałe wiadomości Dla Mikusia

Mam nadzieję, że Agnieszka przejdzie wizytę pozytywnie i Minio też będzie miał domek.

Posted

Mikuś już ze swoimi cudownymi opiekunami w drodze do domku :lol:
Wspaniali młodzi ludzie o szlachetnych złotych ,otwartych na krzywdę naszych mniejszych przyjaciól sercach.
Myślę ,że Mikuś zasłużył sobie na godną starość u boku takich przyjaciół.
Właśnie wróciłam z podróży , wybaczcie że więcej nie będę pisała.
Wstawię foteczki.One przedstawią dzisiejszy Mikusiowy dzionek ;)

Gdy przyszedł do domu ,natychmiast wszedł na kanapę :lol:
Uwielbia wypoczywać na poduchach :lol:

Spacerek po Widzewie i obwąchiwanie łódzkich ,nieschroniskowych zapachów sprawiało mu niesamowita radość :evil_lol:

W oczekiwaniu na pociąg .

Posted

Moje wrażenia z pierwszego spotkania z opiekunami są bardzo pozytyne.
Zarówno Mikuś jak i opiekunowie byli sobą zachwyceni.
Obiecaną mam relację z aklimatyzacji i pobytu Mikusia w domeczku.
Wiadomości będą przekazywane na bieżąco.
Powodzenia Mikuniu :loveu: :loveu: :loveu: :loveu::loveu:

Posted

Czy to jest ds??
Jakie ładne zdjęcia - taaaki piękny psi uśmiech. Cudowne, bardzo się cieszę.
Fajnie, że młodzi ludzie nie przyjmują pod swój dach tylko szczeniąt, do tego rasowych albo w typie.
Brawo!

Posted

Małgosiu :oops: to ja Tobie i Jagódce bardzo dziękuję za pomoc:Rose:
Martynce i Pawełkowi za ich ogromne, pełne miłości serca :Rose:
Już pisałam że to wspaniali ,wrażliwi ,młodzi ludzie.
Już dziś mieli wizytę u weterynarza.Mikuś dostał antybiotyk i kropelki do oczu.We wtorek kolejna wizyta .Mikuś będzie miał zrobione ekg ,prześwietlenie i inne badanka.
Mikuś rozpieszczany jest różnymi smakołykami ,przygotowywanymi przez swoją Panią.Początkowo były problemy ,ponieważ piesio najprawdopodobniej odreagowywał ciężkie schroniskowe warunki i trudy podróży i niestety nie chciał nic jeść. Dziś po południu zaczął dochodzić do normy i pod wieczór jedzonko wcinał z apetytem.
No i muszę się czymś pochwalić :
Serce moje ogarnęła ogromna radość,ponieważ dziś rozmawiając przez skype widziałam Mikusia.
Piękny był widok gdy wtulał się z wzajemnością w swoich opiekunów.Widać ,że pies jest szczęśliwy i dobrze się czuje.
Oby więcej takich adopcji.

Jeśli chodzi o panią Agnieszkę , to już jesteśmy wstępnie umówione .
Minio najprawdopodobniej pojedzie w środę do Poznania:lol:

Posted

Niestety nie mam możliwości , by jutro zawieźć Minia do Poznania.
Będzie musiał jeszcze jakiś czas pozostać w schronisku:-(
Mam nadzieję,że domek nie zrezygnuje z jego adopcji.