Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przerażone w swej starości, samotności, zagubione w otaczającym świecie, bez swojego człowieka, trwają…czekają z nadzieją, że może jednak to tylko zły sen…walczą o powrót do tego co już nie wróci, “ich” człowiek już nie chce patrzeć na starość....

Przez 14 lat prawdopodobnie miał miske,miejsce do spania i nagle,to wszystko znikneło,został sam,stary,niedowidzacy,bezradny. Całymi dniami błakał sie po polach,przeganiany,bez picia i jedzenia.
Kiedy trafił do schroniska był skrajnie wyczerpany. Teraz siedzi w kaciku boksu,cały drzy ze strachu:-(Kochani,ten pies to jedno wielkie przerazenie,obawiam sie,czy to czternastoletnie serduszko wytrzyma to wszystko:shake:
Błagam o pomoc dla niego,to malenki piesek,nie zajmie duzo miejsca...
Nie pozwolmy,by te ostatnie dni spedził sparalizowany strachem,bezradnoscia. Prosze:-(

numer: 174
numer chip: 953000005132788
imię: Flapi
wielkość: mala
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2009-09-03
kwarantanna do 2009-09-17
przebywa w boksie: hotel

opis: Flapi to wystraszony staruszek, ma problemy z oczami, prawdopodobnie nie widzi na jedno. Kolejny schorowany dziadziuś w naszym schronisku. Czy Flapiego ktoś szuka? Psiaczek siedzi w jednym miejscu, jest obojętny i zdezorientowany. Całe życie u boku swojego pana, a śmierć w zimnym, nieprzyjemnym i obcym miejscu, czy taki scenariusz czeka Flapiego?

KONTAKT 886-303-309

anovi0802@wp.pl

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagodko,ty jak zwykle niezawodna,pieknie dziekuje:Rose:cioteczki na wszystkie pytania odpowie anovip,była dzisiaj w schronisku/ ma problemy z zalogowaniem sie na dogo:angryy:/.

Posted

rito dziękuję za założenie wątku.Jeśli możesz,proszę podaj równiez na mnie kontakt mailowy
Dopiero wróciłam ze schroniska i jeszcze problemy z dogo....
Kilka razy byłam na spacerku z Mikusiem i drugim podobnym maleństwem.
Mikuś tak go nazywam już reaguje na swoje imię.Pięknie stara się iść za moim głosem.Na spacerku był zupełnie inny niż w boksie.Rozluźnił się i radośnie zwiedzał teren całego wybiegu.
Nie jest nawet sredni,jest puchaty i to go powiększa.Postaram się zrobić mu fotkę takądla porównania.
Jeśli chodzi o oczka dowiedziałam sie że najprawdopodobniej nie widzi.
Jak na razie nic więcej nie mogę na ten temat napisać,poniewaz nic nie wiem.Dopiero wczoraj pierwszy raz go zobaczyłam wciśniętego w kat boksu ,dygoczącego ze strachu,kąsającego wszystko dookoła.
Dopiero gdy doszłam do niego,spokojnie dotknęłam go dłonią ,wygłaskałam- wyciszył się i uspokoił.W boksie wokół niego wszystko jest obce ,głośne ,nieznane.Nie ma się co dziwić ,że tak reagował.
Po spacerku z kolegami juz wiedział,że nie zrobia mu nic złego.
Niestety swojego kacika w boksie nie chce opuścić.Połozyłam mu w nim podusię by nie leżał na zimnych płytkach.Wtulił główeńkę w nią i spał.

Posted

ciapuś napisał(a):
Boszeeeee to jakaś plaga staruszków
Serce mi pęka jak na nie patrzę :placz: i nie mam zupełnie pomysłu jak im pomóc

Ja też nie mam już pomysłu:-(.
No ale coś wymyślić trzeba,eh:shake:

Anovip,w jednej minucie napisałyśmy swoje posty,może to przyniesie szczęście Mikusiowi?:roll::loveu:

Posted

Renata5 napisał(a):
Ja też nie mam już pomysłu:-(.
No ale coś wymyślić trzeba,eh:shake:

Anovip,w jednej minucie napisałyśmy swoje posty,może to przyniesie szczęście Mikusiowi?:roll::loveu:

Oby Renatko Twoje słowa się spełniły.
Miejmy nadzieję ,że to dobra wróżba.
Dziękuję,ze odwiedziłaś Mikunia

Posted

Znajoma jest zainteresowana Flapim. Jednak ma kotka i pyta czy wiadomo jak reaguje na koty? Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale może będzie miał szansę.
Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Znajoma jest zainteresowana Flapim. Jednak ma kotka i pyta czy wiadomo jak reaguje na koty? Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale może będzie miał szansę.
Pozdrawiam serdecznie.

Witaj Cajus,poprosze o sprawdzenie reakcji małego na koty,tylko,ze on jest tak przerazony pobytem w schronie,ze to moze byc mało wiarygodne. Ale mysle,ze sie dogada,to malenki piesek:roll:

Posted

Cajus JB napisał(a):
Pozdrawiam serdecznie.

Ależ cudowne wieści z rana:lol:
Dziś wyjdę z Mikuniem na spacerek,by się odstresował ,pochodzimy dłużej w cichutkim rejonie.Potem delikatnie przeniosę go do kotków.Posiedzimy tam troszeczkę i wtedy będzie wiadomo.
Jest w schronisku drugi taki mały stary piesio. Grubiutka brązowa kuleczka.
Praktycznie sie nie porusza.
Jeśli nie Mikuś,to może on miałby szansę.Oba pieski leżą obok siebie w boksie.
Faktem jest że Mikuś jest bardziej wystraszony,ten drugi być może pogodził się ze swoim losem,być może popadł w depresję.
Będę codziennie odwiedzać psiaki i obserwować.