rita60 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Przerażone w swej starości, samotności, zagubione w otaczającym świecie, bez swojego człowieka, trwają…czekają z nadzieją, że może jednak to tylko zły sen…walczą o powrót do tego co już nie wróci, “ich” człowiek już nie chce patrzeć na starość.... Przez 14 lat prawdopodobnie miał miske,miejsce do spania i nagle,to wszystko znikneło,został sam,stary,niedowidzacy,bezradny. Całymi dniami błakał sie po polach,przeganiany,bez picia i jedzenia. Kiedy trafił do schroniska był skrajnie wyczerpany. Teraz siedzi w kaciku boksu,cały drzy ze strachu:-(Kochani,ten pies to jedno wielkie przerazenie,obawiam sie,czy to czternastoletnie serduszko wytrzyma to wszystko:shake: Błagam o pomoc dla niego,to malenki piesek,nie zajmie duzo miejsca... Nie pozwolmy,by te ostatnie dni spedził sparalizowany strachem,bezradnoscia. Prosze:-( numer: 174 numer chip: 953000005132788 imię: Flapi płeć: pies wiek: ok. 14 lat wielkość: mala rasa: mieszaniec data przyjęcia: 2009-09-03 kwarantanna do 2009-09-17 przebywa w boksie: hotel opis: Flapi to wystraszony staruszek, ma problemy z oczami, prawdopodobnie nie widzi na jedno. Kolejny schorowany dziadziuś w naszym schronisku. Czy Flapiego ktoś szuka? Psiaczek siedzi w jednym miejscu, jest obojętny i zdezorientowany. Całe życie u boku swojego pana, a śmierć w zimnym, nieprzyjemnym i obcym miejscu, czy taki scenariusz czeka Flapiego? KONTAKT 886-303-309 anovi0802@wp.pl Quote
Tymonka Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Biduś , ja niestety nie mogę go wziąść mam dwa psy w wynajmowanym mieszkaniu , ale popytam . Ma jakieś ogłoszenia? Quote
siekowa Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Wspaniały psiak. :loveu::loveu::loveu: Dodałam go już do seniorkowego profilu Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
rita60 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Dziekuje cioteczki,mały nie ma zadnych ogłoszen:shake: Quote
siekowa Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Czy wiadomo jaki on jest do psów i kotów? Quote
Energy Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Biedne maleństwo:-( Czy ma leczony stan zapalny oczu? Quote
Jagoda1 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 :-(:shake: SKAZANY ZA TO, ŻE ZA DŁUGO ŻYJE - ŁÓDŹ (738192621) - Aukcje internetowe Allegro Quote
rita60 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Jagodko,ty jak zwykle niezawodna,pieknie dziekuje:Rose:cioteczki na wszystkie pytania odpowie anovip,była dzisiaj w schronisku/ ma problemy z zalogowaniem sie na dogo:angryy:/. Quote
Jagoda1 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Mikuś przypomina "moją" stareńką schroniskową Myszkę [*].:-( Quote
anovip1 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 rito dziękuję za założenie wątku.Jeśli możesz,proszę podaj równiez na mnie kontakt mailowy Dopiero wróciłam ze schroniska i jeszcze problemy z dogo.... Kilka razy byłam na spacerku z Mikusiem i drugim podobnym maleństwem. Mikuś tak go nazywam już reaguje na swoje imię.Pięknie stara się iść za moim głosem.Na spacerku był zupełnie inny niż w boksie.Rozluźnił się i radośnie zwiedzał teren całego wybiegu. Nie jest nawet sredni,jest puchaty i to go powiększa.Postaram się zrobić mu fotkę takądla porównania. Jeśli chodzi o oczka dowiedziałam sie że najprawdopodobniej nie widzi. Jak na razie nic więcej nie mogę na ten temat napisać,poniewaz nic nie wiem.Dopiero wczoraj pierwszy raz go zobaczyłam wciśniętego w kat boksu ,dygoczącego ze strachu,kąsającego wszystko dookoła. Dopiero gdy doszłam do niego,spokojnie dotknęłam go dłonią ,wygłaskałam- wyciszył się i uspokoił.W boksie wokół niego wszystko jest obce ,głośne ,nieznane.Nie ma się co dziwić ,że tak reagował. Po spacerku z kolegami juz wiedział,że nie zrobia mu nic złego. Niestety swojego kacika w boksie nie chce opuścić.Połozyłam mu w nim podusię by nie leżał na zimnych płytkach.Wtulił główeńkę w nią i spał. Quote
ciapuś Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Boszeeeee to jakaś plaga staruszków Serce mi pęka jak na nie patrzę :placz: i nie mam zupełnie pomysłu jak im pomóc Quote
anovip1 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Dziękuję dziewczyny za odzew. A staruszków w schronisku niestety coraz więcej. Ludzie sa okrutni :angryy: Quote
Lionees Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 ciapuś napisał(a):Boszeeeee to jakaś plaga staruszków Serce mi pęka jak na nie patrzę :placz: i nie mam zupełnie pomysłu jak im pomóc Ja też nie mam już pomysłu:-(. No ale coś wymyślić trzeba,eh:shake: Anovip,w jednej minucie napisałyśmy swoje posty,może to przyniesie szczęście Mikusiowi?:roll::loveu: Quote
anovip1 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Renata5 napisał(a):Ja też nie mam już pomysłu:-(. No ale coś wymyślić trzeba,eh:shake: Anovip,w jednej minucie napisałyśmy swoje posty,może to przyniesie szczęście Mikusiowi?:roll::loveu: Oby Renatko Twoje słowa się spełniły. Miejmy nadzieję ,że to dobra wróżba. Dziękuję,ze odwiedziłaś Mikunia Quote
anovip1 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 reksio7 napisał(a):podnoszę staruszka Cudownie,dziewczyny się odliczają :calus: Quote
Lionees Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 anovip1 napisał(a): Dziękuję,ze odwiedziłaś Mikunia Będę go codziennie odwiedzać,bardzo mnie rozczulił,jak kiedyś "nasz" Miłeczek:loveu: Quote
Cajus JB Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Znajoma jest zainteresowana Flapim. Jednak ma kotka i pyta czy wiadomo jak reaguje na koty? Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale może będzie miał szansę. Pozdrawiam serdecznie. Quote
rita60 Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Cajus JB napisał(a):Znajoma jest zainteresowana Flapim. Jednak ma kotka i pyta czy wiadomo jak reaguje na koty? Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale może będzie miał szansę. Pozdrawiam serdecznie. Witaj Cajus,poprosze o sprawdzenie reakcji małego na koty,tylko,ze on jest tak przerazony pobytem w schronie,ze to moze byc mało wiarygodne. Ale mysle,ze sie dogada,to malenki piesek:roll: Quote
anovip1 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Cajus JB napisał(a):Znajoma jest zainteresowana Flapim. Jednak ma kotka i pyta czy wiadomo jak reaguje na koty? Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale może będzie miał szansę. Pozdrawiam serdecznie. Ależ cudowne wieści z rana:lol: Dziś wyjdę z Mikuniem na spacerek,by się odstresował ,pochodzimy dłużej w cichutkim rejonie.Potem delikatnie przeniosę go do kotków.Posiedzimy tam troszeczkę i wtedy będzie wiadomo. Jest w schronisku drugi taki mały stary piesio. Grubiutka brązowa kuleczka. Praktycznie sie nie porusza. Jeśli nie Mikuś,to może on miałby szansę.Oba pieski leżą obok siebie w boksie. Faktem jest że Mikuś jest bardziej wystraszony,ten drugi być może pogodził się ze swoim losem,być może popadł w depresję. Będę codziennie odwiedzać psiaki i obserwować. Quote
Jagoda1 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Trzymam kciuki za odpowiedzialny domek. Quote
Recommended Posts