iwop Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Na moim osiedlu (Ostrowiec Świętokrzyski)od paru dni, na przystanku śpi malutki, czarny kotek. Najwyraźniej ktoś go tutaj podrzucił...Obok jest las i ciągle ktos zostawia jakieś zwierzątka. Jest oswojony, ufny, łasi sie do ludzi czekających na autobus. Ma około 4 miesięcy, nie niemowle, ale takie kocie dziecko. Dzisiaj spał zwinięty pod krzaczkiem. Błagam chociaż o tymczas! Ja nie mam gdzie go zabrać! Mam teraz w domu trzy psy (Perełka na tymczasie) i dwa koty)! Kto zna moje wątki na dogo wie, że w Ostrowcu jest tragedia! Zrobiłam mu zdjęcia telefonem i wrzuce dopiero po południu! Quote
agusiazet Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 O matko, znowu znajdek, a moja Ala tak chce kotka. Zapytam w hoteliku ile kosztuje pobyt kota, zasponsorowałabym go! Quote
iwop Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Mam tymczas dla kicia, ale w Opolu. Transport płatny kosztowałby 250 zł. :oops: Quote
agusiazet Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 A tymczas bezpłatny? jeśli tak to opłacałoby się! Quote
iwop Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 agusiazet, ale skąd ja wezmę 250 zł? :shake: Quote
iwop Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Na miau zaofiarowano teraz tymczas w Mysłowicach... To bliżej niz Opole... :oops: Quote
agusiazet Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 A do Mielca mogłabyś go dowieźć? Tzn. do Brzyścia koło Mielca - bo tam jest hotelik? Ja poprosiłabym Panią Asię, żeby do końca miesiąca go przetrzymała, a po pierwszym może dałabym coś na transport do tych Myślenic na Śląsku! To bezpłatny tymczas? Może uda się znaleźć coś na transportowym! Może za kasę zawiozą! Quote
iwop Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 jej... kitek mógłby jechać na tymczas już w sobotę, ale ja w piątek mam kontrolę u chirurga (szwy mi się znów rozeszły), a w sobotę o 10 sterylkę Perełki). Zreszta małego zabralby do krakowa mój szwagier, a on będzie w Ostrowcu dopiero w przyszłym tygodniu :( mam tylko nadzieję, że nie będę musiała znów połozyć się do kliniki, bo wtedy to tragedia. :( Quote
Masza4 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Iwop, mogę dorzucić się skromnie (ok. 30 zł) na transport za kilka dni-do tygodnia. Szkoda biedy na dworze samej :placz: Quote
iwop Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Masz, na razie szukamy transportu Kraków - Mysłowice. Ten wariant za 250 zł zupełnie odpada...:shake: Quote
Isabel Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Z Krakowa do Mysłowic to niecałe 1,5 godziny jazdy pociągiem osobowym. W miarę szybko i koszt niewielki. Quote
agusiazet Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Tylko ja się martwię, czy kicia przeżyje do przyszłej soboty jako bezpańska?:( Quote
iwop Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 Też bardzo się boję, że może zaginąć...:placz: Quote
fiorsteinbock Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Na pierwsza, hooops! Co u Maluszka? Quote
Caragh Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Dlatego tak by sie ten transport przydal na juz :placz: Quote
Isabel Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 To super:multi: Tylko jak go do Ciebie dowieźć... Quote
Caragh Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Właśnie, otóż to ;( już bym chciała, żeby był u mnie, a nie tam marznął gdzieś na przystanku ;( Quote
Recommended Posts