Negri_2008 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Jest szansa na fajne zdjęcia dl Wenus, ale dopiero w niedzielę. Pojadę do Klembowa wraz z ZofiaiSasza, która robi dobre zdjęcia.:lol: Quote
doddy Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Ci ludzie od rottków, astów to często dzwonią o bullowate. Do mnie o kilka psów dzwonili. Quote
Laura1108 Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Ehhhh Wenusia ma bardzo ciężko ze znalezieniem domku w sprawie ogłoszeń całkowita cisza :( Quote
Laura1108 Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Cioteczki od bullowatych bardzo prosimy o wizyt e przedadopcyjną w Warszawie :razz: Quote
andzia69 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Laura1108 napisał(a):Cioteczki od bullowatych bardzo prosimy o wizyt e przedadopcyjną w Warszawie :razz: Napisz pw do Doddy w sprawie wizyty - może znajdzie chwilkę czasu Quote
doddy Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Ja mogę pomóc dopiero w poniedziałek. Ewentualnie może w sobotę po południu - ale z dużym naciskiem na może. Quote
Laura1108 Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Poniedziałki i wtorki z tego co kojarzę to dopiero późnym wieczorem od środy do niedzieli cały dzień można wizytować . W taki razie czekam na jakąs decyzję oczywiście bez nacisku z mojej strony Doddy :p Sorry za OT ale Łapa potrzebuje pomocy w ogłaszaniu . Domku nie widać ona biedna cały czzas czeka - jest taka kochana ... http://www.dogomania.pl/forum/f1161/lapa-mlodziutka-sunia-pierwszy-porod-zjedzone-szczeniaki-pilnie-ds-dt-146206/ Quote
Laura1108 Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 I co ? Wiadomo coś czy wizyta może się dziś odbyć ?:cool3: Quote
doddy Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Ja dzisiaj odpadam. :placz: Przepraszam. Prawie nie spałam ostatnie dni, dziś w ogóle, więc idę spać, bo w nocy wyruszamy do Szczecina po Negrę. Jutro nie dam rady bo trasa, w poniedziałek mam wizytę z Malinką u weta w Nowym Dworze Mazowieckim, więc dopiero wtorek dam radę. Może jakimś cudem w poniedziałek, bo czytałam Magdo że państwo długo pracują. Quote
Emilia111 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Wiadomo co u suni??proszę o inforamcję,czy byla sprawdzana jak się zachowuje będąc sama w domku? Quote
andzia69 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Emilia111 napisał(a):Wiadomo co u suni??proszę o inforamcję,czy byla sprawdzana jak się zachowuje będąc sama w domku? Emilia - cieżko w schronisku sprawdzic jak się będzie zachowywała w domu...a póki sunia nie trafi do takowego domku - czy to tymczasowego, czy stałego - to pewności nie ma... Quote
Emilia111 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Myślałam,że może była na chwile gdzies u kogoś;/...,czy wie Pani kiedy ma być wizyta adopcyjna u osób zainteresowanych sunią?jest ktoś? Quote
andzia69 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Emilia111 napisał(a):Myślałam,że może była na chwile gdzies u kogoś;/...,czy wie Pani kiedy ma być wizyta adopcyjna u osób zainteresowanych sunią?jest ktoś? wiesz - tu się mówi na ty;):lol: no chyba, że na taką starą wyglądam, że trzeba mi mówic Pani:razz::diabloti: wracajac do suni - najgorszą rzeczą jaką można zrobic psu ze schroniska to wzięcie go na chwilę do domu...a potem zaprowadzic z powrotem do schroniska:shake: więc tego się nie praktykuje - tak robią tylko nieodpowiedzialni właściciele... Nie wiem, kiedy Doddy zrobi wizytę, bo ma kupę psów na głowie... A jesteś zainteresowana adopcją? Quote
Emilia111 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 A więc...myślałam,że może była u jakiejś wolontariuszki,opiekunki itp;/,wyobrażam sobie,że powrót z ciepłego domku do zimnego schronu musi byc okropne;/czy to pies młody ,czy stary;(.. Od jakiegoś czasu poszukuje pieska,nawet juz bylam zdecdyowana na adopcje: aidy mix pitbula,ale w ostatniej chwili dowiedziałam się,że postanowił ją adoptować dt...,ważne,że ma ciepły domek.Magda podesłała mi stronę z wenus i na początku pomyślałam o niej,że zbyt młoda,że to dziecko i szukalam dalej...a obawiam się,że gdy sunia będzie sama,bo niestety będzie musiała sama być,bo pracuję jak zwykły śmiertelnik;/,będzie płakać,niszczyć...boję się jej reakcji na bycie samą,bo w poprzednim przypadku sunia była sprawdzona i nie robiła kłopotów gdy była sama,więc ....mam problem i mętlik,a ostatnie co chciałabym zrobić na świecie to oddać ją z powrotem,bo sunia nie umie być sama...;( Quote
andzia69 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 jedyne co mogę ci doradzić...to wziąść tak ze 2 dni urlopu - czwartek, piątek i zabrać sunię:p i próbować od początku zostawiać ją samą na coraz dłuższy okres czasu...w razie co to zawsze można spróbować z klatką na czas nieobecności i zabawką np. kong a jeśli chcesz sunię sprawdzoną to musi byc z dt... a moze chciałabys dac domk starszej suni wywalonej jak śmieć do schroniska...na dodatek ma podejrzenie nowotworu:-( ale to takie moje marzenie, żeby ta sunia znalazła swoje miejsce na ten ostatni czas:-(:-( Quote
Emilia111 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Nie potrafię patrzeć na ból zwierząt,bardziej mnie wzrusza niz ból człowieka.... Myślalam,żeby wziąść dokładnie czwartek i piatek urlopu ,zostawiać i obserwować ją...dla mnie pies to jak dziecko,boję się spróbować,żeby nie byla łobuziakiem,klatka nigdy..może to dziwnie zabrzmi,ale z "buzi"wyglada na spokojną i grzeczna;) Quote
andzia69 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 no to musisz spróbować:p a klatka nie jest taka straszna - przyzwyczajasz psa do niej jak jestes w domu, stoi otwarta, psiak traktuje ją jako swój azyl...no ale moze nie będzie trzeba w razie co to tu masz sunię z dt: http://www.dogomania.pl/forum/f28/arvenka-pokiereszowana-amstaffka-prosi-o-wsparcie-na-leczenie-146345/index7.html#post13141408 Quote
doddy Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Dzisiaj byłam na wizycie u państwa. Dłuugo trwała, bo dopiero wróciłam. Jeśli sunia jest sprawdzona pod kątem agresji do ludzi, gwałtownych ruchów, to jak dla mnie rodzina jest bardzo fajna. Jest w niej jednak chłopak niepełnosprawny ruchowo. Państwo byli jednakże kilkakrotnie u suni w schronisku, więc wstępny obraz jakiś jest. Emilia, jakiego psiaka dla siebie szukasz? Jeśli sprawdzonego pod kątem mieszkania w domu to możemy Ci coś polecić z DT. Mamy też 2 pitbullki red nose, jeśli szukasz konkretnie red nosa - jedna z nich baardzo problemowa bo ma silny lęk separacyjny jak zostaje w domu, ale druga fajna i w hotelu grzecznie zostaje sama (oczywiście na 100% nie powiemy jak będzie w warunkach stricte domowych, bo jeszcze w takowych nie była sprawdzana). Mamy super grzecznego pitbulla, ale jest starszy i chory - trzeba go leczyć do k. życia. Quote
doddy Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='andzia69']no to musisz spróbować:p a klatka nie jest taka straszna - przyzwyczajasz psa do niej jak jestes w domu, stoi otwarta, psiak traktuje ją jako swój azyl...no ale moze nie będzie trzeba w razie co to tu masz sunię z dt: http://www.dogomania.pl/forum/f28/arvenka-pokiereszowana-amstaffka-prosi-o-wsparcie-na-leczenie-146345/index7.html#post13141408 Lolek i Negra są też w DT. Lolek sprawdzony na wylot bym powiedziała. Negra jest na starcie, wiadomo jak na razie że nie załatwia się w domu. Jeszcze jest bullterrierka Malinka sprawdzona. No i moja ukochana Adelka, ale na nią jest chętna Basia z Krakowa więc ma szansę na adopcję. Quote
Emilia111 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Ciężko podjąć decyzje:placz: co z tym państwem wcześniejszym?ja jęsli bym się zdecydowała to mogłabym mysleć o suni u siebie po 25 października,musze się w końcu zdecydować,podjąć decyzje:-(,a jest cięzko;/ Quote
andzia69 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Doddy - Emilia szuka psiaka, który nie zdemoluje jej mieszkania....Torcik odpada:shake: Quote
doddy Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Nie demolujący pies i ideał to Loluś. On jest grzeczny do ludzi, wszystkich psów (nawet samców), a nawet kotów. Nie demolująca w warunkach hotelowych jest Tequila. Malina - bullterrierka - wydaje mi się, że chyba by nie niszczyła. Na bank by nie szczekała zostawiana sama. Arvenka - raczej musi być klatkowa, bo może mieć wpadki (choć nie musi). Quote
Recommended Posts