Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie chciałabym by na dgm było jedno miejsce , gdzie będziemy się dzielić inspiracjami na temat prawidłowej socjalizacji i rozwoju malucha- chodzi mi o własne pomyły, wynalazki itp.

Obecnie szukam pomysłów na ciekawe zabawki dla 8 tygodniowych maluchów, bo gotowe niespecjalnie je interesują, gdzieś na fotach na forum podpatrzyłam sznurki z zakończone rónymi dziwnymi rzeczami za które ciągneły malce, ale teraz nie mogę znaleźć. ....

Posted

miniaga napisał(a):
Słuchajcie chciałabym by na dgm było jedno miejsce , gdzie będziemy się dzielić inspiracjami na temat prawidłowej socjalizacji i rozwoju malucha- chodzi mi o własne pomyły, wynalazki itp.

Obecnie szukam pomysłów na ciekawe zabawki dla 8 tygodniowych maluchów, bo gotowe niespecjalnie je interesują, gdzieś na fotach na forum podpatrzyłam sznurki z zakończone rónymi dziwnymi rzeczami za które ciągneły malce, ale teraz nie mogę znaleźć. ....

Fakt- moja banda tez niekoniecznie ma chęc się bawić zabawkami dla psów:eviltong:
natomiast np rurka po ręcznikach papierowych czy zwykła plastikowa butelka po wodzie mineralnej robia wręcz furorę:eviltong: świetne jest także kartonowe pudło (zostawiam jak mi karmę przywożą), w którym wycinam -2-3 otwory -maluchy szaleją, a dodatkowo nakręca je odgłos ich własnego tupania po dnie pudła :lol:
ostatnio szperam tez po second hand'ach w poszukiwaniu zabawek dla dzieci/niemowląt - do tej pory szczeniaki zdążyły "zamordować"na amen : pluszowego misia z grzechotką w brzuchu, podobną kaczuchę(też grzechocząca), coś w rodzaju wielkiej ,pluszowej langusty targają i ciagną miedzy sobą, a ostatnio wyszperałam super zabawkę- chyba to miał byc pelikan-chyba ,bo jest włochate,koloru wściekle niebieskiego, z zółtym dziobem, a dół dzioba (taki wór jak u pelikana) ma w środku wszysty celofan czy coś w tym stylu, bo okropnie szeleści- maluchy oszalały kompletnie na punkcie tego stworka:evil_lol:
zanim znajde odpowiednia zabawkę,oczywiście musze obmacac wszystkie dostepne, bo niektóre są wypełnione kuleczkami co oczywiście nie byłoby dobre gdyby szczeniaki rozgryzły pluszaka;)

do tego wszystkiego maja do dyspozycji tunel z agility, mini kładkę,oponki, drewniane kłody i caaałe podwórko z mozliwością ganiania drobiu ozdobnego hi hi hi

Posted

Z "psich" zabawek dostępnych w sklepach dla szczeniaczków ras malych w wieku 4-9 tygodni polecam zabawki firmy Pet Stages oraz dzwonąco-piszczące sloniki, żyrafki i inne pluszaki firmy Trixie.
Dla maleństw, które nie mają jeszcze dużego powera w szczękach dobre są też dziecięce zabawki - tutaj jeden z maluchów "morduje" dzwoniącą gruszkę:

Z zabawek, które zabawkami nie są z naszego punktu widzenia ;) nasze dzieciaki dostawaly puste rozcięte na pól kartony po mleku, rolki po ręcznikach, papierze toaletowym, tekturowe pudelka po chusteczkach, czystą szmatkę z powiązanymi na niej supelkami, male plastikowe butelki po napojach, które sobie toczyly po podlodze.
Jednak nieodmiennie największą furorę robily te papierowe rolki :evil_lol:

Posted

Super.
Ja również kupuję niemowlęce zabawki z grzechotkami w środku.
Wszystko co kartonowe podoba im się niesamowicie.
Bardzo podoba mi się psi plac zabaw i marzy mi się rura:evil_lol:
jutro idę na budowę:evil_lol: