miniaga Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Słuchajcie chciałabym by na dgm było jedno miejsce , gdzie będziemy się dzielić inspiracjami na temat prawidłowej socjalizacji i rozwoju malucha- chodzi mi o własne pomyły, wynalazki itp. Obecnie szukam pomysłów na ciekawe zabawki dla 8 tygodniowych maluchów, bo gotowe niespecjalnie je interesują, gdzieś na fotach na forum podpatrzyłam sznurki z zakończone rónymi dziwnymi rzeczami za które ciągneły malce, ale teraz nie mogę znaleźć. .... Quote
smutnata2 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 można łagodnie i koswetnie wychowaźć,karmic;) Quote
Tascha Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 miniaga napisał(a):Słuchajcie chciałabym by na dgm było jedno miejsce , gdzie będziemy się dzielić inspiracjami na temat prawidłowej socjalizacji i rozwoju malucha- chodzi mi o własne pomyły, wynalazki itp. Obecnie szukam pomysłów na ciekawe zabawki dla 8 tygodniowych maluchów, bo gotowe niespecjalnie je interesują, gdzieś na fotach na forum podpatrzyłam sznurki z zakończone rónymi dziwnymi rzeczami za które ciągneły malce, ale teraz nie mogę znaleźć. .... Fakt- moja banda tez niekoniecznie ma chęc się bawić zabawkami dla psów:eviltong: natomiast np rurka po ręcznikach papierowych czy zwykła plastikowa butelka po wodzie mineralnej robia wręcz furorę:eviltong: świetne jest także kartonowe pudło (zostawiam jak mi karmę przywożą), w którym wycinam -2-3 otwory -maluchy szaleją, a dodatkowo nakręca je odgłos ich własnego tupania po dnie pudła :lol: ostatnio szperam tez po second hand'ach w poszukiwaniu zabawek dla dzieci/niemowląt - do tej pory szczeniaki zdążyły "zamordować"na amen : pluszowego misia z grzechotką w brzuchu, podobną kaczuchę(też grzechocząca), coś w rodzaju wielkiej ,pluszowej langusty targają i ciagną miedzy sobą, a ostatnio wyszperałam super zabawkę- chyba to miał byc pelikan-chyba ,bo jest włochate,koloru wściekle niebieskiego, z zółtym dziobem, a dół dzioba (taki wór jak u pelikana) ma w środku wszysty celofan czy coś w tym stylu, bo okropnie szeleści- maluchy oszalały kompletnie na punkcie tego stworka:evil_lol: zanim znajde odpowiednia zabawkę,oczywiście musze obmacac wszystkie dostepne, bo niektóre są wypełnione kuleczkami co oczywiście nie byłoby dobre gdyby szczeniaki rozgryzły pluszaka;) do tego wszystkiego maja do dyspozycji tunel z agility, mini kładkę,oponki, drewniane kłody i caaałe podwórko z mozliwością ganiania drobiu ozdobnego hi hi hi Quote
karjo2 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Moze sie przyda: Klub Hovawarta w Polsce - Plac zabaw dla szczeniąt Quote
SuperGosia Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Z "psich" zabawek dostępnych w sklepach dla szczeniaczków ras malych w wieku 4-9 tygodni polecam zabawki firmy Pet Stages oraz dzwonąco-piszczące sloniki, żyrafki i inne pluszaki firmy Trixie. Dla maleństw, które nie mają jeszcze dużego powera w szczękach dobre są też dziecięce zabawki - tutaj jeden z maluchów "morduje" dzwoniącą gruszkę: Z zabawek, które zabawkami nie są z naszego punktu widzenia ;) nasze dzieciaki dostawaly puste rozcięte na pól kartony po mleku, rolki po ręcznikach, papierze toaletowym, tekturowe pudelka po chusteczkach, czystą szmatkę z powiązanymi na niej supelkami, male plastikowe butelki po napojach, które sobie toczyly po podlodze. Jednak nieodmiennie największą furorę robily te papierowe rolki :evil_lol: Quote
lonka Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 SuperGosia nie tylko u szczeniakow robia furore papierowe rolki:evil_lol: Quote
miniaga Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Super. Ja również kupuję niemowlęce zabawki z grzechotkami w środku. Wszystko co kartonowe podoba im się niesamowicie. Bardzo podoba mi się psi plac zabaw i marzy mi się rura:evil_lol: jutro idę na budowę:evil_lol: Quote
Recommended Posts