fifi290496 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 mam szczeniaka sznaucera miniaturkowego.kiedy się z nim bawię lub zupełnie nic nie robie czasem zaczyna warczeć ,szczekać i prubować gryść. co mam robić w takich sytuacjach i jak go tego odłuczyć.ogulnnie jest świetny mądry i wogule ale te zachowane zupełnie mi się nie podoba pliska pomużcie mi go tegoołuczyć z góry dziex:p Quote
karjo2 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Zamiast zakladac kolejny watek o tym samym, moze warto by bylo cos poczytac samemu, chocby: http://www.dogomania.pl/forum/f412/szczenie-warczy-gryzie-145799/#post12930979 Zreszta temat juz byl, tyle, ze nie chcialo sie przeczytac odpowiedzi i popracowac: http://www.dogomania.pl/forum/f30/jak-karac-szczeniaka-8tygodni-za-zle-zachowanie-143185/#post12713176 Quote
Grey Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Fifi a gdzie są rodzice, nie mogą pomóc. Za dużo ci się nie podoba.Trzeba wiedzieć,jak pies dostaje zęby to też cierpi, dziąsła obrzmiałe i lubią w tedy gryźć. Więcej cierpliwości, piesek to nie zabawka i dużo przed tobą problemów. Wg.mnie jest wszystko normalne. Quote
Neo. Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 przeczytaj podany powyżej wątek "szczeniak warczy i gryzie" tam poruszany jest dokładnie ten sam temat :) Quote
wspolpraca Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Przy rasach psów małych miniaturek itp. ignorują agresywne zachowanie bo to mały piesek itd. w rezultacie nie mogą sobie dać rady z pieskiem. Dam przyklad nagminnego błędu - trzymanie psa na kolanach ,pies na nas siedzi, nie kolo nas tylko na nas. Następstwem tego jest, ze pies atakuje każdego kto się do nas z bliży, gdyż broni swojej własności, on nie broni właściciela broni swojej własności. Właściciela ignoruje aż w następnym etapie to pogryzienie właściciela . Quote
puli Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 wspolpraca napisał(a): Dam przyklad nagminnego błędu - trzymanie psa na kolanach ,pies na nas siedzi, nie kolo nas tylko na nas. Następstwem tego jest, ze pies atakuje każdego kto się do nas z bliży, gdyż broni swojej własności, on nie broni właściciela broni swojej własności. Ciekawa teoria :evil_lol: A takiego mozna na kolankach trzymać? :lol: Quote
prittstick Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 haha jakie zdjęcie:evil_lol: ja mojego berneńczyka tez trzymam na kolanach w autobusie/tramwaju czy pociągu. Serio. Wchodzi sobie na kolanka przednimi łapami, po czym gramoli sie tyłkiem i patrzy przez szybę:evil_lol: Quote
roots23 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='puli']Ciekawa teoria :evil_lol: A takiego mozna na kolankach trzymać? :lol: nie, to było mocne :D :D Quote
eagle Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='puli']Ciekawa teoria :evil_lol: A takiego mozna na kolankach trzymać? :lol: Moj na mnie spi, czasami ja na nim i mimo ze jest bardzo terytorialny nigdy nie twierdzil ze co kolwiek jest jego wlasnoscia. Quote
diabelkowa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 a nie jest wam najzwyczajniej ciezko ? :P Quote
eagle Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 diabelkowa napisał(a):a nie jest wam najzwyczajniej ciezko ? :P Nie, jest milo i cieplo, lubie zapach jego siersci, a on wkladac mi lapska w oczy i generalnie jestem zdominowany i poporzadkowany swojemu psu..... Quote
Shirai - Koki Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Swietne zdjecie...czego sie ie robi zeby naszym °malym° pieskom bylo wygodnie :evil_lol: Quote
Sybel Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Moje na kolanach też są bardzo terytorialne - jak ktoś siada obok, zajmują terytorium jego kolan i siedzą pół na pól :] I niezwykle dziko i agresywnie liżą. Quote
Recommended Posts