Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam szczeniaka sznaucera miniaturkowego.kiedy się z nim bawię lub zupełnie nic nie robie czasem zaczyna warczeć ,szczekać i prubować gryść. co mam robić w takich sytuacjach i jak go tego odłuczyć.ogulnnie jest świetny mądry i wogule ale te zachowane zupełnie mi się nie podoba pliska pomużcie mi go tegoołuczyć z góry dziex:p

Posted

Fifi a gdzie są rodzice, nie mogą pomóc.
Za dużo ci się nie podoba.Trzeba wiedzieć,jak pies dostaje zęby to też cierpi, dziąsła obrzmiałe i lubią w tedy gryźć.
Więcej cierpliwości, piesek to nie zabawka i dużo przed tobą problemów.
Wg.mnie jest wszystko normalne.

• 2 weeks later...
Posted

Przy rasach psów małych miniaturek itp. ignorują agresywne zachowanie bo to mały piesek itd. w rezultacie nie mogą sobie dać rady z pieskiem. Dam przyklad nagminnego błędu - trzymanie psa na kolanach ,pies na nas siedzi, nie kolo nas tylko na nas. Następstwem tego jest, ze pies atakuje każdego kto się do nas z bliży, gdyż broni swojej własności, on nie broni właściciela broni swojej własności. Właściciela ignoruje aż w następnym etapie to pogryzienie właściciela .

Posted

wspolpraca napisał(a):
Dam przyklad nagminnego błędu - trzymanie psa na kolanach ,pies na nas siedzi, nie kolo nas tylko na nas. Następstwem tego jest, ze pies atakuje każdego kto się do nas z bliży, gdyż broni swojej własności, on nie broni właściciela broni swojej własności.
Ciekawa teoria :evil_lol:

A takiego mozna na kolankach trzymać? :lol:

Posted

haha jakie zdjęcie:evil_lol: ja mojego berneńczyka tez trzymam na kolanach w autobusie/tramwaju czy pociągu. Serio. Wchodzi sobie na kolanka przednimi łapami, po czym gramoli sie tyłkiem i patrzy przez szybę:evil_lol:

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='puli']Ciekawa teoria :evil_lol:

A takiego mozna na kolankach trzymać? :lol:

Moj na mnie spi, czasami ja na nim i mimo ze jest bardzo terytorialny nigdy nie twierdzil ze co kolwiek jest jego wlasnoscia.

Posted

diabelkowa napisał(a):
a nie jest wam najzwyczajniej ciezko ? :P

Nie, jest milo i cieplo, lubie zapach jego siersci, a on wkladac mi lapska w oczy i generalnie jestem zdominowany i poporzadkowany swojemu psu.....

Posted

Moje na kolanach też są bardzo terytorialne - jak ktoś siada obok, zajmują terytorium jego kolan i siedzą pół na pól :] I niezwykle dziko i agresywnie liżą.