Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Negri_2008']
Zamieszkała „katem” u pewnej rodziny czyli w domu tymczasowym, gdzie odzyskała spokój i znalazła opiekę.

Ślicznie Negri :cool3:
Popraw tylko słowo "katem" na KĄTEM :cool3:

Posted

Ja bym jednak nie pisała,że puszczona luzem przychodzi na zawołanie....Pewnie właśnie dlatego znalazła sie tam, gdzie była...Niech nowi opiekunowie od początku maja zakodowane,że psa sie nie spuszcza ze smyczy w pierwszych miesiacach pobytu w nowym domu....

Posted

gagata napisał(a):
Ja bym jednak nie pisała,że puszczona luzem przychodzi na zawołanie....Pewnie właśnie dlatego znalazła sie tam, gdzie była...Niech nowi opiekunowie od początku maja zakodowane,że psa sie nie spuszcza ze smyczy w pierwszych miesiacach pobytu w nowym domu....

słuszna rada :lol:

Posted

Słuchajcie sytuacja ma się tak : Rusti miała darmowy DT u Magdy w Chodzieży dziewcyzn nie udziela się na żadnym forum ale pomaga psiakom , z Magdą ma ciągły kotnakt tel;efoniczny ale nie znamy sie osobiście poznałyśmy się przez telefon i mam potwierdszenie Ela z Milicza , że Magda z Chodzięży to mega dorby człwoieik i możemy być jej pewnie na 1200 % z resztą po kilkudziesięciu rozmowach przekonałam się , że Magda z Chodzieży to bardzo dobra i wrażliwa osoba . Do czego zmierzam . Tydzioeń temu w środę kiedy zaczęła się akcja "odławiamy sunie od dr K" dzowniłam do Madzi zapytac cyz weźmie nam Rusti oczywiście , że tak - to było odpwiedź . Więc umówiłam się z Magda , że w czwartek ja zawieziemy ale sytuacja sie skomplikowała kiedy nie wydano suni we środę a reszta musiąła pojechąc do Celstynowa bo dr K nie powzolił mi żądnej wieće zabrac . W związku z tym zostaiwłąm swoje dane u dr K i powiedziałąm , że na 100 % zbierma Rusti i tak też zrobiliśmy zabraliśmy ją a piątek jednak Magda z Chodziezy byłą z dnia na dzień zwodzona , napierw transport miał być w czwarte , później sobota , później niedziela i tak z dnia na dzierń , nie da się ukryć , że darmowy DT warunki dom plus ogród jest na wagę złota i tak dziś zawitała u Magdy bernenka kaleka któa obecnie będzie u Magdy na Dt tym samymn nie mamy Dt dla Rusti .
Bardzo mi [przykro , że tak wynikło ale postawcie się w sytuacji Magdy , znam się tylko telefonicznie , wydzwaniam codziennie do dziewczyny i wciąz przesuwam twermin transportu więc Magda pewnie pomyślała , że albo jestem nienromalna albo robię sobie żarty albo sprawa nie jest taka pilna skoro zwlekamy z transportem jak jest sprawa życia lub śmierci to sunia wita następnego dnia (to są moje słowa Magdfa jeszcez nic takiego nie mówił ) w każdym razie zbyt długo zwlekaliśmy niestety .
Zanim polecą posty w stylu : nieospwiedzialna itp to proszę raczej obwiniać mnie za brak załtawinie transportu , jednak jedyne światelo na transport było na środę :( i to też pod znakiem zapytania bo dopeiro jutro mileiśmy dzownić i się dogadać . Na dodatek Magda poszła nam na rękę i nie dość , żę miałą zabrać Rusti za damro na DT to jeszcze miałą po Rusti wyjechac do Torunia oczywiśćie bez zwrotu za paliwo . Wszytsko było zbyt piekne by mogło być prawdziwe niestety .

Coś co wytłumacyz kwestię transportu , któy nie doszedł do skutku a więc ja niestety nie mogłam założyć za transport nie wiem czy co niektózxy wiedzą co znaczy myśleć czy starczy na życie ja wiem , obecnie jesteśmy w sytuacji bardzoi trudnej finansowo naprawdę trudnej , chętnie wyjaśnie każdemu kto chce wiedzieć jak to wygląda pisząć na PWE. Proszę pytajcie . Czasem w życiu tak bywa , że człowiek ma jakieś wolne grosze ale my obecnie nie mamy nic po za poustymi kieszeniami . Nie mając na życie nie mogłam załoćy za paliweo bo nie miałam ja wiem , że to dziwne w XXI wieku , ma komputer , ma aparat a nie ma na życie ale proszę mi wierzyć cvzasem jest tak , że mam jakieś droben to wtedy mogę zapewnić stałe deklaracje ale obecnie nie mam kasy chociaż z tyhc deklaracji , do któych się zoboaiwazałam, to zapłacę choćbym miała wydac ostatnie pieniaze - wiem co to odpowiedzialność i nie robię z gemby cholewy jednak nie obiecuję teraz czegoś z czego nie będę mogłą się wywiązać . Sytaucja jest ciężka to tyle .
Chce pomagać i mogę pomagać tu na forum , mogę klecić ogłoszenia , zakłądać watki , latać po schronach , wozić psy ale nia mam kasy żeby sponsorować :(

To tyle - prosze nie oceniajcie ....

Posted

Pomysł mam taki by Rusti pojechałą do megii1 jeżeli jest wolne miesjce mamy na razie deklaracji na 10 dni mam nadzieję , że otzryammy wsparcie i uda się zebrać kolejne wpłąty . To jedyne rozsądne wyjście jakie mi przychodzi .

Proszę pomóżćie bo jeszcze megii nam się rozmyśli aż się boje :-(

Posted

Laura1108 napisał(a):
Pomysł mam taki by Rusti pojechałą do megii1 jeżeli jest wolne miesjce mamy na razie deklaracji na 10 dni mam nadzieję , że otzryammy wsparcie i uda się zebrać kolejne wpłąty . To jedyne rozsądne wyjście jakie mi przychodzi .

Proszę pomóżćie bo jeszcze megii nam się rozmyśli aż się boje :-(

Laura, nie płacz ;)

Niech Rusti pojedzie do Megi, bo jak słusznie zauważyłaś, ona się do nas przywiązuje coraz bardziej :shake:

Posted

Moim zdaniem Rusti powinna trafic do megii1.
Niedługo zacznie myslec, że u Negri ma dom..więc trzeba jak najszybciej ja zabrac... :shake:

Laura, nikt nie ma zamiaru Cie osadzać. Pieniędzy nie wytrzaśniemy z nieba, więc... dobrze postąpiłaś..

Posted

[quote name='obraczus87']Trzeba jak najszybciej znaleźc domeczek ;)

Negri a czy masz jakieś info dot. Lady??
Chciałabym Jej zrobic ogłoszenia, ale nie mam danych i zdjęć...
Zaraz wstawie zdjęcia Lady na jej wątek

Wiem o niej tylko tyle, że jest młodziutka :shake:

Posted

Negri dziękuje.. Gapa ze mnie :cool3: nie wiem jak ja szukalam, że nie doszukałam się ;/
widze, że sunia ma juz ogloszenia..

niestety ja bym się takim ogłoszeniem nie zainteresowała, ale to moja opinia. Za dużo o schronie, za mało info o suni, za mało ładnych słów...za mało miłości w tym ogłoszeniu...
ale mam nadzieje, że to sa tylko moje odczucia...