karolina_g_k Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Sylwia K jest z okolic celestynowa. Moze macie do niej jakis kontakt? Quote
Negri_2008 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Nie znam tej dziewczyny :shake: Ale znam kogoś z dogo, kto niedawno wyciagał psa z Celestynowa. Zanim go wyciągneła kilka razy tam była. Zapytam, czy miała okazje zobaczyć lub dowiedzieć się, czy biorą nowe psy. Ale to wszystko takie działanie po omacku :diabloti: Quote
obraczus87 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Non stop dzownie ale abonent czasowo niedotępny. Próbowałam tez dzownic do Wołomina, ale sytuacja się powtarza :roll: Quote
Negri_2008 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Ja piszę do różnych osób, które mogą wiedzieć jaka jest sytuacja w Celestynowie :diabloti: Quote
karolina_g_k Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Negri mam telefon do Sylwi K nie moge jednak teraz do niej zadzwonic. Jesli ktoras z Was moe to podam nr na prw. Jesli mieszka niedaleko to moze moglaby podjechac i sprawdzic? Quote
Negri_2008 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 karolina_g_k napisał(a):Negri mam telefon do Sylwi K nie moge jednak teraz do niej zadzwonic. Jesli ktoras z Was moe to podam nr na prw. Jesli mieszka niedaleko to moze moglaby podjechac i sprawdzic? wyślij mi nr tel na pm Quote
obraczus87 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Laura, Negri i Karolina - [SIZE=3]ja dzisiaj wyjeżdzam :roll: będę dostępna pod komem. Ale dostępu do netu nie będe miała. Posłuchajcie, megii1 trzyma dla nas 1 miejsce dla suczki średniej lub dużej do NIEDZIELI!.. Bardzo Was proszę, kontaktujcie się z megii1 (macie do Niej nr kom??????), dziewczyna chce byc na bieżąco, zreszta musi wiedzieć na czym stoi - jest przeciez tyle psiaków w kolejkach do DT. A palic mostów nie możemy i musimy być wobec Niej fair. Quote
Negri_2008 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 [quote name='obraczus87']Laura, Negri i Karolina - [SIZE=3]ja dzisiaj wyjeżdzam :roll: będę dostępna pod komem. Ale dostępu do netu nie będe miała. Posłuchajcie, megii1 trzyma dla nas 1 miejsce dla suczki średniej lub dużej do NIEDZIELI!.. Bardzo Was proszę, kontaktujcie się z megii1 (macie do Niej nr kom??????), dziewczyna chce byc na bieżąco, zreszta musi wiedzieć na czym stoi - jest przeciez tyle psiaków w kolejkach do DT. A palic mostów nie możemy i musimy być wobec Niej fair. to jasne wyslij mi na pm nr telefonu do Megii1 Sylwia K jest wolontariuszemw Celestynowie. Powiedziała, że schron przyjmuje psy. Podeślemy jej zdjęcia i odnajdzie sunie ale........ skoro sunie tam trafiły to....schron może nam ich nie wydać bez sterylki. Termin sterylek - 19 września Chwilowo nie wiem - co dalej :diabloti: Quote
karolina_g_k Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Obraczus wyslij prw z namiarami do Laury. Quote
tanitka Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dziewczyny nie histeryzujcie. Przed chwila rozmawiałam z Panią Dyrektor w Celestynowie, suki przyjechał 4. Wszystkie są w dobrej kondycji. Te nie sterylizowane będą poddane zabiegom w sobotę. Potem można je zabierać, nawet bezpośrednio po sterylce. Quote
karolina_g_k Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 :lol: Mam nadzieje ze miejsce dla tej malutkiej poczeka na nia do soboty Quote
obraczus87 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 tanitka napisał(a):Dziewczyny nie histeryzujcie. Przed chwila rozmawiałam z Panią Dyrektor w Celestynowie, suki przyjechał 4. Wszystkie są w dobrej kondycji. Te nie sterylizowane będą poddane zabiegom w sobotę. Potem można je zabierać, nawet bezpośrednio po sterylce. A widziałaś te suczki?? W dobrej kondycji?? Skoro jedna ma rane... Quote
Negri_2008 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 tanitka napisał(a):Dziewczyny nie histeryzujcie. Przed chwila rozmawiałam z Panią Dyrektor w Celestynowie, suki przyjechał 4. Wszystkie są w dobrej kondycji. Te nie sterylizowane będą poddane zabiegom w sobotę. Potem można je zabierać, nawet bezpośrednio po sterylce. Dzięki :multi: A kto tu mówi o histerii?;) My okrężnymi drogami dochodzimy do tych informacji, które Ty zdobyłaś wykonując jeden telefon :evil_lol: Quote
obraczus87 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 To ja poprosze numer telefonu, na który koleżanka sie dodzowniła, bo ja wszędzie próbowałam i nic :shake: Quote
obraczus87 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Czemu żadnej z Was nie ma... mam nadzieje, że działacie...bo ja tutaj umieram bez żdnch wieści....:roll: Quote
Sylwia K Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 witam można zadzwonić do mnie w razie czego 503 795 016 to aktualizowana w miarę na bieżąco stronka: Schronisko Dla Zwierząt (a tam min. adres) w mym podpisie baner przekierowujący do wątku celestynowiaków na dogo tel: 022/ 789 70 61 do schronu (dziś coś im nie działał -jakaś chwilowa awaria, pewnie za niedługo będzie naprawiony) tel. kom. p. Dyrektor 602 378 437 (czasem nie odbiera, jak każdy posiadacz komórki) miałam się jutro wybrać i pogadać o suniach z wołomina, ale widzę że Tanitka już wszystko załatwiła :multi:. Quote
Laura1108 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dziękuję za uzyskane infromacje Tatianko Quote
Laura1108 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Rusti już bezpieczna . To wspaniała , kochana , łagodna psinka. Odebrałam ją dziś ze schronu i zawiozłam do innego weta na przegląd , na uszach strupy powstałe najprawdopowodniej na skutek długotrwałego gryzienia much . Pchły giganty i mnóstwo odchodów z pcheł . Zaaplikowane antybiotyki , Adavantix i płyn do zmywania uszu - 96 zł oraz ubranko po sterylce Sunia w poniedziałek miała zabieg niestety tam w tym pseudoschronie nikt nie dba o psa pop zabiegu . Został ciachnięta i fru do kojca z założeniem jak sie podniesie to OK a jak nie to zgnije w mękach Rana jest rozlizana ale nie jest tragicznie jednak zapewne gdybyśmy zlekceważyły sunie znalzałby się w takim samym stanie jak Trevor , ponieważ po tych zabiegach pies nie ma żadnych osłonek żadnego opatrunku nic a nic - totalna olewka . Po za tym zero podejścia do psa , tam pies to jak rzecz zero szacunku . Co do tej streylki to albo robi się przpeuklina albo organizm odrzuca te szwy rozpuszczalne . Sunia jest karna , bardzo posłuszna , miła i kochana . Jak robi cos źle wystrczy powiedzieć zostaw albo nie ruszaj i od razu przestaje i przybiegala do mnie siadała i wsadzałą głowę pod moje ręcę tak by ją głaskać - CUDOWNA PSINA. Za sobą ma test na : dziecko roczne (moja córcia ;) ) stosunek obojętny dziecko może podchopdzić , głaskac i nie ma lęku a tym bardziej agresji . inne psy - jest ok Teraz tylko ogłaszać to Słoneczko . Quote
Olga7 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Mam nadzieję,że pozostale psy ,które dotarły /na szczęscie/ do Celestynowa -są w miarę dobrym stanie .A szczególnie LADY ,która zapadła mi w pamięć-może dzięki tym swym uszkom no i wdziękowi -nie tylko przy pozwaniu do fot. :p A Rusti -to także piękna ,mądra sunia ...:) Quote
Negri_2008 Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Rusty już bezpieczna :multi: Do soboty pomieszka sobie z nami. To kochana psinka. Sama wkłada pyszczek w dłonie, żeby ją przytulać i głaskać. Kładzie się na stopach i wykłada kołami do góry. To prawdziwy pies towarzyszący; chodzi za nami po całym mieszkaniu. Myślę, że w nowym domu bardzo szybko się zaaklimatyzuje i pokocha opiekunów. Toleruje inne zwierzęta. Trochę próbuje moją Miśkę dominować, ale wystarczy jej zwrócić uwagę a natychmiast przestaje. Jest karna i posłuszna. Noc minęła spokojnie, tzn dla psów bo dla mnie to nie bardzo :evil_lol: Rusty spała na swoim kocyku, trochę człapała po mieszkaniu. Nie nabrudziła nic a nic za to bardzo chętnie pobiegła rano na spacerek. Apetyt ma taki sobie. Myślę, że nie jest przyzwyczajona do suchej karmy. Ale jak zacznie jeść i się wsmakuje - wtedy zjada cała porcję, ale nie łapczywie. Jest przemiła, posłuszna i kochana :loveu: Szew po sterylce ocalał. Fartuszek posterylkowy rano był troszkę zabrudzony. Zdjęłam go aby zajrzeć, co się stało i nic groźnoego nie zauważyłam. Rusty dostała pierwszą dawkę antybiotyku. Popołudniu pójde do weta bo trzeba ją jeszcze odrobaczyć. Jedna ocalon. A co z resztą? :-( ps. musimy szybko ustalic na jakie konto będziemy zbierac pieniadze!!! Quote
Laura1108 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Prosimy o wsparcxie fionansowe . Wczorajszy rachunek za weta 96 zł dzisiejsze antybiotyki .... Negri ile ? Jutro transport do Torunia około 130-150 zł Prosimy o wsparcie . Bardzo porosimy .... Quote
Olga7 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Laura -dostalaś moje pw ?? Kontaktowalaś się z cioteczką Coronaaj już wstępnie ? Podalam Ci swoje gg . A co z Lady ? Quote
Negri_2008 Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Rusti nie znosi kotów :diabloti: Quote
Laura1108 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Lady niestety pojechała do Celstynowa tak myślę , że pora założyć Lady drugi wątek ... Quote
Recommended Posts