Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie znam tej dziewczyny :shake:

Ale znam kogoś z dogo, kto niedawno wyciagał psa z Celestynowa.

Zanim go wyciągneła kilka razy tam była.

Zapytam, czy miała okazje zobaczyć lub dowiedzieć się, czy biorą nowe psy.
Ale to wszystko takie działanie po omacku

:diabloti:

Posted

karolina_g_k napisał(a):
Negri mam telefon do Sylwi K nie moge jednak teraz do niej zadzwonic. Jesli ktoras z Was moe to podam nr na prw.
Jesli mieszka niedaleko to moze moglaby podjechac i sprawdzic?

wyślij mi nr tel na pm

Posted

Laura, Negri i Karolina - [SIZE=3]ja dzisiaj wyjeżdzam :roll:
będę dostępna pod komem. Ale dostępu do netu nie będe miała.

Posłuchajcie, megii1 trzyma dla nas 1 miejsce dla suczki średniej lub dużej do NIEDZIELI!..

Bardzo Was proszę, kontaktujcie się z megii1 (macie do Niej nr kom??????), dziewczyna chce byc na bieżąco, zreszta musi wiedzieć na czym stoi - jest przeciez tyle psiaków w kolejkach do DT. A palic mostów nie możemy i musimy być wobec Niej fair.

Posted

[quote name='obraczus87']Laura, Negri i Karolina - [SIZE=3]ja dzisiaj wyjeżdzam :roll:
będę dostępna pod komem. Ale dostępu do netu nie będe miała.

Posłuchajcie, megii1 trzyma dla nas 1 miejsce dla suczki średniej lub dużej do NIEDZIELI!..

Bardzo Was proszę, kontaktujcie się z megii1 (macie do Niej nr kom??????), dziewczyna chce byc na bieżąco, zreszta musi wiedzieć na czym stoi - jest przeciez tyle psiaków w kolejkach do DT. A palic mostów nie możemy i musimy być wobec Niej fair.

to jasne

wyslij mi na pm nr telefonu do Megii1

Sylwia K jest wolontariuszemw Celestynowie.
Powiedziała, że schron przyjmuje psy.

Podeślemy jej zdjęcia i odnajdzie sunie ale........
skoro sunie tam trafiły to....schron może nam ich nie wydać bez sterylki.

Termin sterylek - 19 września

Chwilowo nie wiem - co dalej

:diabloti:

Posted

Dziewczyny nie histeryzujcie. Przed chwila rozmawiałam z Panią Dyrektor w Celestynowie, suki przyjechał 4. Wszystkie są w dobrej kondycji. Te nie sterylizowane będą poddane zabiegom w sobotę. Potem można je zabierać, nawet bezpośrednio po sterylce.

Posted

tanitka napisał(a):
Dziewczyny nie histeryzujcie. Przed chwila rozmawiałam z Panią Dyrektor w Celestynowie, suki przyjechał 4. Wszystkie są w dobrej kondycji. Te nie sterylizowane będą poddane zabiegom w sobotę. Potem można je zabierać, nawet bezpośrednio po sterylce.

A widziałaś te suczki??
W dobrej kondycji?? Skoro jedna ma rane...

Posted

tanitka napisał(a):

Dzięki :multi:
A kto tu mówi o histerii?;)
My okrężnymi drogami dochodzimy do tych informacji, które Ty zdobyłaś wykonując jeden telefon :evil_lol:

Posted

witam

można zadzwonić do mnie w razie czego 503 795 016

to aktualizowana w miarę na bieżąco stronka:

Schronisko Dla Zwierząt (a tam min. adres)

w mym podpisie baner przekierowujący do wątku celestynowiaków na dogo

tel: 022/ 789 70 61 do schronu (dziś coś im nie działał -jakaś chwilowa awaria, pewnie za niedługo będzie naprawiony)

tel. kom. p. Dyrektor 602 378 437 (czasem nie odbiera, jak każdy posiadacz komórki)

miałam się jutro wybrać i pogadać o suniach z wołomina, ale widzę że Tanitka już wszystko załatwiła :multi:.

Posted

Rusti już bezpieczna . To wspaniała , kochana , łagodna psinka. Odebrałam ją dziś ze schronu i zawiozłam do innego weta na przegląd , na uszach strupy powstałe najprawdopowodniej na skutek długotrwałego gryzienia much . Pchły giganty i mnóstwo odchodów z pcheł .

Zaaplikowane antybiotyki , Adavantix i płyn do zmywania uszu - 96 zł oraz ubranko po sterylce

Sunia w poniedziałek miała zabieg niestety tam w tym pseudoschronie nikt nie dba o psa pop zabiegu . Został ciachnięta i fru do kojca z założeniem jak sie podniesie to OK a jak nie to zgnije w mękach Rana jest rozlizana ale nie jest tragicznie jednak zapewne gdybyśmy zlekceważyły sunie znalzałby się w takim samym stanie jak Trevor , ponieważ po tych zabiegach pies nie ma żadnych osłonek żadnego opatrunku nic a nic - totalna olewka . Po za tym zero podejścia do psa , tam pies to jak rzecz zero szacunku . Co do tej streylki to albo robi się przpeuklina albo organizm odrzuca te szwy rozpuszczalne .

Sunia jest karna , bardzo posłuszna , miła i kochana . Jak robi cos źle wystrczy powiedzieć zostaw albo nie ruszaj i od razu przestaje i przybiegala do mnie siadała i wsadzałą głowę pod moje ręcę tak by ją głaskać - CUDOWNA PSINA.

Za sobą ma test na :
dziecko roczne (moja córcia ;) ) stosunek obojętny dziecko może podchopdzić , głaskac i nie ma lęku a tym bardziej agresji .
inne psy - jest ok

Teraz tylko ogłaszać to Słoneczko .

Posted

Mam nadzieję,że pozostale psy ,które dotarły /na szczęscie/ do Celestynowa -są w miarę dobrym stanie .A szczególnie LADY ,która zapadła mi w pamięć-może dzięki tym swym uszkom no i wdziękowi -nie tylko przy pozwaniu do fot. :p A Rusti -to także piękna ,mądra sunia ...:)

Posted

Rusty już bezpieczna :multi:

Do soboty pomieszka sobie z nami.

To kochana psinka. Sama wkłada pyszczek w dłonie, żeby ją przytulać i głaskać.
Kładzie się na stopach i wykłada kołami do góry. To prawdziwy pies towarzyszący; chodzi za nami po całym mieszkaniu.
Myślę, że w nowym domu bardzo szybko się zaaklimatyzuje i pokocha opiekunów.
Toleruje inne zwierzęta. Trochę próbuje moją Miśkę dominować, ale wystarczy jej zwrócić uwagę a natychmiast przestaje.
Jest karna i posłuszna.

Noc minęła spokojnie, tzn dla psów bo dla mnie to nie bardzo :evil_lol:
Rusty spała na swoim kocyku, trochę człapała po mieszkaniu.
Nie nabrudziła nic a nic za to bardzo chętnie pobiegła rano na spacerek.
Apetyt ma taki sobie. Myślę, że nie jest przyzwyczajona do suchej karmy. Ale jak zacznie jeść i się wsmakuje - wtedy zjada cała porcję, ale nie łapczywie.

Jest przemiła, posłuszna i kochana :loveu:

Szew po sterylce ocalał. Fartuszek posterylkowy rano był troszkę zabrudzony. Zdjęłam go aby zajrzeć, co się stało i nic groźnoego nie zauważyłam.

Rusty dostała pierwszą dawkę antybiotyku. Popołudniu pójde do weta bo trzeba ją jeszcze odrobaczyć.

Jedna ocalon. A co z resztą? :-(

ps. musimy szybko ustalic na jakie konto będziemy zbierac pieniadze!!!

Posted

Prosimy o wsparcxie fionansowe .

Wczorajszy rachunek za weta 96 zł
dzisiejsze antybiotyki .... Negri ile ?
Jutro transport do Torunia około 130-150 zł

Prosimy o wsparcie . Bardzo porosimy ....