Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem, tylko błądze po tej nowej dogomanii :angryy:
No więc..............
Pani wyszła do nas pod dom i sama poprowadziła Rusti do domu.
Tam od razu pokazały się dzieci i powiedziały, że to Sonia.

Rusti obeszła prowadzona na smyczy cały dom. Była troszkę zdenerwowana ale chyba bardziej ciekawością niż starachem.

Yorczek rezydent troszkę powarkiwał ale Rusti go zignorowała zupełnie. W końcu odpuścił...

Rusti dostała na powiatnie parówkę, którą wchłonęła. Oczyściła też kocią miskę do cna.

A potem już tylko modliła się przy klatce świnki morskiej i koszatniczki. Była bardzo ale to bardzo podniecona ich widokiem i zapachem. Drapała łapą w klatkę i popiskiwała. Była bardzo zainteresowana tymi zwierzakami.

Pani cały czas kontrolowała Rusti na smyczy i gdy ta trochę mocniej napierała na klatkę Pani Natasza mówiła jej, że "nie wolno" i Rusti uspakajała się. W nagrode dostawała kurzą łapkę.

Bliskiego spotkania z kotami nie było, bo na wszelki wypadek zostały zabrane w bezpiecznne miejsce.;)
Dzieci przylgnęły do Rusti i na pytanie, gdzie dziś Rusti będzie spać odpowiadały, że w łóżku.
I bardzo dobrze....

To super dom. Kolorowy, ciepły. Ludzie tam są pogodni, fajnie się do siebie odnoszą. Rozpieszczą psiaka do granic możliwości.

Na koniec Rusti położyła się na pleckach, wywaliła brzuch i dzieciaki wraz z mamą wydrapały ją po tym bębenku.

Tak więc koty, kycyk i gęsi według stanu na wczoraj wieczór jeszcze żyły....

Robiłam zdjęcia, ale wstawię wieczorem. Pewnie coś jeszcze napiszę, jak się połapię w tych zmianach na dogo.

• Upvote 1
Posted

Ależ się naszej Rusti wspaniały domek trafił! Cudownie!

Negri - ja Ciebie nie chcę martwić, ale chyba w zmianach to się nie ma jak połapać bo znowu większość rzeczy nie działa (subskrypcje, linki w banerkach... itp, itd).
Mam tylko nadzieję, że wstawianie zdjęć zadziała bo już się nie mogę doczekać :D

Posted

Ra_dunia napisał(a):
i co? i jak? matko... zawału idzie na tym dogo dostać....

Badz Rusti szczesliwa w nowym domku...

Wyglada fatalnie (nowa Dogo), a dziala jeszcze gorzej, hej informatycy data base errors?????

Kto takie nieczytelne kolorki wymyslil, popiel z niebieskim sie zlewa, nie uczyli was ze tak kolorow sie nie laczy, w silicone valley to byscie juz nie pracowali za taka edycje....

Posted

kolory masakra, to fakt :( reszta znośna, nawet chodzi już panel użytkownika (settings w prawym górnym rogu), a tam subskrypcje, sygnaturki... Mnie białe tło tak bardzo nie razi, bo ja mam ustawioną opcje w monitorze "łamania" bieli. Ale to połączenie popielu z błękitem powala :D

Rusti/Sonia szcześliwa mordko bądź. Będzie Ci tam jak w raju :) Tylko grzeczna bądź i nie zjedz współtowarzyszy :)

Posted

Mam nadzieję, ze mnie nikt o malwersacje nie oskarży, jeżeli dopiero teraz napiszę, że Pani Natasza podarowała 200 zł na "transport". :cool3::loveu:

Rozliczę wątek najszybciej - jak się da. Czekam na nr konta Pati-c do przelewu. Podziękowania dla niej za fajną jazdę i miłą rozmowę :lol:

A teraz foty, choć nie wiem, czy dogo przepuści :shake:

Rusti u świnki

Wkupne nowej rodzinki

"braciszek"

Pańcio, który wierzy, że Rusti to Sonia

Rusti u koszatniczki

Posted

TO już w domku!!! :D Chciałam tylko zauważyć, że nie wiem czy jest dobre podawanie psu kurzych łapek... potem zostają szpikulce, jak po kurczaku, które są bardzo niebezpieczne dla psa.

Posted

__Lara napisał(a):
TO już w domku!!! :D Chciałam tylko zauważyć, że nie wiem czy jest dobre podawanie psu kurzych łapek... potem zostają szpikulce, jak po kurczaku, które są bardzo niebezpieczne dla psa.

Zdjecia Rusti suuupper!!!!!!!!!!! Psu nie powinno sie dawa zadnych kurzrych kosci, te szpikule niszcza jelita , zoladek, etc...._lara ma racje sa niebezpieczne nawet dla duzego pieska.

Posted

__Lara napisał(a):

Nie. Tylko w przypadku kości gotowanych, pieczonych, smażonych i w ogóle przetwarzanych.
Kości surowe podczas gryzienia nie "rozpadają" się na szpikulce i inne ostre krawędzie tak jak pieczone.

Posted

Wieści z nowego domku sa bardzo dobre i intrygujące.:cool3:

Pani Natasza, Pańcia twierdzi, że Rusti to jednak jej Sonia, która zaginęła. Jeżeli tak - to bardzo dobrze a jeżeli nie - to też wcale nieźle.

Podobno Rusti/Sonia ślicznie podaje łapkę, gdy ją Pani poprosi. W taki sam sposób jak robiła to właśnie Sonia.
Już trochę ochłonęła z wrażeń wywołanych spotkaniem tak licznych zwierząt. Bardzo przypadła do serca ojcu Pani Nataszy. Rusti nie odstępuje go na krok, gdy ten grabi liście np.

Koty są bezpieczne. Są mądre i nie podchodzą zbyt blisko.

Rusti szura trochę do Hamlecika Yorka ale nie dochodzi na szczęście do żadnych poważnych akcji. Takie tam pokazywanie kto ważniejszy. Hamlecik - jak obrażone ksiażątko oddala się na bezpieczną odległość i jest OK.
Mam obiecane zdjęcia, jak tylko komp się naprawi.;)

Czas rozliczyć finanse.
Wyszło wcale nieźle.

Za hotelik zapłacilismy 192 zł
za transport - 70 zł.

Tak się złożyło, że Rusti pozostawiła całkiem niezłą sumkę 569 zł :multi::crazyeye::loveu:

Mam taką ogromną prośbe i propozycję zarazem aby w podziale tej kwoty uwzględnić psiaki:

Chojraka z mordowni w Olkuszu, bidulka zastraszonego, który jest w hotelu u Wiosny bez deklaracji
Felka i Pchełkę które są na dt u Gryzeldy.

:oops:

To linki do ich wątków

http://www.dogomania.pl/threads/146047-FS-Wystraszony-Chojrak-z-Olkusza-prosi-o-
jakiekolwiek-wsparcie

http://www.dogomania.pl/threads/173062-PcheA-ka-i-FeluA-dwa-okruszki-bardzo-potrzebujAE-Twojej-pomocy

Posted

Wow !!!!!! Domek jak marzenie chyba lepiej trafić nie mogła . Co do tej soni to ja też mam jakieś przeczucie , że Rusi to Sonia :)

Zwierzyniec Rustucha ma nieziemski braci i sióstr jej nie zabraknie na pewno . Spanie z dziećmi w łóżku bardzo mi sie podoba ten pomysł .

Tak więc ten domek to na szóstkę a patrząc na Hamlecika jaka ma piękną sierść , przystrzyżony , zadbany , lśniący to czuję jakie życie się kroi naszej Rusti :)

super !!!!:multi::multi::multi::multi::multi:

• 4 weeks later...
  • 8 months later...
Posted

[quote name='Marinkaa']Po długim czasie udało mi się znaleźć wątek...ogromnie się cieszę :multi::multi::multi:

[CENTER][B]Rusti :loveu: bądź szczęśliwa[/B] :lol:
[/CENTER][/QUOTE]

Czy jest jakis inny watek Rusti?

Posted

[quote name='coronaaj']Czy jest jakis inny watek Rusti?[/QUOTE]

Rusti mi w wątkach podskoczyła, aż z przerażeniem zajrzałam :)

z tego co pamiętam ta Rusti miała tylko ten wątek, za to lekko podobna Lady - Wega miała w sumie dwa wątki.