Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klub Alternatywa zaprasza na 2 edycje zawodow IAL

Zawody odbeda sie 12.06.2005 od godz. 9.00 w Pecicach(mapka dojazdowa na stronie http://agility.iem.pw.edu.pl )

przebiegi beda dla psow w klasach
- poczatkujacy: Agility 0 + Jumping 0
- zaawansowani IAL, Agility Open, Jumping Open
- weterani (psy od 8 roku zycia)

zgloszenia prosimy przesylac na adres aussie@psy.pl do dnia 27.05 (wlacznie)
oplata startowa 10pln (platna na miejscu w sekretariacie)

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ups... juz poprawilam nawiasik

co do rozgrzewki - to myśle, że od 8.00 to już na pewno będziemy (jeszcze nie ustalałyśmy godziny)

Posted

ja też się zdecydowałam że będziemy z Somą startować :-) tyko jeszcze muszę się dowiedzieć czy mam się sama zgłosić czy zrobi to z mnie trenerka

Posted

Ja już podrzucała sugestie delikatne, ale co tam. A może na którymś IALu zrobić klasę upośledzonych? Czyli wszystko duże, ciężkie i niesprawne? Taka a la francuska klasa D czy prefered? Bo wtedy może startować słodki dog z Maszewa, w paru innych klubach na pewno są ciężcy wagowo zawodnicy, no i mój Bari

A z rudym szaleńcem będziemy, chować kobiety i dzieci :lol: 8)

Posted

Sajko, jesienny IAL jeszcze wolny - do wzięcia. Może się sprężymy i weźmiemy go, wtedy zorganizujemy takie klasy, że mucha nie siada :D

Posted

Sajko, a czy nie odpowiadałaby Ci klasa weteranów? W Pecicach będzie zorganizowana i polega właśnie na tym, że przeszkody są niższe. Co prawda zgłoszenia do tej klasy są od jakiegoś wieku, ale może warto rozszerzyć jej definicję na - jak to pięknie nazwałaś :wink: - duże, ciężkie i niesprawne?

Mnożenie klas oczywiście jest możliwe. Tyle że powoli zaczyna brakować czasu tego jednego dnia...

Posted

To ja sie jeszcze na wszelki wypadek zapytam, jak maja wygladac te zgloszenia, i co w nich oprocz tych podstawowych danych i klasy trzeba napisac. Sorry, ze jestem taki debil, ale niestety w wypelnianiu jakichs drukow czy zgloszen nigdy nie bylam najlepsza.

Posted

Dorotak, mi nie chodzi o mnożenie, mogę z moim cielskiem biegać i w weteranach, ale ta klasa jest od 8 lat, a mój jak będzie miał osiem, to biegać nie da rady, taka rasa :( to może dla tych powyżej 8 lat i 50kg wagi??? :wink:

Żeby było jasne, mi nie chodzi o zaszczyty, puchary itp, ale fajnie biec na torze, który dla psa jest możliwy do pokonania, dla mojego 3 tory w A1 są za trudne, za dużo wysokiego skakania :-?

Posted

Sajko napisał(a):
Dorotak, mi nie chodzi o mnożenie, mogę z moim cielskiem biegać i w weteranach, ale ta klasa jest od 8 lat, a mój jak będzie miał osiem, to biegać nie da rady, taka rasa :( to może dla tych powyżej 8 lat i 50kg wagi??? :wink:

Ależ doskonale Cię rozumiem ;) Dlatego moja propozycja była taka, żeby tą klasę "weteranów" zrobić nie tylko dla psów starszych wiekiem, ale i wszystkich innych, które z jakiegoś powodu nie mogą skakać wysokich przeszkód (duże, ciężkie, długie, po chorobie itp.).

Posted

To my chętnie w tej klasie dla psów z grubym zadeczkiem :wink: i mój się wszystkim kwalifikuje- duży, niepredysponowany, ciężki i po ciężkiej chorobie, czyli idę mu powiedzieć, że weteran jest, chyba się bidak załamie :wink: 8)

Posted

Sajko napisał(a):
To my chętnie w tej klasie dla psów z grubym zadeczkiem :wink:

To musicie zacząć jakiś lobbing na rzecz rozszerzenia tej klasy :terazpol: :ylsuper:

Sajko napisał(a):
idę mu powiedzieć, że weteran jest, chyba się bidak załamie :wink: 8)

Sajko, nie! Zrób to delikatnie :angel:

Posted

Dorotak
czyli w klasie 'weterani' moga rowniez startowac psy molosowate tak?

Mokka
no koniecznie bierzcie tego jesiennego IALa! no najwyzsza pora! ;)

Mami
musisz podac dane psa: imie, wiek, rasa, wzrost, w jakiej klasie startujecie, i w ktorych konkurencjach
rowniez swoje dane podajesz: imie, nazwisko, i jakies namiary na siebie - np komorke - w razie czego :)

pozdrawiam
Niuka

Posted

[quote name='niuka']Dorotak
czyli w klasie 'weterani' moga rowniez startowac psy molosowate tak?

Na razie nie jest to ustalone. Dlatego proponuję mały lobbing ;) Zalanie Uli prośbami, petycjami i temu podobne środki nacisku ;) Jeśli oczywiście też uważacie, że to dobry pomysł.

Posted

Ja jeszcze w weeekend pokombinowałam jak nad jeziorkiem się z chłopakami prażyliśmy :wink: najwięcej czasu zajmuje nam zawsze przestawianie torów i uczenie się ich, bo później same przebiegi szybko idą. Jednak weterani powinni mieć swoją klasę, bo taki Kolor to fenomen sam w sobie i powinien biegać z jemu podobnymi wiekiem zawodniakami :D

A dla zawodników D jak d*** to wystarczy, że albo będą biegać na torze normalnym do A1, tylko na przeszkodach M zamiast L, albo po torze dla weteranów, ale klasyfikowani oddzielnie. Czyli czasu więcej nie zajmiey naszymi grubciami, a wszyscy będą szczęśliwi :lol: 8)

Mokka, dziękuję bardzo, powiem Barusiowi jak go nazwałaś to na treningu ustosunkuje się do Twojej wypowiedzi 8) a ja bym nazwała klasę 'N' jak 'nieloty' :lol:

Posted

Sajko, wiesz przecież, że ja go bardzo kocham, mam tylko takie spaczone poczucie humoru. Zresztą my też lada dzień do weteranów się chyba przeniesiemy (zwłaszcza ja :wink: ).
A co do nazwy klasy - proponuję plebiscyt :D

Posted

Mokka napisał(a):
Zresztą my też lada dzień do weteranów się chyba przeniesiemy (zwłaszcza ja :wink: ).
A co do nazwy klasy - proponuję plebiscyt :D

Mokka Ty się nie kryguj, bo z Milem na treningu bardzo dobrze Ci szło :D .