pietrucha204 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Bobo (nazwany tak przeze mnie) zyje na ulicy w miejscowości Burzenin. Dowiedziałam się o nim od jednej pani z naszego Tozu - jednego psa przywiozła do kędzierzyna ale na drugiego nie znalazła chętnego :(( został tam na ulicy. Pies pojawił się pod koniec czerwca z obrożą i smyczą. Prawdopodobnie ofiara wakacji...Śpi pod płotem, w trawie, gdzie popadnie. Jest dokarmiany przez okolicznych mieszkańców ale żaden nie może mu zapewnić miejsca w swoim domu (jak to na wsiach bywa - każdy zapsiony). Prosziłabym dziewczyny działające w Wieluniu/Swarzędzu o sprawdzenie tego psa i pomoc w ogłoszeniach w okolicy. Jeśli znajdzie się dla niego dom - pani Lidia jest w stanie go tam zawieź - jeśli ktoś nie będzie miał jak. Piesek jest żywiołowy, rozbrykany, przynosi patyczki itp. jeśli kogoś poruszy los Boba - podam nr do pani Lidii, ona poda więcej szczegółów... Quote
NatiiMar Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Burzenin, to kawał drogi od nas. Popatrze kto jest z tych okolic i zaprosze na watek. Tyle moge zrobić... Quote
pietrucha204 Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 pies ma zagwarantowany transport... Quote
NatiiMar Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Moja koleżanka ostatnio straciła w wypadku podobnego pieska i wiem,że chciała jakiegos zaadoptować. Zapytam ją,może akurat....Mieszka niedaleko Leśnicy. Quote
NatiiMar Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Pietrucha, to jeszcze opolskie czy juz łódzkie? :oops: Quote
emilia2280 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 on sznaucerowaty- walcie do malawaszki. Quote
pietrucha204 Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 wielkopolska ale blisko opolskiego ;) Lidia przywiezie go gdzie trzeba;) Quote
NatiiMar Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Zaprosiłam na wątek kilka osób. Mam potencjalnych chętnych na psiaka,ale chcieliby wiedzieć cos o nim. Przede wszystkim w jakim wieku jest. Quote
pietrucha204 Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 lidia nie wie ;] nie zna się na psach:/ ona jest starą kociarą ;) ale napisze jej żeby dzowniła do wsi i żeby się ludzie dowiedzieli może u weta ... ta babka co go karmi ;) z tego co mówią to energia go rozpiera więc stary nie jest:cool3: (raczej ;) ) Quote
NatiiMar Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Państwo,którzy sa potencjalnymi chętnymi na Bobika, stracili niedawno psa-wpadł pod samochód. Czy jeśli się zdecydują, to robimy jakąś wizytę, czy od razu go zawozimy? Quote
NatiiMar Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 No tak...najpierw chca psa zobaczyć i ewentualnie zdecydować...w ciemno nie wezmą...;/ Więc tak czy inaczej, trzeba Bobowi szukac jakiegos lokum... Quote
pietrucha204 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 nati a ci państwo mieszkają może w Sławięcicach:cool3:? Lidia mi wczoraj dzwoniła, że ma również potencjalnych chętnych, którzy stracili psa. Pani bodajże przedszkolanka ;) ale negocjacje trwają i nie wiadomo czy się uda. A może Mańke ktoś weźmie - prawie pointera ;) koleżanka Boba, która już jest w kk u naszego kolegi. Mańka to ciężki przypadek psa z lękiem separacyjnym...:/ nie wiemy ile kolega (kuzyn mal:evil_lol:) wytrzyma... ;) Quote
pietrucha204 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 no i niestety dom ze sławięcic odpadł :((( pani się rozmyśliła (uwielbiam to) no ale lepiej teraz niz potem i pies znowu wylądował by na ulicy... dzisiaj starszyzna wsi :cool3: bedzie debatować nad wiekiem psa ;) do jutra powinien byc znany wiek szanownego Boba;) Quote
pietrucha204 Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Bobuś jest młodzikiem :multi: wet ocenił go na 1,5 roku :)) teraz żeby tylko znalazł dom pzred zimą. hopaj hopaj maluchu Quote
malawaszka Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 jejku jaki sliczny! na sznuacera jest za długi, ale mordeczka na pewno po sznupku prześliczna! czy macie te zdjęcia większe? moge na maila prosić? malawaszka@gmail.com Quote
NatiiMar Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Nie,ci państwo są z Krasowej konkretnie. To blisko Zdzieszowic. Ale chcą go zobaczyć najpierw... Quote
pietrucha204 Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 nati a na ile oni są do niego przekonani? i zdecydowani? widzieli zdjęcia? może Lidia załatwi więcej fot. ona jest w stanie w niedziele go przywieź - tylko co jak się nie spodoba:( Quote
NatiiMar Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 No właśnie nie wiem na ile sa zdecydowani. Jakoś dziwnie do tego podchodza. Najpierw chcą koniecznie psa widzieć. A czy się spodoba, to wielka niewiadoma... Quote
żabusia Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Taki wesoły piesek co patyczki przynosi miałby się nie spodobać? Uwielbiam kudłaczki. Na pewno się spodoba. Quote
pietrucha204 Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 patyczki i kamyczki :D:evil_lol: Quote
żabusia Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 pietrucha204 napisał(a):patyczki i kamyczki :D:evil_lol: I jeszcze kamyczki? No nie. To on jest superowy. Uwielbiam kudłaczki co przynoszą patyczki i kamyczki. Gdybym nie miała aż tylu swoich to bym go wzięła do siebie ale nic straconego bo ludzie uwielbiają wesołe i zabawowe kudłaczki. Quote
pietrucha204 Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 nooo natiiiiii dowiaduj się na ile oni przekonani. skoro sucz z jędrzejowa nie jedzie do b to moze bobo się załapie ("oby niee) jeśli sie nie zgodzą... go zaadoptować Quote
NatiiMar Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Pani pisała do mnie,że chce go zobaczyć. Więc nie wiem co mogę jeszcze się dowiedzieć. Chcą zaadoptować psa, bo poprzedni zginał. I był bardzo podobny do Bobo,więc jest szansa.... Quote
pietrucha204 Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 bobo za niedługo wyjeżdża z burzenina na prezentację znajomej nati :)))trzymajmy kciuki żeby się spodobał:cool3: bobuś bobuś trenuj w aucie jakieś sztuczki oprócz kamyczków/patyczków:evil_lol: Quote
NatiiMar Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Dzis o 19 wszystko się okaże. Bobo jedzie do <swoich> państwa...:) Quote
Recommended Posts