_ogonek_ Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Trafił do schroniska z powodu... właściwie nie rozumiem dlaczego trafił... Uciekł od pana aż znad morza rok temu, ale pan uznał że ma pieska gdzieś i olał go... Hasior w oczach wolontariatu: wiek: 2,5 roku wielkość: duży stan: do adopcji Piękny grubokościsty syberian husky. Bardzo spokojny, co jest rzadko spotykane u tej rasy. Pięknie chodzi na smyczy, biega przy nodze, ale niestety ma we krwi instynkt pogoni i widząc kota lub kuropatwę chętnie poleciałby w dal pewnie nie zwracając uwagi na właściciela. Po wytartej sierści na karku można przypuszczać, że pies biegał w zaprzęgu lub ze swoim panem uprawiał "jakieś" psie sporty. Nie niszczy, jest nauczony zostawania w domu. Ogółem boski psiak :) Jak dla mnie wygląda jak typowy huskulec ;) Zapraszam miłośników rasy, może pomogą szukać domku? Oczy Hasiora błekitne i boskie :) szukają domku Ośrodek Pomocy dla Zwierząt Niechcianych i Porzuconych Os. Białe 7 Uciechów 58-203 DZIERŻONIÓW TEL. 510 433 322 889 137 137 e-mail: schronisko-uciechow@31.pl Hasior do adopcji już nawet teraz!!! Wirtualnej też !!! Quote
rotek_ Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 już dzisiaj był telefon w jego sprawie ale ludzie nie nadawali się raczej na włascicieli hasiora:shake: Quote
_ogonek_ Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 lady, jeszcze nie ma :) A mogłabyś jakiś tekścik bo ja nie mam pomysłu... Quote
_ogonek_ Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 lS, wielkie dzięki :loveu: Hasior dziękuje ;* Quote
rotek_ Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 warunkiem adopcji będzie dodatkowo kastracja na koszt właściciela...ale o tym nie musicie pisać w ogłoszeniach i tak będziemy informować potencjalnych zaiteresowanych Quote
LadyS Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Allegro: Hasior, syberian husky czeka na odpowiedzialny dom (737660689) - Aukcje internetowe Allegro Quote
_ogonek_ Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 podniosę. Jak coś przekabacę proszę napisać ;P rotek i p. Robert stwierdzili przy pomocy znajomego iż Hasior kiedyś biegał w zaprzęgu/pracował. Co oznacza , że biedak męczy się w schronisku, bo siedzi tam w boksie nie robiąc nic tylko spacery... Dobrze byłoby gdyby trafił do znawców rasy. Quote
Wiwi Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 jeju ja myślałam, że kto jak kto, ale Hasior w mig znajdzie dom. to ja już nie wiem.... Quote
_ogonek_ Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Wiwi przyjeżdżaj do Uciechowa to wiesz ;) Zobaczysz pieknisia :) Quote
Wiwi Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Oj ja to się w nim zakochałam na całego!!! On taki piękny (piękniś;)) i ten cudny charakter, nie wiem chyba że coś się zmieniło, czy on dalej taki spokojny?? Bardzo bym chciała przyjechać, ale jutro wyjeżdżam na dwa tyg, a potem szukanie pracy...ehh czarno to widzę:shake: ale w sumie zawsze mogę wyprowadzać psy... p.s. mam dla Was miętę w doniczce, tylko kiedy ja ją przywiozę:hmmmm: Quote
rotek_ Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 wiwi to teraz będziesz miała motywację żeby znowu wpaść Dzisiaj mieliśmy pierwszy poważny telefon w sprawie hasiora tylko pan mieszka w warszawie potrzebny byłby ewentualny transport i przede wszystkim sprawdzenie domku Quote
_ogonek_ Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 rotuś w wawie jest masa osób które mogą pomóc ;) Quote
LadyS Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Hasior ma też obserwującego na Allegro, ale to nigdy niewiadomo. EDIT: A nie, przepraszam, dwóch obserwujących ;) Quote
_ogonek_ Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 kurczę... trzymamy kciuki :) Oby to było szczęsliwe obserwowanie.... Quote
rotek_ Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 hasior ma dużo telefonów, ale większość odrzucamy pani która dzwoniła i powiedziała nam o tym że zamówiała szuczkę o srebrnym umaszczeniu odrazu został odrzucona nawet dalej nie chcieliśmy jej słuchać powiedzieliśmy że ścigamy pseudohodowców to biedna wystraszyła się:mad: hasior przyciąga uwagę bo ma niespotykane umaszczenie i dodatkowo niebieskie oczy jedyny odpowiedzialny domek wydaje mi się w wawie pomóżcie mi proszę w kontroli pisałam do wyjątek, malagos i jo37 i do kostek do kotek nie wiem czy wiadomośc doszła bo internet co chwile mi się rozłącza jo37 może sprawdzić domek ale dopiero w czwartek proszę pomóżcie mi wysyać pw do warszawianek dzielnica łomianki Quote
rotek_ Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 hasior dzisiaj jedzie do domu... tylko tyle wiem Quote
fiorsteinbock Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Super! :loveu: Chcialam podeslac jego watek dalej, ale juz nieaktualne :multi::multi::multi: Quote
rotek_ Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 aktualne...pan z wrocławia nie przyjechał po niego ja skupiłabym się na tym człowieku z warszawy... Quote
Jo37 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Wpisałam sę na wątku SH w potrzebie,że szukamy kogoś znającego rasę do sprawdzenia domu . Wydaje mi się ,że ze względu na ryzyko trafienia do pseudo pies powinien trafić do domu po kastracji . Quote
rotek_ Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 pytałam się roberta.... żeby zasponsorować kastrację psa musiałby on na kilka dni przed wyjazdem trafić choćby do DT na konto jego opiekuna możnaby zbierać fundusze na zabieg inaczej to schronisko musi pokryć te koszty, Quote
rotek_ Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 domek sprawdzony ada dopisz w tytule że potrzebny transport do Warszawy hasior jutro będzie kastrowany Quote
Recommended Posts