Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lidan jeśli możesz to odnów proszę takie normalne, niewyróżnione

Ja ostatnio podałam w ogłsozeniach Łatka numer do Truskawy - ten numer adopcyjny - 514 77 00 23

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Łatuś chory...:(
Renia dzwoniła

Ma bardzo złe wyniki, mocznik bardzo wysoki...

Weterynarz powiedział, że albo to babeszjoza - co by było lepszym rozwiązaniem albo wysiadły nerki...

Trzeba czekać czy zacznie sikać, a sika podobno malutko

Dostał kroplówki

Trzymajcie kciuki...

Posted

Noc i jutrzejszy dzien będą decydujące, ale Renia mówi, że jakby odrobinkę się poprawiło, tzn, po kolejnej kroplówce siknął więcej

Jak to dobrze, że Łatuś trafił na tak wspaniałą Opiekunkę - tak troskliwą, tak szybko działającą, w dodatku potrafiącą np samodzielnie podłączyć kroplówkę!

Wielkie dzięki Renatko!!!!!!!!

Posted

Jejku... Biedny Łatuś :bigcry:Skąd mu się to wzięło :???: Tzn. babeszjoza to od kleszcza ale czemu młodemu psu nerki nagle mogły odmówić posłuszeństwa? Nie miał w ostatnim czasie narkozy...Hm... Psom robią się też kamienie w nerkach? Mogło coś przyblokować przewody moczowe? Jak się ogólnie czuje Łatuś?
Reniu trzymam mocno za Was kciuki :kciuki:

Posted

Łatuś na 99,9% ma babeszjoze,bo wskazuje na to jego gwałtownie pogarszający sie stan,brak apetytu,ciemny mocz w niewielkich ilościach i nieciekawe wyniki mocznika i kreatyniny.Jak odbiorę od weta rachunek,to wstawie skan.
Łatus jeszcze wczoraj najnormalniej w świecie szalał,zrobił siku,kupkę,zjadł kolację,a rano nie chciał wyjśc na dwór.I juz teściowa mnie zaalarmowała,że Łatus jakis nieswój.Wprawdzie poszedł na spacer rano,zrobił siku,ale nie cieszył się,że ma wyjść,nie szalał,no i nie chciał zjeśc śniadania.Więc ja o 8 rano psa w samochód i do lecznicy.Na cito zrobione badania krwi,które wyszły źle(mocznik-244,a norma do 45,kreatynina-5,5,a norma do 1,wątroba i cukier dobre).Dostał 2 kroplówki i kilka zastrzyków.Wet stwierdził,że najprawdopodobniej to babeszja i jeżeli nerki zaczną wydalać mocz,to będzie dobrze i Łatuś się wykaraska.Jeżeli nerki odmówią posłuszeństwa,to szanse są znikome.Póki co łatuś mało,ale sikał,po kroplówce,którą dałam mu po południu zrobił ciut więcej siku ,ciemne,ale bardziej przejrzyste,bo wcześniej to było ciemne,gęste.To mnie bardzo cieszy,ale jednocześnie martwi fakt,że po takiej ilości kroplówek i leków moczopędnych,powinien sikać jak fontanna.Apetytu nie ma,ale dużo pije,nie jest też jakiś słabszy niż rano,może nawet bardziej kontaktowy i jakby ciut silniejszy,ale to sikanie,a właściwie małe sikanie mnie martwi.Dzisiejsza noc i jutrzejszy dzień będą decydujące.Pytałam się weta jak,można zabezpieczać psa,żeby nie złapał babeszji,ponieważ wszystkie psy,które u mnie przebywają,są zawsze zabezpieczane kroplami i jak widać nie zawsze daje to efekt.Chociaz póki co,jeszcze nigdy żaden pies nie miał u mnie babeszjozy,nawet kleszcza nie złapał.Niestety podobno nie ma 100% gwarancji,że zabezpieczenie spełni swoja rolę,ponieważ kleszcze sie cały czas mutują i cięzko za tym nadążyć,jedynie zabezpieczenie moze zmniejszyć zajadłośc choroby.

Tu Łatuś rano na kroplówce u weta

Mimo choroby i ciężkiego stanu,gębola roześmiana...

Trzymajcie kciuki dziewczynki,żeby nam Łatunio wyzdrowiał...Jutro sie odezwę co u Łatusia

Posted

O mój Boże :( Też miałam w zeszłym roku pod opieką psa z babeszją. Zgarnęłam go z ulicy w złym stanie, wyglądał jakby miał nie dożyć rana. Ale przeżył, pokonał chorobę i tego samego życzę Łatulkowi :) Jest pod dobrą opieką:loveu:

Posted

fizia napisał(a):
Dostałam smsa od Reni przed chwilką - Łatuś czuje się lepiej, sika i jest weselszy :)
Renia napisała, ze kryzys chyba minął

Kciuki nadal mocno zaciśnięte :kciuki: ale trochę optymizmu mi przybyło. Łatku walcz i nie daj się chorobie. Reniu dziękuję za szybką reakcję i wspaniałą opiekę. Trzymaj się i nie padnij na nos przy tych psiakach :-)

Posted

mnie tez ta wiadomość bardzo ucieszyła
Wiem, ze musimy jeszcze poczekać z radością, ale najważniejsze, że nie jest gorzej, że sika i że lepiej się czuje.

Gdyby Renia tak szybko nie zareagowała, to pewnie mogłoby już być za późno...

Posted

Fiziu Kochana Ty mi tu nie dziękuj,bo jakby to taka jedna powiedziała "to był mój psi,zasrany obowiązek":cool3::diabloti:
Dobra,koniec głupotów;)
Łatuś sika pięknie,mocz jasny,no taki juz normalny:)Dałam mu dzisiaj kroplówkę i juz więcej kroplówek nie trzeba.Jutro jedziemy na kontrole i będzie dostawał jeszcze leki w zastrzykach-czyli kontynuację leczenia.
Kupie mu do kropelek tez dodatkowo obrózkę do zabezpieczenia.I chyba pokupuje wszystkim psiakom,bo jak łatusia tak ścięło z nóg,a on młody,to co by było jakby ten kleszcz przyczepił sie do któregoś ze staruszków...bez szans:shake:
Takze wieści są super:),Łatuś juz weselszy,macha ogonkiem,oczka śmiejące i gebola też,czyli wraca nam chłopak do świata żywych:multi:Kolacja pięknie zjedzona;)

Posted

Tak się cieszę!! :)

Wczoraj nie wyglądało to dobrze, szczerze mówiąc bałam się najgorszego

A tu taka piękna niespodzianka - silny musi mieć organizm ten nasz Łatuś

Cudnie!!!

Posted

Uff... Czyli kryzys minął, można odetchnąć. Bardzo się cieszę :multi: Znaczy się mogę wystawiać spokojnie nowe allegro. Reniu, znajdziesz chwilkę, żeby wstawić ze 4 wyraźne ładne zdjęcia czy mam korzystać ze starych? Nie musi być dzisiaj bo i tak muszę zabrać się za inne ogłoszenia, więc pewnie nie zdążę, ale przydałyby się :p

Posted

[quote name='Lidan']Uff... Czyli kryzys minął, można odetchnąć. Bardzo się cieszę :multi: Znaczy się mogę wystawiać spokojnie nowe allegro. Reniu, znajdziesz chwilkę, żeby wstawić ze 4 wyraźne ładne zdjęcia czy mam korzystać ze starych? Nie musi być dzisiaj bo i tak muszę zabrać się za inne ogłoszenia, więc pewnie nie zdążę, ale przydałyby się :p

Lidan Kochanie,jak możesz,to wstaw póki co stare fotki,niech ogłoszenia cały czas idą,a jak łatunia juz dojdzie do siebie,to porobię nowe,bo teraz to jeszcze widać po nim chorobę,bo jednak ten wczorajszy dzień go bardzo umęczył.Także za kilka dni,jak znowu Łatunia będzie taki szalony jak zawsze,to go obfocę,a jutro zrobię fotki tak dla nas do obejrzenia:)

A na nos to naprawdę prawie padłam,ostatni miesiąc był dla mnie wyjatkowo wyczerpujący nie tylko fizycznie(mam Punia,co nie chodzi samodzielnie i musze go często prowadzać i masować),ale przede wszystkim psychicznie(śmierć Opalisia mnie przybiła...).No i jeszcze teraz Łatuś i babuleńka,200-letnia jamniczusia,która jest u mnie na dt dozywotnim miała dzisiaj pod narkoza usuwane wszystkie ząbki,także tez bardzo przezywałam,żeby babisia się wybudziła.Ale na szczęście u Łatusia sie poprawia i babisia jest juz po zabiegu i ma sie dobrze:).
a tu wątek babulinki:)
http://www.dogomania.pl/threads/192694-Babuleńka-miniatura-jamiczka-niewiele-życia-zostało-chodzi-o-godne-dożycie

Posted

Lemoniada napisał(a):
O mój Boże :( Też miałam w zeszłym roku pod opieką psa z babeszją. Zgarnęłam go z ulicy w złym stanie, wyglądał jakby miał nie dożyć rana. Ale przeżył, pokonał chorobę i tego samego życzę Łatulkowi :) Jest pod dobrą opieką:loveu:

Lemoniadko,czy dobrze pamiętam,że był to ON-ek Lemonek?:)
fizia napisał(a):
Tak się cieszę!! :)

Wczoraj nie wyglądało to dobrze, szczerze mówiąc bałam się najgorszego

A tu taka piękna niespodzianka - silny musi mieć organizm ten nasz Łatuś

Cudnie!!!

Oj,ja tez wczoraj byłam ostrożna co do rokowania,bo łatuś długo nie mógł sie wysikac i myślałam,że nerki rzeczywiście padły...ale na szczęście wszystko dobrze sie skończyło,ufff :)

Posted

Cieszę się, że ogłoszenie się podoba :-) Pisałaś, żeby nie wyróżniać, więc nic się nie należy. Dałam tylko pogrubiony tytuł a to grosze kosztuje.
Jak się Łatek czuje?

Posted

Dzięki serdeczne!!

Reniu i jak tam Łatuś? mam nadzieję, że już wszystko wróciło do normy

I chciałam przypomnieć o numerze konta :)

a zapomniałam napisać, że moja przyjaciółka Magda przekazała na leki Łatusia 20 zł :)