Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Zmieniłam tytuł - ale pewnie nie będzie łatwo znaleźć sponsorów...:(
Psiak bezpieczny w DT, zero krwawej i wstrząsającej historii - a takie tematy nie przyciągają za bardzo ludzi

Posted

fizia napisał(a):
Zmieniłam tytuł - ale pewnie nie będzie łatwo znaleźć sponsorów...:(
Psiak bezpieczny w DT, zero krwawej i wstrząsającej historii - a takie tematy nie przyciągają za bardzo ludzi

To prawda,zero krwawych historii u nas i chwała Bogu.Latus bezpieczny,krzywda mu sie nie dzieje,gęba zawsze uchachana,jest sliczny,wydawałoby się,że adopcyjny,a domku brak:shake:
Porobiłam juz wszystkim swoim psiakom fotki,więc czas na łatusia;)Przypuszczam,że chętnie Go zobaczycie chociażby na fotkach,więc niebawem zrobię.
Łatuś powinien mieć juz zrobioną szczepionkę p/wściekliźnie.Ponieważ widzę,że z pieniążkami krucho,to zaszczepię go z hotelikowych pieniążków i będzie git malina:)
U nas deszcz pada i pada,a chłopaki zrobili sie delikatni jak panienki.Jak kapie na główkę,to szybkie siu i ku i do domu.No straszne hrabiostwo się z nich zrobiło:evil_lol:

Posted

Widzialam tego biedaka z Fr. Nullo z Krakowa...
I to jeszcze w sumie bardzo blisko mnie...
Tylko co tu robić, jak On ucieka i nie daje się złapać :(

• 2 weeks later...
Posted

Muszę pomyśleć nad jakimś nowym tekstem do ogłoszeń. Czy można liczyć na kilka dobrych nowych zdjęć Łatka? Nie poraz pierwszy przekonałam się, że jednak kudłate psy cieszą się większym powodzeniem. Kilka dni temu robiłam ogłoszenia niewyróżnione dla takiego trochę szorstkowłosego psiaczka i od razu były telefony. Nie wiem co nie podoba się ludziom w Łatku bo przecież ładny z niego chłopczyk :niewiem:

Posted

Fiziu,może w ogłoszeniach podaj kontakt na siebie,bo Clo jest zalatana,może umknął Jej jakiś telefon w sprawie Łatusia?Ona ma tyle spraw na głowie,że chociaż z tym byśmy Ją odciążyły
A ja w końcu się zbiorę i porobię fotki kawalera,ale teraz zupełnie jestem zdruzgotana.Umarł mi Opalik:-((mam Go w podpisie),umarł nagle i niespodziewanie dosłownie w kilka chwil....miał cholernego raka...jakoś nie mogę sie pozbierać po tej śmierci...Opalis był moim Słońcem,moim Królewiczem,był najpiekniejszym psem,takim dobrym,kochanym,wiernym psem...

Posted

OK, masz rację, tak zrobię - tylko ze mną jest taki minus, że ja często nie mogę odebrać telefonu, bo mam zajęcia z dzieciakami i zawsze się obawiam, że ktos się zniechęci...
Zapytam Truskawę - Ona ma dużą wprawę w takich rozmowach, wszystkie ogłoszenia psiaków z tego schroniska są z Jej numerem, może się zgodzi

Przy okazji zapraszam na wątek psiaka, którego Clo znalazła na stacji benzynowej, Truskawa wzięła na chwilę do siebie, potem posypał się DT z przyczyn rodzinnych, i Wanilek utknął w klatce kenelowej w piwnicy...fatalna sytuacja, dłużej tam nie może zostać a zupełnie nie ma co z Nim zrobić

http://www.dogomania.pl/threads/192954-niestety-Dogo-zawiodło-Vanilek-idzie-do-schronu/page29

Reniu - nie wiem nawet co napisać....strasznie mi przykro z powodu Opalika
Miał wielkie szczęście, że mógł zamieszkać u Ciebie
Szczerze Cię podziwiam za to, co robisz, za to, że decydujesz się pomóc tym biedakom, którym już nie zostało wiele czasu tu na ziemi.
Wierzę, że te uratowane przez Ciebie duszyczki, będą się Tobą już zawsze opiekować.

Ihabe na wątku Gufiaczka wkleiła taki śliczny wiersz:

"Śpij piesku, śpij...
już odpocząć trzeba
Może będziesz miał
swój kawałek nieba
Może będzie tam
piękniej niż tu teraz
Może spotkasz tych, których tu już nie ma...
Śnij, piesku śnij...
w snach jest zawsze pięknie
Ciepły dom, miejsca dość
na twe wierne serce
Przyjdzie czas spotkać się
potarmosić uszy
lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć
Lecz dziś sobie śnij
a czas łzy osuszy"

Śpij Opaliku...

Posted

No to jak cichutko to wejdę i ja.Witam wszystkie cioteczki a Renię szczególnie. Kochane czytam o Reni i o tym co robi dla babulinek i dziadziusiów psich to mój podziw dla NIEJ sięga zenitu. Jutro a w zasadzie dziś pomyślę nad nad moimi finansami i któregoś psiaka u Reni wspomogę.Nie będzie to kwota powalająca, bo staram sie wspomagac pewne schronisko,ale coś wyskrobie.

• 2 weeks later...