Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam właśnie takiego maila

> Łatek jest bardzo podobny do mojego poprzedniego psiaka, którego
> miałam- poproszę więcej informacji na jego temat.
> Pozdrawiam.

Posted

Już jedna taka pani była co to chciała sunię a potem ją oddała bo za bardzo przypominała jej poprzednią. Oby tu był inny przypadek :kciuki:

Posted

fizia napisał(a):
Dostałam właśnie takiego maila

> Łatek jest bardzo podobny do mojego poprzedniego psiaka, którego
> miałam- poproszę więcej informacji na jego temat.
> Pozdrawiam.

O kurcze,ale byłoby super:)

Posted

no tak, biedna Lilu...ale chyba faktycznie czasem ktoś szuka podobnego psa, do tego, który odszedł i całe szczęście nie zawsze kończy się to tak beznadziejnie

No nic, super by było, gdyby Łatuś wreszcie znalazł swój Domek

nie ma się co cieszyć przedwcześnie, bo taki mail jeszcze nic nie znaczy

Ale kciuki sobie będę trzymać :)

Posted

Jest np.taki:

Łatek to pies...
Pies miły i spokojny.
Pies całkiem niczego sobie.
Pies łaciaty, wesoły o wspaniałym charakterze...
Pies podobny do Reksia ze znanej dobranocki...
I tylko mu domu brak...i pana swojego też brak...

Jego historia prawdopodobnie podobna jest do innych: kiedyś miał dom, swojego ludzia, chodził na smyczy na spacery, było głaskanie, zabawa, pełna micha...
Kiedyś...

Później wszystko się skończyło...
Później była tułaczka, chłód i głód.
Później był nieprzytulny i zimny boks w schronisku.

SAMOTNOŚĆ BEZDOMNOŚĆ SMUTEK I STRACH

Są jednak na tym świecie ludzie o wielkim sercu, którzy bezinteresownie poświęcają swój czas na pomoc bezdomnym zwierzętom. Wolontariuszki odwiedzające schronisko zainteresowały się sympatycznym podobnym do Reksia pieskiem i postanowiły pomóc mu znaleźć swój nowy dom.
Dzięki zaangażowaniu wielu osób udało się przenieść Łatka do psiego hoteliku pod Warszawą, w którym na nowo poznaje uroki życia rodzinnego.

"Reksio" bardzo tęskni za prawdziwym domowym życiem i za człowiekiem, który poświęci mu swój czas, wyprowadzi na spacer, pogłaska, nakarmi, rzuci zabawkę.

Łatek jest średniej wielkości łagodnym psem. Potrafi ładnie chodzić na smyczy, zachowuje czystość w domu, jest przyjacielski w stosunku do większość psów.

Im dłużej piesek przebywa w obecnym miejscu tym bardziej przywiązuje się do swoich tymczasowych opiekunów. Dlatego pilnie szukamy odpowiedzialnego człowieka, który pokocha reksiopodobnego Łatka i zabierze go do siebie.

Dokładnych informacji o sposobie adopcji pieska można zasięgnąć
dzwoniąc: 509173446
lub pisząc:upendo@op.pl

Posted

Lidan napisał(a):
Coraz tu bardziej pusto :niewiem: Łatku co tam u ciebie :???:

Łatuś to taki troszkę ADHD-owiec jest;)Wszędzie go pełno,ze wszystkiego sie cieszy,uwielbia ruch i zabawę.Juz niedługo będzie więcej czasu spędzał na dworku,to i w domku bedzie spokojniejszy.Chociaz nie powiem troszkę sie wyciszył:multi:.Poza tym to mądra psina,wszystko rozumie,szybko sie uczy.Będzie fajnym kompanem dla ludzi lubiących ruch i spacery.Wyzwala pozytywną energię,przy nim nie można się nudzic,a Jego uśmiech goszczący prawie cały czas na pyszczku każdego ponuraka rozweseli i wprawi w dobry humor.To bardzo pocieszny psiak,taki radosny i kochający człowieka:loveu:

Posted

Oj tak, ta długa zima i nam i psiakom się już pewnie dawno skończyła.

A pozytywną energię bijącą od Łatusia - o której pisze Renia - widać na wszystkich zdjęciach - uśmiech od ucha do ucha :)
Niech to ktoś wreszcie zauważy i Go zaadoptuje!...