Jump to content
Dogomania

Który preparat kupić do czesania yorka?  

5 members have voted

1. 1. Który preparat kupić do czesania yorka?

• Bio-Groom Coat Polish
    • Bio-Groom Mink Oil
    • John Paul Pet Instant Detangling Spray
      0
    • Ring 5 Out Range
    • Ring 5 Grooming Spray (With Mink Oil)
      0

Recommended Posts

Posted

rizo napisał(a):
Niestety o warkoczach nie słyszałam,ja robię moim dziewczynom warkocze tylko na główce,czeszę codziennie ,kąpie co 7-10 dni ,mam taki ciężki metelowy grzebień "sprat"czy coś tak ,to takie wygibasy nie wiem czy dobrze napisałam nr.71jest angielski -nie plączą sie po nim włosy i szczotke z metalowymi igłami .Myśle że jak chcesz wystawiać to musisz robić papiloty choć przy pyszczku i pod brodą-bo nie unikniesz połamanych tam włosów ,przy czesaniu powinnaś mocno rozcieńczoną odzywką lekko spryskać włos,trzeba obserwować,jak będą się łamać, to papiloty będą konieczne.Zycze powodzenia,napisz potem jak się sprawdzają u twojej niuni te kosmetyki,:lol:

zapomniałam ale pewnie to wiesz ze pod papiloty potrzebujesz olejek koniecznie, w VULPES jest migdałowy(mam go jest bardzo fajny,delikatny -tzw.lekki)i kokosowy ,tego nie znam,one nie zażółcają włosów bo po norkowym to jest różnie.

Kosmetyki zamówione, będą jutro (właściwie to juz dziś:evil_lol:) więc wieczorkiem kąpiel z nowym szamponem i odżywką :multi:. Aż jestem ciekawa efektu. dzwoniłam też do Vulpesa i rozmawiałam z bardzo miłą Panią, poradziła by do czesania rozcińczać Y5 w stosunku 1:25. Narazie jednak zamówiłam tylko C5 i YV2. Napiszę jutro jaki jest efekt zmiany kosmetyków ;) O konieczności stosowania olejków pod papiloty oczywiście wiem, tylko bardzo chciałabym jednak uniknąć samego papilotowania :crazyeye:. Nie wiem czemu, ale mam jakieś opory psychiczne przed tym zabiegiem :shake:.
Trudno mi określić gatunek włosa Viky, bo ona jest moim pierwszym yorkiem (wcześniej był owczarek szkocki collie i golden retriever) i nie mam porównania :shake:

Posted

Test przeprowadzony i wypadł rewelacyjnie :multi:. Myślę, że już zostaniemy przy Vulpesie. Włos Viky jest gładki i błyszczący jak nigdy :lol: do tego stopnia, że myślałam, ze jest jeszcze wilgotna !!! To faktycznie świetne kosmetyki :loveu:. Wielkie dzięki za radę :loveu::loveu::loveu:

• 2 months later...
Posted

ja polecam do rozczesywania szaty pieska mgiełkę Coat Oil www.petsilk.pl/finishing/coat-oil stosuję ją też do natłuszczania włosów, jest bardziej wydajna od lanoliny 1All Systems - Moisturizing Coat Protector & Enhancer 241g, bo jedną butelki dzielę na 3 części i uzupełniam wodą i oczywiście ma super zapach

Posted

rizo napisał(a):
do usuniecia tego przebarwienia po olejku norkowym polecam szampon z VULPES O2 on jest głeboko oczyszczający i naprawde takie kolorki zmywa,ja miałam taki sam kłopot po olejku summerwinds włos był okropnie zażółcony chyba po dwóch myciach 02 wszystko zeszło tylko ten szampon nie nadaje się do częstego stosowania ,,po nim warto umyć szamponem YV2 z jedwabiem-rewelacja :lol:

hm. w sumie polecono mi gleboko oczyszczajacy szampon firmy all systems. zazolcenia w miare zeszly (juz sama nie wiem czy jeszcze lekkie sa czy tez ja mam juz paniko-obsesje ;) ), ale mam wrazenie, ze w miejscu gdzie kiedys byly zazolcone teraz sa lekko jasniejsze... tzn maja lekko inny kolor niz 'odrosty', ktore nigdy nie byly zazolcone. ale moze mu po prostu wyplowialy w lecie :P albo ja przesadzam ;)

na pewno sprobuje ten vulpes, jak tylko skoncze ten, ktory mam teraz. obecnie przymierzam sie do zakupu oleju kokosowego i odzywki R5 tej firmy.

chcialam sie jeszcze zapytac czy korzystacie z kosmetykow firmy pure paws? jakie macie odczucia? bo sa dosc drogie i nie wiem czy warto inwestowac... zastanawialam sie nas ultra finishing show i ultra silk cream. fascynuja mnie rowniez te 'koloryzujace' spraye aztec gold i black silver - czy ktos korzysta i moglby cos napisac o nich?

• 4 months later...
  • 2 months later...
Posted

Muszę kupić yorkowi jakiś dobry preparat do czesania, który obciąży i nabłyszczy szatę, bo mój pies ma strasznie wełniste włosy. Zadawałam wcześniej pytanie, co z tym zrobić, ale każdy użytkownik podawał inny preparat, więc nie wiem, co wybrać :eviltong:

Wszystkie są w spray'u.

• 6 months later...
Posted

Ja mam odżywkę pure paws od miesiąca, wiec ciężko mi powiedzieć czy włos jest lepszy... Ale jak na razie zostanę przy niej,bo chyba najlepsza ze wszystkich do tej pory.
Mogę powiedzieć, że zapach mi odpowaida :)

A, kiedyś pytałam panią która czesała Cleo na wystawę o te kosmetyki - powiedziała mi, że dużo psów dostaje po nich łupież. Moja przez chwilę tez miała, ale była to kwesta chyba tego, że za słabo ją spłukałam.

Posted

olej jest bardzo dobry;) niewiele się go daje i pies już jest bardzo natłuszczony:)
szampon ma zapach zielonego jabuszka, fajnie się pieni i włos jest taki śliski po nim:lol:
odżywka jest bardzo gęsta, trzeba rozcięczać;)
ogólnie to bardzo fajne kosmetyki :D

• 2 weeks later...