Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no maleńka leć na górę ..bo coś mało odwiedzających cioteczek do ciebie zagląda...a przydałaby sie jakaś pomoc w stworzeniu awatarku, bazarku ...

proponuje małej nadać imię..

Posted

Gabi:p juz po wizycie. Dostala znowu kroplowke, zastrzyki i wetka przepisala zelazo, bo mala ma silna anemie...Ale dzis juz troche lepiej. Strasznie sie ucieszyla na moj widok:loveu:Ciekawe co zauwazylam to jak uslyszala dzieci na moim osiedlu to strasznie zaczela sie cieszyc co moze oznaczac ze z dziecmi sie chowala...

Posted

Podaj chociaż w przybliżeniu jej wielkość (waga, wysokość w kłębie).
Jak już będziesz miała jakieś dane weterynaryjne o jej stanie to też daj podsumowanie w jakim jest stanie zdrowia.
Najlepiej daj to wszystko (razem ze zdjęciami na pierwszej stronie i uaktualniaj też tam ...)
Jak będą bliższe dane to nadam ją koleżance z pracy, która rozważa czy by nie zdecydować się na psa... (myśli o małej, młodej suczce...)

UPDATE:
Istotną dana byłby stosunek do dzieci w wieku szkolnym.
Przydała by się także informacja, o zaobserwowanych "nawykach" (czy umie zachować czystość w domu, czy nie ma tendencji do demolki itd)
Mam świadomość, że z natury rzeczy obserwacje, ze względu na krótki czas "znajomości", będą powierzchowne i być może niezbyt reprezentatywne, ale zawsze coś na początek...

Zdjęcie nie do końca oddaje skalę (jak stoi, to postawcie chociaż koło niej paczkę papierosów, dla złapania "punktu odniesienia" :D )

Posted

Wiesz minely dopiero 24 godziny...wczoraj sikala pod siebie ze zmeczenia ale jak wyszla dzis to zalatwia sie na dworze...kupke tez walnela w nocy na podloge...przekazuje to co mi w hoteliku panie mowią..zobaczymy co bedzie z nią dalej...najgorsze ze nie mam zadnych znajomych dzieci w wieku szkolnym...
A zdjecia zrobie jutro jak bede...
Gabi potrzebuje chyba jeszcze paru dni zeby zacząć ją oceniac...

Posted

M@d napisał(a):
Podaj chociaż w przybliżeniu jej wielkość (waga, wysokość w kłębie).
Jak już będziesz miała jakieś dane weterynaryjne o jej stanie to też daj podsumowanie w jakim jest stanie zdrowia.
Najlepiej daj to wszystko (razem ze zdjęciami na pierwszej stronie i uaktualniaj też tam ...)
Jak będą bliższe dane to nadam ją koleżance z pracy, która rozważa czy by nie zdecydować się na psa... (myśli o małej, młodej suczce...)

UPDATE:
Istotną dana byłby stosunek do dzieci w wieku szkolnym.
Przydała by się także informacja, o zaobserwowanych "nawykach" (czy umie zachować czystość w domu, czy nie ma tendencji do demolki itd)
Mam świadomość, że z natury rzeczy obserwacje, ze względu na krótki czas "znajomości", będą powierzchowne i być może niezbyt reprezentatywne, ale zawsze coś na początek...

Zdjęcie nie do końca oddaje skalę (jak stoi, to postawcie chociaż koło niej paczkę papierosów, dla złapania "punktu odniesienia" :D )

nooo witam.. M@d z sikaniem i zalatwianiem potrzeb będzie mozna potwierdzic za parę dni jak sie mała zaklimatyzuje na salonach hotelowych( warunki domowe- czyli kanapa;-]]]]])zazwyczaj psy ,które tam umieszczałam ( twoja Mafia nie miała tyle szczescia) pierwszego dnia musiały obowiązkowo ochrzcic "hotelowy" dywan..a i drugiego dnia tez sie zdarzało a potem wychodzily na prostą.

test z dziećmi....hmmm.. jakby sie Pani koleżanka z pracy zastanawiała to można by ja odwiedzić jesli ma dzieci.. .. hmmm bo ty to chyba nie masz dzieci w wieku szkolnym..??:razz:

myślę ,że fotki przy jakims punkcie odniesienia da radę zrobić- Kiniu pewnie z nią jeszce do weta bedziesz jechać na kontynuacje kuracji to pstryknij jakieś foteczki przy swoich zgrabnych kolankach albo przy półtoralitrowej butelce - bedzie mozna porównac wielkość. M@d ja Ci powiem tak ona wiele większa od Mafii to nie jest;) tylko bardziej zrównoważona jesli chodzi o charakter:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Ja już jestem "zapsiony", ale koleżanka z pracy ma dziecko, a jest chyba na etapie "a może byśmy przygarnęli psa..?"
Wiem że na razie trudno coś powiedzieć, ale jak już coś będzie wiadomo to napiszcie to nadam sprawę koleżance i może coś dobrego z tego wyjdzie ... ;)

Posted

Co do trzymania czystości w mieszkaniu to początkowo wiele psów w okresie adaptacyjnym może zrobić niespodziankę tak miałam z wyżełką 4 letnią , którą zawiozłam do nowego domku z resztą na Dt też jej sie zdarzyło zrobić w mieszkaniu ale po dwóch dniach w domku stałym czystość juz trzymała .

Mam też u siebie labka , którego wzięliśmy dwa miesiące temu i jest w wieku 3 lat dosłownie chwile po wejściu do mieszkania zrobił siusiu koło lodówki :cool3:

Co do dzieci w wieku szkolnym to pewnie nie będzie kłopotu tak mi się wydaje ... Kinga jak myślisz ?? Weź ją do nas na osiedle tutaj tych dzieciaków pełno biega zawsze zaobserwujesz jak reaguje po za tym możesz podejść tak bliżej dzieci ściemniając , że spacerujesz .

Posted

ok to plan dzialania na dzis: zabrac do wetki, zwazona jest ma 6,5 kilo (narazie :cool3:), zmierzyc, zrobic zdjecia.

Wiecie co najgorsze to to , że ona moja mame ujeła:lol: i mama koniecznie chce ze mna jezdzic:)

Szczepienia mozna rozpoczac dopiero za jakies 10-14 dni bo mala dostala steryd a nie wolno od razu po sterydzie szczepic...

Posted

Kinia tylko mi nie mów , że jak Cię wczoraj widziałam to jechałaś z mamusią do tej maleńkiej niuni :cool3:

Tak a propos to Ty masz w sumie jednego psa bo ten drugi to niewiele większy od świnki morskiej więc ... prawie nie zajmuje miejsca w mieszkaniu :p

Posted

ale ten maly jest straszny, Bobka to gryzie okrutnie tylko ze Bobek cierpliwy...A nie wiem jak ona sie zachowa...Poza tym musze ja poszczepic bo do moich jej nie zaprowadze, bo sama rozumiesz one troche wyzej nad nia stoja w moim sercu (narazie:lol:)
A trzecia sprawa to moj tata...on to juz wogole psow nie toleruje, no jeszcze w miare tego malego, bo on podlizuch...
Gdyby to bylo moje mieszkanie i z rodzicami bym nie mieszkala to bym pewnie ja wziela na tymczas...
A wczoraj to mame zabralam bo sunie do hotelu wiozlysmy:)

Posted

Byłam u Gabi i niunia juz calkiem niezle biega..Przytyla 200g. Teraz antybiotyk w tabletkach narazie kłucia nie bedzie:) za tydzien odrobaczenie a pozniej szczepienia...
Gabi nie umie chodzic wogole na smyczy nie wie wogole o co kaman z tym sznurkiem:evil_lol:
Aha ma szmery w sercu prawdopodobnie spowodowane silna anemia...:roll:

Posted

Anemie się "podleczy", Lump też miał po schronie ...
Jak ona waży 6,5 kilo, to chucherko :evil_lol:
Mafia też była taka, ale już odkarmiona ... waży 8,2 kg :eviltong: