Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj pod moim zakładem pracy znalazłam malutką przestraszoną suczkę...Sunia malutka wychudzona, na moj widok merda ogonkiem, ale nie podchodzi za blisko, podobno rano pan na bramie ją przepedzal ale ona wraca... ma dwa wielkie kleszcze na szyji...Kurcze czy tylko mnie boli że ona tam siedzi...no i jak ja mam dzis pracowac??
(aktualizacja z 8.09.09) Mała dostaje leki przeciw babeszji nawadniana jest kroplówkami, dostaje również żelazo, ponieważ ma anemię. Jest bardzo grzecznym pieskiem z bardzo smutnym spojrzeniem...Mimo bolesnych zastrzyków nawet nie piśnie chyba wszystko jej jedno. Prawdopodobnie chowała się z dziećmi, bo żywo reaguje na ich głosy.
Obecnie jest w trakcie cieczki, raczej nie zdarzyla zajsc w ciąże, bo to pierwsze dni.
Potrzebuje troche wsparcia na hotelik(bo mała obecnie tam jest) oraz oczywiscie leczenie, szczepienia, sterylka...A pozniej mam nadzieję szczesliwa adopcja...:)
Gabi waży 6,5 kg i mierzy 37 cm:)

Zdjecia równiez na stronie 7...

[B]KONTAKT W SPRAWIE GABI- KINGA 505945510

BAZAREK
bazarek - 48 zł:)
Wydatki:
240zl hotel do 25.09
115 zl weterynarz wizyty
11 zł Hemofer(żelazo)
7 zł odrobaczenie
23 zł - szczepienie na wscieklizne
Razem 396 zł

Wpłaty:
120 zł - koledzy i koleżanki z pracy:)
40 zł - Brygidakuznicka :)
40 zł - elainfo :)
45zł - obraczus87 :)
10 zł - NusiaiJa
Razem 255 zł

Saldo -93zł

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaki smutny poniedzialek.
Popros zeby na chwile piesa gdzies zamknac (moze jest jakis skladzik na narzedzia) i niche przyjedzie straz miejska jeski to jeszcze rejon warszawy
lub sprobuj skontaktowac sie ze straza dla zwierzat - ale piesek musi byc
dopilnowany, zeby nigdzie nie odszedl .
Teraz nie moge znalezc telefonu - moze uda Cie sie znalezc w internecie -
wejdz na strone wolontariatu Palucha -www.psy.warszawa.pl a moze z Palucha by dojechali maja wlasny transport - jesli jestes od tej strony Warszawy.
Pozdrawiam, trzymam kciuki

Posted

wróciła...kurcze jaka ona biedna...nie wiecie czy sa jakies srodki wczesnoporonne dla suk...bo pewnie beda szczeniaki...zabieram ja do weta po pracy jak znowu nie ucieknie i pozniej do hoteliku w Zabrancu...czy ktos mnie moze pokierowac co dalej?? pewnie trzeba bedzie szukac jej domu, bo w hotelu to nie wiem ile bedzie mogla byc... pierwszy raz jestem w takiej sytuacji...wzielabym ta bide do domu ale mam dwa psy a mieszkam w bloku...:placz:

Posted

Wyślij do mnie na maila zdjęcia (podam Ci za sekundę adres na PW), to wstawię.
Postaraj się sunię zabrać po drodze do weterynarza, może ona ma cieczkę.

Posted

Raczej ma cieczke. Jak uda mi sie ja zlapac to ja wezme bo ona znowu gdzies poszla...Do weta i tak pojde bo przy okazji chyba trzeba na babeszje zrobic badanie bo kleszczy bylo b.duzo...

Posted

Spróbuj ją gdzieś zamknąć może jak wróci, albo przywiązać. Jak będzie tak biegać to może jej się coś stać. A jak stracisz ją z oczu to później ciężko będzie ją znaleźć... I będziemy niedługo ratować cały miot szczeniąt :-(

Posted

Słodka mordeczka :loveu:

Jeżeli ma cieczkę na na pewno będą szczeniaki przeważnie jak suka z cieczką bezdomna to zaraz w ciąży ale tutaj to nie wiem czy odpoiwednie będą te środki wczesnoporonne czy nie sterylka aborcyjna ale w tej kwestii może niech się wypowiedzą cioteczki lepiej zorientowane w temacie :cool3:

Posted

złapałam ja... sunia ma okolo 2 lat...dostala mase zastrzykow, teraz jest pod kroplowka bo ma goraczke prawdopodonie babeszja...jest bardzo dzielna...po 19 jedzie do hotelu...juz z portfela poszlo 56 zl. A trzy dni musze ja przywozic na ta samą serie lekow + oplata za hotel...:roll:cioteczki pomozcie cos...Oczywiscie szukam jej domu...

Posted

Opłata za hotel 10 zł /doba
I trzy dni leczenia...Nie wiadomo tez co sie bedzie dzialo z jej macica bo troche za obficie krwawi...
Oczywiscie na wszystko bede miala rachunki...
Jeszcze raz bardzo proszę o wsparcie...

Posted

sunia juz w hoteliku...wymeczona strasznie...jutro po pracy znowu po nia jade, do wetki na kroplowke i zastrzyki i na noc znowu do hotelu...jaka byla smutna jak wychodzilam:placz:prosze pomozcie chociaz troche...

Posted

tak sobie mysle ze fajnie by bylo, żeby ta moja smutna sunia znalazla dom zanim trafi do schronu...Ona raczej nigdy na szczescie w nim nie byla...Ale tez nie bede mogla jej caly czas placic za hotel, narazie dam jakos rade...Pytam wsrod znajomych czy ktos nie chce adoptowac malutkiej , grzecznej suni, ale narazie brak chetnych...Nie pozwolmy jej trafic do schroniska...

Posted

ok Kinga nie łam się.. damy radę.. najpierw trzeba małą podkurowac , wzmocnic zaszczepic, potem sterylka i szukamy domu.uwierz mi leczenie i szukanie wsparcia finansowego to łatwizna w porównainiu ze znalezieniem wasciwego domu dla niej:evil_lol:

po tym jak ja wczoraj znalazłaś na koniec dnia schowaną w budzie przy strózówce..wnioskuje,że to był typowy podwórkowiec... ale nic to zrobimy z niej jeszcze kanapowca:loveu::loveu::loveu:

faktycznie za fajnie niewyglądała i strasznie zasuszona, sierść sucha matowa i żeberka na wierzchu.. jest zdecydowanie odwodniona.. i ta krew z psioszki.. bardzo duzo ilośc z niej spływa.. ciagle ma zachlapane tylne łapki..i potwornie nabrzmiały ten narząd w porównaniu z jej wielkością..
kleszczy miała od groma- osobiście qwyjęlam 2 sztuki ale jakie okazy opite..!!

toto taki przerośniety ratler..:megagrin:

No to maleńka hoopaj do góry..

Posted

Co do tej obfitej cieczki to moja labradorowa sucz :) miała obfitą cieczkę i do tego kilkukrotnie powiększone wszystko co żeńskie , zaniepokojona byłam bardzo i pobiegłam do weta i faktycznie wet potwierdził , że za bardzo tam sie powiększyło ale dostawała jakieś leki na obkurczenie .