GOSIA09 Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Mam doś głupie pytanie, ale ciekawa jestem czy słyszeliście kiedykolwiek o czymś takim a jak lek na slinienie się? Moja koleznaka była na giełdzie psów ogladała bokserki i facet, który sprzedawał je powiedział, że pies może się nie ślinić bo jest lekarswo na to. :roll: Dla mnie jest to totalna bzdura, ale niektórzy się na to nabierają i chciałabym na podtawie waszych opini udowidnić koleżance że coś takiego nie istnieje, a jesli już to jest szkodliwe dla zdrowia psa. Quote
Abi Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 TO BZDURA A jesli komus przeszkadza to, ze pies sie slini - to nie decyduje sie na boksera!!!!!!!!!!!!! Quote
psowaty Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 :eek2: :laugh2_2: no takiego ubawu to dawno nie mialam lek na slinienie Quote
sylwiaskalska Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Dobre lek na slinienie sie 8) - czego to ludzie nie wymyślą :lol: :lol: :lol: Quote
MariaMag Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 lek na slinienie :roflt: ja znam jeden - TO BRAK BOKSERA W POBLIŻU :rofl: Quote
Jola-lubuskie Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 :roflt: Pewnie niejeden się nabrał i kupił a facet zaciera rączki. Nauczka dla nas: czytać i pytać kogoś bardzie doświadczonego, jeśli czegoś nie wiemy lub nie jesteśmy pewni... :hand: Quote
GOSIA09 Posted May 18, 2005 Author Posted May 18, 2005 Dokładnie ludzie nabierają sie na takie głupoty a ci pseudo hodowcy zacierają ręce .........ciekawe co jeszcze ludzie wymyślą może lek na nie śmierdzące kupki :wink: Mam nadzieje, że Wasze odpowiedzi uświadomią koleżankę, żeby nie wierzyła we wszystko co ludzie mówią . Quote
lothia Posted May 23, 2005 Posted May 23, 2005 podobno można operacyjnie zrobić coś ze ślinieniem się ale o leku nie słyszałam :-? Quote
dbsst Posted May 23, 2005 Posted May 23, 2005 hahahaha napewno ten lek powoduje u wlasciciela wybiorcza slepote hahahahaha ewentualnie dziala poprzez zwiekszenie tolerancji na "obrzydlistwa" szkoda ze ten pan nie sprzedaje rowniez leku na glupote ;) Quote
netka Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Mozna powiedzieć kolerzance,że slinia sie te "psedobokserki"czesto,tak bardzo obficie poniewaz kufa nie jest taka jak powinna być-tak w skrócie :wink: U nas sie nie zdaza duze slinienie.Ani(że tak to nazwe)zwisy sliny z warg 8) :P Pomimo,ze pies trenuje i czesto jest zziajany.Chociaz w sumie zaslinione sa wtedy fafle obficie od srodeczka i czasem brzeszki warguni :oops: -wiec jak psisko otrze sie o raczkę,nuzkę lub o ubranko zostawia po sobie ślad 8).Wycieram mordke po piciu,jedzeniu i w czasie czy po spacerach i naprawdę niemamy z tym żadnego zauważalnego problemu.A miałam owczarka i bokserkę pseudo 8) wczesniej. Quote
Surprise Posted June 27, 2005 Posted June 27, 2005 Owszem, istnieją leki, ale nie powodują one bezpośrednio pozbycia się śliny, ale ich skutek to nie wydzielanie wody przez organizm. jednak te 'wynalazki' mają mnóstwo skutków ubocznych [baaarrrdzo niepowołanych:P]. Ja nie wiem, czy coś jest nie tak, ale mój Rasel się nie ślini non stop. Jak jest zmeczony, lub widzi jakiś kąsek, na który ma wyraźną chęc to owszem, ale w pozostałych sytuacjach-brak śliny;p. Quote
Paulina&Gaja Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Nie ma takiego leku.sa tylko boksery ktore sie mniej slinia lub wiecej.moja bokserka np.nie slini sie tak bardzo. Quote
Birmanka Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Moja psina nie ślini się. Wyjątkiem są chwile kiedy napije się wody i trochę rozniesie przy okazji. Kiedyś gdzieś czytałam że tak naprawdę ślinienie się jest wada u boksera ... Ale pewnie jest to sprawa osobnicza bardzo, bo znam takie boksery które naprawdę potrafią w ciągu 15 minut zapluć cały sufit i okolice :wink: Quote
AiMiN Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 GOSIA09 napisał(a):Dokładnie ludzie nabierają sie na takie głupoty a ci pseudo hodowcy zacierają ręce .........ciekawe co jeszcze ludzie wymyślą może lek na nie śmierdzące kupki :wink: Mam nadzieje, że Wasze odpowiedzi uświadomią koleżankę, żeby nie wierzyła we wszystko co ludzie mówią . Dla kotów bardzo znana firma produkuje karmę, która m.in. "redukuje intensywny zapach kału". Quote
Recommended Posts