Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla przypomnienia jak to się stało, że wpłaty poszły na konto Wiosny
Zaczęło się w maju 2010 roku...

wiosna napisał(a):

Czy ktoś z Was ma kontakt z Negri? Nie mogę ostatnio się do niej dodzwonić, a nie doszły do nas wpłaty za hotel - czy w związku z tym mogę poprosić Was o wpłacanie bezpośrednio do nas? Tutaj jest konto hotelowe:
50 1050 1171 1000 0090 6511 3012
3RD-POLE.com - Patryk Grunt
Sierosławice 18
46-220 Byczyna

Bardzo dziękuję.

Czy ktoś z Was podjąłby się napisania tekstu do ogłoszeń? Ja postaram się zaktualizować niedługo jej opis na naszej stronie.

wiosna napisał(a):

Bałam się tego, że tak właśnie się stanie.
Przykro mi jest i zła jestem, że teraz dopiero napisałam tutaj. Wcześniej patrzyłam nasprawę jako Negri-ja, czy też Negri-my, obojętnie - pomijając zupełnie fakt, że to Wasze pieniądze i Wy wpłacacie na Nadię. Teraz patrzę inaczej i wstyd mi bardzo, że wcześneij tak o tym nie pomyślałam - przepraszam Was.

Ja absolutnie nie chcę zbierania pieniędzy na dług Nadii - te pieniądze zostały już raz zebrane i straszne byłoby robienie tego ponownie. Ja jestem bardziej dogomaniakiem niż firmą, które oczekuje nazapłacenie faktury - nasz hotel działa na zaufaniu i od początku liczyłam się z tym, że moje zaufanie może zostać zawiedzione. To boli, tym bardziej, że Negri nie była dla mnie nową, obcą osobą, ale spędziłyśmy długie godziny na rozmowach przez tel i ufałam jej całkowicie. Nadal wierzę, bardzo chcę wierzyć, że jest jakiś powód jej milczenia - choćby taki, że sytuacja ją przerosła. Mogła napisać wcześniej, przekazać komuś wątek - nie zrobiła tego, ale nie ma teraz co roztrząsać sprawy - stało się i się nie odstanie. Ja liczę na spłatę długu tylko i wyłącznie przez Negri, nie przez Was, bo Wy nie macie wobec mnie żadnego długu.

Negri zniknęła w styczniu, od wtedy też nie dostałam żadnych pieniędzy. Ciągle staram się do Negri dodzwonić, ale telefon milczy - włącza się poczta lub jest niedostępny.
Nie chodzi mi o pieniądze - jeśli to, co miało przyjść do nas za hotel, miałoby trafić na opłacenie leczenia jakiegoś psa - nie mam nic przeciwko, trudno. Fakt,ja żyję w dużej mierze z hotelu, dzięki Waszym wpłatom - zwłaszcza teraz, kiedy mamy dwa psy i, o zgrozo, kosztującego tyle co ładnych kilka psów - źrebaka na tymczasie - jest mi ciężko wziąść Nadię na tymczas, a nie do hotelu. Ufam, że chociaż część z Was nie wycofa się z deklaracji i Nadia nie będzie naszym tymczasem, co to naprawdę by mnie przybiło.

Dobrze byłoby napisać do Moda, poprosić o przejęcie wątku - czy ktoś z Was podjąłby się prowadzenia go? Nadia szybko potrzebuje sterylki - jest 3 miesiące po cieczce, to najlepszy okres na sterylkę, ale ja po prostu nie dam rady. Nie wyobrażam sobie, aby Nadia pojechała do DS bez sterylki - jest mimo wszystko dzikusem, łatwo może zwiać.. U nas, przy takiej ilości psów suka w cieczce to też kłopot, psy szaleją...
Proszę Was o pomoc. Jakoś tę sprawę trzeba ogarnąć. Nie ma Negri - szkoda, zwłaszcza, że bez słowa, w takich okolicznościach. Ale Nadia jest i to jest w tym wątku najważniejsze - i ona potrzebuje opieki.

Ja na pewno nie pozbędę się psa od nas bo nie ma deklaracji czy ma dług - o to martwić się nie musicie, będzie u nas ile będzie trzeba. Ale ja potrzebuję pomocy w jej utrzymaniu. Czy ktoś mógłby zrobić na Nadię bazarek? Ja wystawiłam na nią sporo książek, może ktoś z Was zajrzy, znajdzie coś ciekawego i pomoże..
Może ktoś mógłby zaprosić więcej oso na wątek, zrobić nowy banerek, nie wiem... Ehh, smutne to wszystko, nie tak miało wyglądać..

Ja zrobię małej nowe zdjęcia kiedy tylko przestanie padać ten cholerny deszcz, bo inaczej będę chyba musiała ubrać jej gumowce, a aparat włożyć do foliowego worka...

Dziękuję Wam za obecność tutaj - to dla mnie bardzo ważne. Dziękuję, że mimo wszystko nie zostałam sama w takiej sytuacji.

wiosna napisał(a):
Jest mi bardzo głupio o tym wszystkim pisać - potwornie nie lubię awantur na dogo, oskarżania, podejrzewania, oczerniania i innych wszystkich paskudnych odzywek - uważam, że jeśli ktoś coś do kogoś ma, powinien załatwiać sprawę prywatnie, nie wywlekać publicznie. Ale tutaj sprawa jest dość publiczna, bo rozchodzi się o Wasze deklaracje wpłacane do Negri, a prywatnie skontaktować się z nią nie mogę.
Negrei nie odzywa się i nie wpłaca już pewien czas. Wiem, że sporo przeszła i ufam, że jest jakiś powód jej milczenia - nie wierzę, że chciała na wyciąganiu Nadii "zarobić" czy miała inne czarne zamiary. Bardzo Was proszę o oszczędzenie krytyki przynajmniej do wyjaśnienia sprawy, bo bardzo nie chciałabym aby na tym wątku zrobiło się paskudnie, zwłaszcza bez obecności samej Negri. Być może zajrzy tutaj pewnego dnia i się do nas odezwie.
Tak czy owak dług jaki Nadia ma wpisany na swej karcie u nas jest dla mnie długiem Negri wobec mnie. Nie chciałabym, aby się on powiększył - dlatego poprosiłam Was o wpłacanie bezpośrednio do nas. Jeszcze wierzę, że sprawa się wyjaśni i wszelkie trudne metody pozostawię.

Czy rozliczenia były tylko te, które są w pierwszym poście?
Jeśli tak to bardzo proszę deklarujące osoby o potwierdzenie tutaj kto z Was ile deklarował i czy do dziś wszystko wpłacił. Dzięki!

W tym momencie zaproponowałam, że ja przejmę prowadzenie wątku, jednak wszelkie rozliczenia opierałam tylko i wyłącznie na informacjach od Wiosny.

Dopiero teraz pojawił się apel o przejęcie finansów.

Nadia przez cały czas miała ogłoszenia. Agusiazet opłacała jej specjalnie zrobione dla niej allegro.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Allegra już nie ma, właśnie mi je wykasowali jako zbyt długo pojawiające się. Dla innych psiaków też, cholera!

Co to znaczy "zbyt długo pojawiające się" ???? Zwariowali???

Posted

Nie mam pojęcia! Zniknęły mi wszystkie psie ogłoszenia, które miałam wznowić z nowym miesiącem. Została mi tylko aukcja Iwki, bo jeszcze trwało! To już kolejny taki numer allegro, przedtem było, że zbyt długo oczekiwały na wznowienie aukcji! Zwariować można!

Posted

agusiazet napisał(a):
Nie mam pojęcia! Zniknęły mi wszystkie psie ogłoszenia, które miałam wznowić z nowym miesiącem. Została mi tylko aukcja Iwki, bo jeszcze trwało! To już kolejny taki numer allegro, przedtem było, że zbyt długo oczekiwały na wznowienie aukcji! Zwariować można!

Czyżby kasę chcieli wyciągnąć?? agusiazet, napisałaś do nich z pytaniem o co chodzi? Co za dziady...

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Przecież to nie nasza wina, że Nadia nie może znaleźć domu :(
W końcu za każde wznowienie też się płaci, więc o co chodzi??

No właśnie to jest pytanie o co chodzi...a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi wiecie o co...

Posted

Agusiu - Ty masz to allegro takie specjalnie pod Nadię zrobione, prawda?
Może po prostu ktoś inny teraz mógłby je wystawić?
Agusiu, przesłałabyś mi szablon a ja spróbowałabym wystawić aukcję ze swojego konta ;)

Posted

Ogłoszenia Nadine ma... skoro Wiosna nic nie pisze, to pewnie nikt nie dzwonił :(

Moja tymczasowiczka Negra - ładna, młodziutka, otwarta na człowieka - tez domu nie moze znaleźc. NA innym wątku szczeniaki są dalej bez swojego człowieka..
Wiec chyba ogólnie jest cisza w adopcjach :(

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Agusiu - Ty masz to allegro takie specjalnie pod Nadię zrobione, prawda?
Może po prostu ktoś inny teraz mógłby je wystawić?
Agusiu, przesłałabyś mi szablon a ja spróbowałabym wystawić aukcję ze swojego konta ;)

Chodzi o to, że właśnie go nie mam, po prostu zniknęły mi bez uprzedzenia, ale i tak było przestarzałe ze starymi zdjęciami!

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Niestety w sprawie Nadinki nikt nie dzwonił :( Wiosna zajęta i na dogo nie zagląda.
Pewnie trzeba będzie do niej zadzwonić dowiedzieć się co u naszej czarnuli słychać.

Raduniu, dzięki za przypominajkę. Będzie dobrze.

Posted

Od pewnego czasu wpłacam ciut więcej na koto Nadii (50 zł). Przelew właśnie poszedł.

Ja wiem, że Wiosna zajęta, ma fundację i kupę związanych z tym obowiązków (również skrupulatnie prowadzone rozliczenia). Mi nie chodzi o codzienne relacje a jedynie o sprawy finansowe. Martwię się, że Nadia ma dług i to na dodatek nie wiemy jaki.

Posted

Dzięki Agusiu. Pisałaś może do allegro dlaczego zlikwidowali Ci aukcję? Powinni chociaż zostawić Tobie szablon - w końcu kupiłaś go na bazarku z tego co pamiętam, więc wyłożyłaś swoje pieniądze.
Szablon można by było trochę przerobić i dalej ogłaszać Nadię, ja bym mogła spróbować przeróbek, ale na pewno nie jestem w stanie stworzyć takiego szablonu sama...

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Dzięki Agusiu. Pisałaś może do allegro dlaczego zlikwidowali Ci aukcję? Powinni chociaż zostawić Tobie szablon - w końcu kupiłaś go na bazarku z tego co pamiętam, więc wyłożyłaś swoje pieniądze.
Szablon można by było trochę przerobić i dalej ogłaszać Nadię, ja bym mogła spróbować przeróbek, ale na pewno nie jestem w stanie stworzyć takiego szablonu sama...

Pisałam, żadnej odpowiedzi nie dostałam:( I pewnie już nie dostanę, wystawiłam Iwę, bo jej aukcja się ostała i omal nie walnęłam z wrażenia jak podnieśli ceny:(

Posted

[quote name='__Lara']Jakbyś agusiazet miała problem z wystawieniem allegro dla Nadine to służę pomocą.[/QUOTE]

Lareńko, jakbyś miała chwilkę, to może za jednym zamachem Nadinkę i Kobrę byś machnęła. Rachunek wystaw na PW.

Posted

agata51 napisał(a):
Lareńko, jakbyś miała chwilkę, to może za jednym zamachem Nadinkę i Kobrę byś machnęła. Rachunek wystaw na PW.

Ok, postaram się. To ceny za allegro wzrosły???

Posted

Szukamy kogoś kto podjąłby się zbierania deklaracji na Nadię (czyli prowadził księgowość).
Chętna była Agusia, ale pod warunkiem, że otrzymywałaby informacje od Wiosny, że kasa doszła i w ogóle raz na jakiś czas, co u Nadi słychać.
Wiosna stwierdziła, że na dogo w zasadzie nie wchodzi, nie ma czasu na rozliczenia, a jeśli ktoś się chce o Nadi coś dowiedzieć to może zadzwonić.
W tej sytuacji Agusia nie podejmuje się roli skarbnika.
My nadal nie wiemy ile wynosi obecny dług Nadi, ponieważ od dłuższego czasu nie ma żadnego podsumowania wpływów i wydatków.

Ze swojej strony zawsze wpłacam dodatkowe pieniądze ponad deklarację i też chciałabym wiedzieć ile nam jeszcze brakuje. Czy dług się zmniejszył, czy zwiększył. Nie możemy rozsyłać PW z prośbą o wsparcie bo nie mamy pojęcia o jaką kwotę chodzi.

Czuję się zawiedziona i jest mi bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji.