Jump to content
Dogomania

ONki z Olkusza szukają dobrych domów!!! WERWA za TM['], Trinity i Bella w DOMACH!!!

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kakadu']o rany...
napisz proszę, że ona strasznie głośna jest, że ciągle szczeka to wtedy przestanę o niej myśleć w wiadomych kategoriach :-([/quote]

Trinity ani trochę :shake: Werwa owszem - rozdarciuch jest i oszołom, ale Trinity przy niej to prawdziwa Psia Dama - daleka jestem od zachwalania i przejaskrawiania zalet psów, ale no Trin to suka ideał - delikatna, łagodna, piękna co widać - nie ma problemów z dogadywaniem się z innymi psami, idealny domownik, czysta, nie niszczy - nie może być psem podwórkowym, smutnieje bez człowieka swojego:placz:

Posted

nie powinnam o tym może pisać, ale to pies o jakim marzę; spokojny, nie zje moich trzech małych ogonów (w tym jednego kociego); duży, piękny... i co z tego; już słyszę mojego tż-ta: "czy ty wiesz ile taki pies zjada dziennie? ile kosztuje jego utrzymanie? a jak nie daj boże zachoruje to kto za to zapłaci? mamy już dwa psy i kota - wystarczy; jak będziemy mieli pieniądze to pomyślimy o takim dużym psie; może w przyszłym roku, ale nie teraz";
czemu wszystko rozbija się o tę cholerną kasę :-(

Posted

[quote name='malawaszka']ehhh niestety mam ten sam problem i rozumiem bolączkę :shake:

ale pokazać zdjęcia Trinity nie zaszkodzi :loveu: a nuż serce mu drgnie i przyćmi racjonalne myslenie ;)[/quote]

on racjonalny do bólu...
ktoś musi być w domu racjonalny; gdyby nie on to nie wiem ile już bym miała psów i kotów w moim maleńkim domku; ale zdjęcia pokaże, tylko muszę wyczekać odpowiedni moment;
no, pożytku ze mnie żadnego, ale przynajmniej podrzuciłam wątek :roll:

Posted

U mnie by się może fundusze znalazły, ale mam mieszkanie 34 m kw.
psa o morderczych instynktach i TZ-ta który ani hu,hu żeby choć spojrzeć na drugiego psa...
powiedział, że jak już będziemy na emeryturze...:shake:

Posted

[quote name='Jasza']U mnie by się może fundusze znalazły, ale mam mieszkanie 34 m kw.
psa o morderczych instynktach i TZ-ta który ani hu,hu żeby choć spojrzeć na drugiego psa...
powiedział, że jak już będziemy na emeryturze...:shake:[/quote]
no to widzę, że ja mam lepiej... tylko rok muszę poczekać :cool3:

Posted

duze opakowanie RC dla ONków starczający na około miesiąc to kwota 180-190 zl. Purina proplan ciut tańsza. Niestety dużo owczarków, które znam ma częśte problemy żołądkowo-jelitowe i nie zawsze sie da zastąpić czymś tańszym a nawet gotowanym. Jednak wydaje mi się, że jedzenie to najmniejszy problem.
Ja niedawno pochowałam swoja sunie ON i tak nieśmiało rozglądam się za nową towarzyszką wspólnego życia. Trzeba zawsze wziąć pod uwagę koszty ewentualnego leczenia, zabiegów, które sa niestety znacznie większe niż przy małych psach. Oczywiście wszystkim tym pięknym psiakom życze długiego życia w zdrowiu i znalezienia wspaniałych domów :thumbs:

Posted

[quote name='adria']duze opakowanie RC dla ONków starczający na około miesiąc to kwota 180-190 zl. Purina proplan ciut tańsza. Niestety dużo owczarków, które znam ma częśte problemy żołądkowo-jelitowe i nie zawsze sie da zastąpić czymś tańszym a nawet gotowanym. Jednak wydaje mi się, że jedzenie to najmniejszy problem.
Ja niedawno pochowałam swoja sunie ON i tak nieśmiało rozglądam się za nową towarzyszką wspólnego życia. Trzeba zawsze wziąć pod uwagę koszty ewentualnego leczenia, zabiegów, które sa niestety znacznie większe niż przy małych psach. Oczywiście wszystkim tym pięknym psiakom życze długiego życia w zdrowiu i znalezienia wspaniałych domów :thumbs:[/quote]
zdaję sobie sprawę z tego, że wydatki na ew. leczenie są największe, ale też trudno je skonkretyzować bo i schorzenia są różne, a do tego pies może zachorować, a może się cieszyć dobrym zdrowiem, natomiast jeść musi; dlatego zapytałam o coś co z grubsza łatwo ustalić, czyli cenę wyżywienia; do tego należy dodać nieokreślone, czasem idące w grube tysiące koszty leczenia;
współczuję śmierci suni; jak tylko będziesz gotowa podarujesz dom jakiemuś potrzebującemu psu; może Trinity?

Posted

malawaszko, tak sobie myślę - jeśli ona jest zdrowa, łagodna, piękna i w ogóle idealna, to może wcale nikt jej nie wyrzucił tylko po prostu zginęła właścicielowi? bo to dość świeża historia, z początku tego miesiąca; może ktoś jej szuka? czy wiadomo jak i skąd trafiła do schroniska?

Posted

[quote name='malawaszka']niestety tego nie wiadomo i nie ma szansy żeby się dowiedzieć :placz: ubolewam nad tym bo też myslę, ze takiego cuda nikt by nie wyrzucił, chociaż wiadomo... ludzie...[/quote]
Ludzie najczęściej wyrzucają psy, bo są nieodpowiedzialnymi gnojami, a nie z kuli zachowania psów. Ewentualnie jurczek za duzy urósł :diabloti: To "tylko" psy, a w schronisku tyle kolegów, tudzież zwraca się im wolność :angryy: