Jump to content
Dogomania

Galeria Rity, Killera i Lady

Recommended Posts

Guest Starlet
Posted

Rita
Rita urodziła się 16 sierpnia 2005 roku. Jest 4-letnim owczarkiem niemieckim. Ma swój charakterek i nauczenie jej jakiejkolwiek sztuczki graniczy z cudem. Jest wesoła, ma piękne bursztynowe oczy i bardzo ładnie pozuje do zdjęć. Miała już 3 mioty z czego jednego psiaka zostawiłam - jest to jej syn Killer. Ogólnie jest kochanym psem, nie toleruje żadnych innych psów prócz jej dzieci. Jeśli chodzi o ludzi, zawsze gdy ktoś stoi koło mnie ona musi obszczekać, dlatego też wejść na moje podwórko i pogłaskać ją jest niemożliwe. Nie umie żadnych sztuczek.
http://fc01.deviantart.com/fs43/i/2009/090/4/c/Hear_me_by_Call_Me_Starlet.jpg
http://fc06.deviantart.com/fs46/i/2009/228/a/c/So_crazy_by_Call_Me_Starlet.jpg

Killer
Killer jest z pewnością jednym z najlepszych psów jakie miałam okazje mieć lub poznać. Jest to szalony 2 letni owczarek niemiecki który uwielbia skakać XD Urodził się na dzień dziecka - 1 czerwca 2007 roku. Jest to prezent o jakim na pewno każdy miłośnik psów marzy. Byl największy z miotu w którym było 6 szczeniąt (pierwszy miot Rity). Uwielbia biegać, bawić sie, kopać doły i kiedy rzucam mu kamienie XD Albo żeby za nimi biegł albo żeby skoczył ku górze. Jest bardzo ruchliwy i kochany z niego misiek. To, że ma na imie Killer nie znaczy, że jest zabójcą - jest po prostu dużym dzieckiem ^^ Nie umie żadnych sztuczek. Bardzo lubi wodę.
http://fc02.deviantart.com/fs42/i/2009/113/e/2/Yeah__sure_by_Call_Me_Starlet.jpg

Lady
Lady ma rok i jest rasy York Shire Terier. O niej mogę chyba napisać najwięcej. Przyszła na świat 12 lutego 2008 roku. Jest dość duża jak na yorka. Jest niesamowicie inteligentna, sztuczki które potrafi to:
- Siad
- Waruj
- Głos
- Daj łapę
- Przybij piątkę
- Zdechł pies (może leżeć minute dopóki nie powiem jej, żeby wstała)
- Turlaj się
- Obróć się
- Obróć się ze mną
- Stań na tylnych łapach
- Stań na tylnych łapach i pomachaj przednimi (jak kto woli - poproś)
- Usiądź na tyłku, podnieś lekko tułów i pomachaj łapkami (poproś)
- Wskocz na (np krzesło, łózko)
- Przezkocz przez (np jakąś przeszkode)
- Skocz mi na nogi (ja kładę się i podnoszę nogi w pozycji poziomej a ona wskakuje na nie [nogi są złączone])
- Skocz z jednej nogi na drugą (ja kładę się i podnoszę nogi w pozycji poziomej a ona wskakuje na jedną a potem na drugą [czasami albo nie utrzyma równowagi i zeskoczy albo skoczy z jednej na drugą a potem z drugiej na pierwszą])
- Skocz z czegoś na moje ramie
- Skocz w górę (albo pstrykam palcem i pokazuje w góre albo skacze np do zabawki lub piłki)
- Bierz go (mówie jej, by siadła, rzucam miśka i dopóki nie machnę ręką ona siedzi i czeka, kiedy wykonam gest biegnie do celu i łapie w pysk)
- Zostaw (czasami kiedy coś ma a ja chce to wziąść lub jej zabrać)
- Naprzód (kiedy ćwiczymy układy taneczne staje z nią za drzwiami (otwartymi) i kiedy trzeba mówię 'naprzód' i machnę ręką ona biegnie do pokoju lub idzie [zależy jak ją nauczyłam]

Wszystkich sztuczek jest w sumie 21 z czego jestem na prawdę dumna. Chce ją nauczyć jeszcze 'otwórz pysk na prośbę', 'slalom między nogami', 'ukłon' i wiele innych. Bardzo lubie tresować zwierzęta, jest to jedna z moich pasji, wzięła się na pewno z miłości do orek i pragnienia zostania w przyszłości treserką waleni zabójców. Lady jest utalentowanym psem, bardzo szybko się uczy i wysoko skacze. Uwielbia sie ze mną bawić, ciągle chodzi mi koło nogi i śpi ze mną, a kiedy trzeba to i obudzi do szkoły XD Zawsze kiedy wracam do domu ona czeka przy drzwiach. Uwielbia jak sie ją głaska, drapie, pieści itd itd. Najbardziej lubi masowanie brzuszka. Jest wyjątkowym psem którego bardzo kocham. Jest wesoła, mile nastawiona do wszystkich i bardzo głośno i piskliwie szczeka (aż w uszach boli XD)

http://fc07.deviantart.com/fs43/i/2009/113/5/8/Aww__hello_my_little_flower_by_Call_Me_Starlet.jpg

Serdecznie zapraszam na moją galerie call-me-starlet.deviantart.com ! Dziękuję i pozdrawiam :3

Posted

No cudowne psiaki! Zarówno duże, jak i ten mały szkrab. Ilość sztuczek imponująca... :D

Może się zmobilizować i z Owczarkami też jednak zabrać się za to?? ;>
Przecież to psy stworzone do współpracy z człowiekiem :D
Podjąć się tego jako wyzwanie i dawaj! :D

Zapraszamy do naszej galerii również ;)

• 1 month later...