Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

za dwa tygodnie mamy klubowke w Lodzi, ale juz wiadomo, ze klubowka szpicow 2004 odbedzie sie w miesiacu lutym w hali sportowej w Nowym Dworze Mazowieckim, organizatorem jest ZK o/Legionowo :)

Posted

Wiadomo również , że wystawa psów zaprzęgowych a więc 1 sekcji z grupy V odbędzie się we wrześniu 2004 w sobotę przed wystawą krajowa w Chorzowie.

Posted

Aniu, a będziesz w Łodzi? My będziemy :)

Wystawy w hali sa jakieś takie dziwne. Ja osobiście ich nie lubie i z zasady unikam. Wyjątkowo jeździmy do Katowic, no ale to dlatego, że to kawalątek od nas. Panuje zwykle w takiej hali duży hałas, co denerwuje psy. Nie mają się gdzie załatwić, gdzie pospacerować a wyjście na zewnątrz zawsze kończy się awanturą z ochroną, a bo to bilet już przerwany, albo coś innego im nie odpowiada :evil: Nie lubie wystaw halowych :(

Posted

No, to nareszcie, Dolphine, mam potwierdzone, że będziesz w Łodzi. Spotkamy sie nareszcie ! :D ja jadę jako widz.

A będziesz na zawodach dzień wcześniej ?

Posted

nie bede na imprezie sobotniej... :(

powod przyziemny, brak kasy...

a w niedziele bede razem z Gosia (tez z forum) i jej shibami, zreszta jade z nia jej samochodem :) wiec sie jakos znajdziemy...

moze by sie jakos oznaczyc???? :o forumowcy co wy na to??? byloby latwiej sie rozpoznac, bo glupio tak kazdego zaczepiac i pytac hej jestes z forum??? :o

Posted

W lutym w Legionowie jest KLUBOWA SZPICOW a we wrzesniu w Chorzowie KRAJOWA!!! psow zaprzegowych...

pisze dlatego bo pojawiaja sie plotki ze beda dwie klubowki, a tak byc nie moze.

Posted

Sorry, że napisałam o wystawie bez podania jej rangi

wystawa psów zaprzęgowych a więc 1 sekcji z grupy V odbędzie się we wrześniu 2004 w sobotę przed wystawą krajowa w Chorzowie.
sądziłam jednak, że jest oczywiste (zwłaszcza dla bywalców wystaw jak np. miśka) , iż w Polsce mamy Klub Szpica a nie psów zapezęgowych, więc wystawa klubowa dotyczy całej Grupy FCI. W związku z tym wystawa dotycząca jednej z sekcji może mieć tylko rangę krajową :wink:
Posted

Doprecyzujmy też od razu, że łódzka klubówka jest tak na prawdę KLUBOWĄ WYSTAWĄ SZPICÓW I DUŻEGO PSA JAPOŃSKIEGO!

Bo biedny DJP mimo przeniesienia do II Grupy FCI ma swoją klubową wśród swoich krewniaków czyli min. Akit :)

Posted

yy..przepraszam czy moglby mi ktos to wytlumaczyc jeszcze raz bo sie pogubilem...oprocz wystawy krajowej w Chorzowie, jest jeszcze osobno, o randze krajowej wystawa Psow Pociagowych...

ps

czy ktos sie moze wybiera w tym roku na wystawe chorzowska?

Posted

Najpierw "dojaśniam" sprawę wystawy w Chorzowie w 2004 roku.

W sobotę 11 września 2004 odbędzie się Krajowa Wystawa Psów Zaprzęgowych tzn. 1 sekcji, V Grupy FCI.

Są to cztery rasy : Pies grenlandzki, Samoyed, Alaskan Malamute, Siberian Husky.

Ideą organizatorów jest też podobno zorganizowanie konkurencji "użytkowych" czyli czegoś na kształt prób pracy :angel: !

Następnego dnia tj. 12 wrzesnia 2004 odbędzie się zwykła Wystawa Krajowa dla wszystkich grup i ras.

Natomiast Wystawa Klubowa Szpiców i DJP w 2004 roku ma się odbyć w lutym a organizuje ją oddział ZKwP w Legionowie. Terenem wystawy będzie hala w Nowym Dworze Mazowieckim.

Szpice to nie tylko rasy zaprzęgowe lecz również szpice niemieckie, azjatyckie ( w tym chow - chow, akita, shiba i inne), myśliwskie ( np. łajki), pasterskie i stróżujące ( np. lapphund, lapinkoira...). W grupie V FCI są równiez psy ras pierwotnych ( np. basenji ) oraz pierwotne psy myśliwskie ( np. podenco portugalski ) i rarytas jakim jest obecny już w Polsce Thai Ridgeback Dog.

Basiu! Ja też będę w Świętochłowicach w tym roku, więc na pewno się spotkamy :D Jeżeli jesteś ciekawa konkurencji to chętnie Ci prześlę stawkę syberianów.

Posted

Nie mam jeszcze potwierdzenia, ale ja wyraziłam zgode na potwierdzenie droga elektroniczną więc może nadejść w ostatniej chwili.

Mój Snoopy jest w pośredniej i ma jednego konkurenta, z którym pewnie przegra, bo to mocno utytułowany pies ( EXPLORER BEAR Hydrargium ).

Scotty ma w konkurencji : AYERS ROCK Poranek Kojota ( brat April należacej do Asia40), HusqvarnaCASSANOVA (w rękach Z. :wink: ), SNOWSTORM z Watahy Ostrego Zęba.

Więcej tylko na e-mail :(

Do zobaczenia na wystawie!

Posted
Sorry, że napisałam o wystawie bez podania jej rangi
wystawa psów zaprzęgowych a więc 1 sekcji z grupy V odbędzie się we wrześniu 2004 w sobotę przed wystawą krajowa w Chorzowie.
sądziłam jednak, że jest oczywiste (zwłaszcza dla bywalców wystaw jak np. miśka) ,

dla mnie oczywiste, tyle ze nie chce dostac kolejnych 10 maili z prosba o wyjasnienie od tych dla ktorych to oczywiste nie jest... nie zycze sobie osobistych wycieczek pod moim adresem.