Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spotkanie oko w oko Kretka i Dakota:p

Ani jedna ani druga nie były sobą zainteresowane zupełnie. Kretka przymilała się do mnie, Dakotka obwąchała miski i sobie wyskoczyła z boksu Kretki. Kretka tak samo traktuje inne psy - bez zainteresowania. Najważniejszy jest dla niej człowiek.
Spokojnie może iść do domku z kotami:p

Posted

a bez kołnierza na spacerkach skacze, biega i cieszy się ze wszystkiego

w czwartek czeka ją ważna kocia próba. mam nadzieję, że zachowa się tak grzecznie jak do naszej Dakoci. w czwartek proszę o trzymanie kciuków:kciuki:

Posted

Dakocie należy sie nagroda...za pracę jako testera na koty :lol:
Jak to pracowita kotka :evil_lol:
Kretunia od razu wyczuła, że koty są ok :multi::multi::multi:

Posted

Kochane ciocie,dziękuję.Ale czy to ta sama suczka?
Jaka szczęśliwa?,błyszcząca?
A miała wszy,jak ruskie czołgi. . . . .
no,no,no?????
trzymam kciuki za czwartek

Posted

Pipi, kciuki potrzebne jeszcze do niedzieli:p

Kretka była dziś w odwiedzinach. Wypadła super, nie reagowała na zestresowaną syczącą kotkę. Pokazała całe swoje ciepło, delikatność i oddanie człowiekowi. W niedzielę będzie wielki dzień Kretki:p

Posted

Myślałam dziś o Kretce..dzielna maleńka..
Ona che tylko swój dom znaleźć,może byc i z kotami i z wszystkimi innymi stworzeniami ..byle tylko ktos się Nią zaopiekował...
Aż nie moge uwierzyć,że Kretka (jesli nic się nie zmieni) w niedziele pojedzie do domu :multi:
Szczęściara jedna...ot tak, weszła na dogo,przedstawiła się...i ktos Ja odnalazł...:multi::multi::multi:

Posted

Cześć :-)

Z naszej strony nic się nie zmieni :-) Krecia jest maleńkim cudem. Była bardzo grzeczna. Jestem nią zachwycona. A jak znam moją mamę to pokocha Kretkę w pięć minut. Już się do niej przywiązała a zna ją tylko ze zdjeć i opisów. Myślę, że dla Kreci moja mama będzie najwspanialszą opiekunką a Krecia dla mamy idealną towarzyszką.

Zanim napisałam do Ronji w sprawie Kretki czytałam sporo ogłoszeń ale Kretka chwyciła mnie za serce natychmiast, jak tylko ją zobaczyłam. No i tyle :loveu:

Moja kotka - Faleczka - bardzo się zestresowała wizytą. Na powitanie zjeżyła sie cała i ustawiła bokiem do ataku. Moje koty nigdy nie widziały psa i muszą się nauczyć dopiero psiego języka. Dla Falki machanie ogonem jest agresją - kot macha ogonem jak jest wściekły. A Krecia macha ogonem cały czas, bo właśnie chce pokazać, że nie jest agresywna. Generalnie Falka jest koteczką bardzo pokojową i nie przejawia żadnych agresywnych zachowań. W trakcie godziny pobytu Kretki u nas sytuacja się stabilizowala. Pod koniec Falka leżała na kanapie obok Ronji, wywalała brzuch na podłodze więc czuła się już znacznie bezpieczniej. Myślę, że łatwo nie będzie - trzeba będzie im poświęcić dużo uwagi ale jestem dobrej myśli. Przez tydzień będą cały czas pod kontrolą mojej mamy u nas. W najgorszym razie zrezygnujemy z integrowania Kretki z kotami i mama zabierze ją do siebie wcześniej. Mam jednak nadzieję, że wszystko pojdzie zgodnie z planem i zapanuje pokój w kontaktach psio-kocich.

Tak, że proszę o kciuki przez cały nadchodzący tydzień. Za pokój psio-koci, kocio-psi :-)

p.s. Własnie wzięłam urlop na poniedziałek, żeby wspomóc mamę i zwierzyniec w pracy integracyjnej ;)

Posted

Faalka, chyba Cię Niebiosa zesłały:multi::multi::multi:
Ale sie cieszę...
Mam nadzieję,że polubia się nawzajem z Twoją Mamą...
Nie mogę się nadziwić,że tak to się udało :multi::multi::multi:

Posted

Evelin napisał(a):
No to jutro wielki dzień Kretki....:multi::multi::multi:

Krecia chyba coś podejrzewa:razz:, bo na spacerku przed chwilą była wyjątkowo radosna, biegała, skakała i ogonka o mało nie zgubiła...

Posted

Polubią się, polubią :p

Za chwilę idę na kreciowe zakupy :-)

Mam taki plan, że na noc mama z Kretką zostaną odseparowane w sypialni, tak, żeby nie było ryzyka niekontrolowanego spotkania Falki i Kretki.

Proszę o opinię na temat pomysłu w sprawie integracji. Krecia to ma być pies mamy, więc właściwie to ona powinna sobie Krecię zjednać, a Kretka powinna do niej się dopasować i jej słuchać najbardziej na świecie. Moja Falka jest zazdrosna o Kretkę, bo to było widać w trakcie spotkania. No i tak sobie pomyślałam, że może należałoby tę integrację tak poprowadzić, żeby mama zajmowała się tylko Kretką a my tylko naszymi kotami. Kretka będzie wtedy wiedziała, że to mama jest jest panią a nasze koty, że my się nimi zajmujemy i nie miałyby powodu do zazdrości. Oczywiście - tak całkiem bez Kreciowych przytulanek nie wytrzymamy ale chodzi o zasadę :lol:

Czy oddzielenie na noc i podział opieki to jest dobry pomysł?

Posted

faalka napisał(a):
Polubią się, polubią :p

Za chwilę idę na kreciowe zakupy :-)

Mam taki plan, że na noc mama z Kretką zostaną odseparowane w sypialni, tak, żeby nie było ryzyka niekontrolowanego spotkania Falki i Kretki.

Proszę o opinię na temat pomysłu w sprawie integracji. Krecia to ma być pies mamy, więc właściwie to ona powinna sobie Krecię zjednać, a Kretka powinna do niej się dopasować i jej słuchać najbardziej na świecie. Moja Falka jest zazdrosna o Kretkę, bo to było widać w trakcie spotkania. No i tak sobie pomyślałam, że może należałoby tę integrację tak poprowadzić, żeby mama zajmowała się tylko Kretką a my tylko naszymi kotami. Kretka będzie wtedy wiedziała, że to mama jest jest panią a nasze koty, że my się nimi zajmujemy i nie miałyby powodu do zazdrości. Oczywiście - tak całkiem bez Kreciowych przytulanek nie wytrzymamy ale chodzi o zasadę :lol:

Czy oddzielenie na noc i podział opieki to jest dobry pomysł?

moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Falka nie poczuje się zagrozona i odtrącona, a Krecia będzie szczęsliwa, ze będzie koło swojej Pani (ciekawe czy wtarabani się do łózka...)

Posted

Jak fajnie czytać takie wieści...jeszcze niedawno Kretka martwiła się,zeby przezyc kolejny dzien,a teraz proszę...to o Kretkę niektórzy się martwia,żeby było dobrze:loveu:
Nie mam doswiadczeń z integracją psio-kocią,ale mam nadzieję,że bedzie dobrze.
Kciuki będę trzymać nieustajaco ,żeby wszystko poszło zgodnie z planem..
I bedę czekac na wieści...

Posted

Nie umiem sobie wyobrazić Kretki walczącej o przeżycie. Jest mi strasznie źle jak o tym myslę. To jest takie biedne, delikatne maleństwo. Cała zasługa po Waszej stronie, że dostała szansę.

Posted

faalka napisał(a):
Nie umiem sobie wyobrazić Kretki walczącej o przeżycie. Jest mi strasznie źle jak o tym myslę. To jest takie biedne, delikatne maleństwo. Cała zasługa po Waszej stronie, że dostała szansę.

Dostala szansę od Evelin - Evelin zawsze ratuje takie wsiowe bidy:loveu:

Faalka, czekamy na Was, Kretka ma zdjęte szwy, trochę jest zaczerwienione trzeba jej pilnować, by się nie lizala - na noc założcie jej jakąś apaszkę na brzuch albo koszulkę.

Posted

Dostała szansę od Pipi, ja tez swoja cegiełkę dołozyłam, od super DT ,Faalki
i co najważniejsze od Mamy Faalki :loveu::loveu::loveu:
Kretka pojechała do nowego domku...
Po wysłuchaniu relacji Ronji mam tylko jedno do powiedzenia: każdemu zyczę
tak odpowiedzialnego i troskliwego domu...
Dziekuję!

:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Krecik troszkę wystraszony pojechał. Dostała od nowej Pani szeleczki, smycz i obrożę z adresówką. Mam nadzieję, że pokocha mamę Faalki jak najszybciej.
Trzymam kciuki.:happy1:

Posted

Dziękujemy za pochwały :)
Dojechaliśmy do domu. Krecia jest bardzo przestraszona. Przez całą drogę jechała na kolanach u mamy i zachowywała się wzorowo. Ze stresu chyba dyszała trochę. Napiła się wody mineralnej, niegazowanej z ręki od mamy. Część podrózy spędziła zastygnięta z przerażenia a część rozglądając się i wyglądając przez okno. Po wyjściu z auta nie chciała sama iść :( Mama zaniosła ją do domu. Teraz leży sobie w garderobie na kocyku. Dostała miskę z wodą i kawałek śmierdzącego żwacza ale nie zjadła go. Na razie leży i przeżywa.

Spotkanie z kotami przebiegło zadzwiająco spokojnie. Krecia była na rękach u mamy i koty w ogóle jej nie zobaczyły. Kiedy Falka zorientowała się, że jest Kretka, to podbiegła do mamy ale bez jeżenia się i syczenia. Wzięlam ją na ręce i się dziewczyny powąchały z odległości ok. 5 cm - bez łapoczynów i puszenia się ze strony Falki. Teraz koty siedzą ciekawe pod drzwiami sypialni.

Gotuję ryż z marchewką. Ciekawe czy Krecia zdecyduje się na kolację.

Posted

Nie martw się Faalka, jak przyjechała do Ronji tez była przerażona...Potem sie rozkręciła..
To kolejna duza zmiana w zyciu Kretki i chyba musi się z tym nowym życiem oswoić..
Wygląda na to,że konfliktu z kotką Falką nie bedzie :)

Posted

faalka napisał(a):
Dziękujemy za pochwały :)
Dojechaliśmy do domu. Krecia jest bardzo przestraszona. Przez całą drogę jechała na kolanach u mamy i zachowywała się wzorowo. Ze stresu chyba dyszała trochę. Napiła się wody mineralnej, niegazowanej z ręki od mamy. Część podrózy spędziła zastygnięta z przerażenia a część rozglądając się i wyglądając przez okno. Po wyjściu z auta nie chciała sama iść :( Mama zaniosła ją do domu. Teraz leży sobie w garderobie na kocyku. Dostała miskę z wodą i kawałek śmierdzącego żwacza ale nie zjadła go. Na razie leży i przeżywa.

Spotkanie z kotami przebiegło zadzwiająco spokojnie. Krecia była na rękach u mamy i koty w ogóle jej nie zobaczyły. Kiedy Falka zorientowała się, że jest Kretka, to podbiegła do mamy ale bez jeżenia się i syczenia. Wzięlam ją na ręce i się dziewczyny powąchały z odległości ok. 5 cm - bez łapoczynów i puszenia się ze strony Falki. Teraz koty siedzą ciekawe pod drzwiami sypialni.

Gotuję ryż z marchewką. Ciekawe czy Krecia zdecyduje się na kolację.

Dzieki za relację, martwiłam się troszkę - te jej przerażone oczka:-(
ona u nas też trochę dochodziła do siebie, mam nadzieję, że szybko się przekona, że najlepiej trafiła jak tylko mogła, ze już zawsze będzie bezpieczna. cieszę się, że relacje z Falką idą ku dobremu.