Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Wilma (283/08 ) to starsza, średniego wzrostu sunia o niesamowicie mądrym spojrzeniu, w którym można wyczytać wszystko. Radość, smutek a także wdzięczność.
Wilma potrafi się uśmiechać. Naprawdę się uśmiecha- to piękny, szczery uśmiech, uśmiech radości.

Ile Wilma ma lat? Przez schroniskowego weterynarza została oceniona na 11 lat.
Wiemy, że wiek u psów do adopcji się liczy, bardzo..
W większości adopcji do nowych domów idą psy młode, zdrowe a nie tak leciwe, jak Wilma..
Marzymy o tym, żeby znaleźć dla Wilmy wspaniały dom na ostatnie lata życia.

Od ponad 3 lat mieszka w schronisku.
Jak się tu znalazła? Błąkała się po miejskich ulicach.
Zgubiła się, może została porzucona, a może nie była już potrzebna, była za stara, nie chciała biegać za piłeczką, oczy się zamgliły, pysk posiwiał, ruchy stały się powolniejsze...

Jest bardzo sympatyczną, wesołą, łagodną i wyjątkowo grzeczną psiną.
Ma bardzo smutne spojrzenie (mądre! :) ) i z nadzieją patrzy na każdego człowieka odwiedzającego schronisko.

Uwielbia stonowane spacery podczas których trzyma się blisko.

Podczas gdy napotka innego psa nie sprawia większych problemów, lecz gdy naruszają one jej przestrzeń pokazuje, że nie da sobie w kasze dmuchać.

Wilma to idealna towarzyszka dla osób w każdym wieku, szczęśliwcowi który zabierze ją do swojego domu na pewno rozjaśni każdy dzień.

Spraw aby uśmiech Wilmy gościł na jej pyszczku jak najczęściej...

Wilma jest zaszczepiona, wysterylizowana, odrobaczona i zaczipowana.

Zadzwoń i zapytaj o adopcję:
500 504 752 lub ( 58 ) 531 96 56
albo napisz:
abartoszewska@interia.eu

strona schroniska: www.tczew.otoz.pl
83-110 Tczew
ul. Malinowska

Ogłoszona na:
adopcje.org
lento.pl
tcz.pl
szerlok.pl
kupiepsa.pl
kupsprzedaj.pl
psiegrane-marzenia.pl

A tu nasza królewna :)

Edited by Pinesk@
Posted

O tak, oczęta ma mądre, zawsze tak się wgapia w oczka kiedy przechodzę koło wybiegu, naprawdę kochana psinka, miałam ją dziś odwiedzić, niestety lało, zawierucha, mam nadzieję, że jutro mi się uda i pójdziemy na spacerek maleństwo moje :loveu:

Posted

To kolejny pies z `wielkiej trójcy` naszego schroniska która zasługuje na dobry dom poniewż wiele przeszła, co zresztą widać na pierwszy rzut oka dlatego komuś kto ją przygarnie odwdzięczy się 1000x ;)

Posted

Odwiedziłam dziś Wilmę :loveu: Byłyśmy na spacerku, bała się dużych samochodów, ogólnie była trochę przestraszona. Wymyśliłam sobie, nie wiem czy to prawda, że czuje się pewniej ona w grupie. W ogole to ona ma bardzo mięciutką sierść :loveu:

I jedna fotka:

• 3 weeks later...
Posted

Odwiedziłam Wilmę w końcu. Byłyśmy na spacerku- jaka ona jest grzeczna dziewczyna:loveu: Wraca na każde najmniejsze zawołanie, jest taka kochana, przyjazna, a ta jej mięciutka sierść, zakochałam się normalnie :loveu: Szkoda jej w schronie, tylko kto ją w końcu zechce? Ja Cię mordeczko zabrać nie mogę, przykro mi :-(

[IMG]http://images47.fotosik.pl/204/2fbc5eaa00f04429.jpg[/IMG]

"uśmiechnij się, jutro będzie lepiej..."
[IMG]http://images38.fotosik.pl/200/9415033f91a5e930.jpg[/IMG]

piękne ma oczy:
[IMG]http://images45.fotosik.pl/205/4709db8d7556391a.jpg[/IMG]

[IMG]http://images37.fotosik.pl/200/b23217ef314702c5.jpg[/IMG]

[IMG]http://images41.fotosik.pl/200/f5696d09b551ace1med.jpg[/IMG]

• 1 month later...
Posted

U niej po staremu. No, może tylko zmiana w zachowaniu- rozpanoszyła się i zrobiła bardziej pewna siebie ;) Na obcych szczeka na spacerze- tzn ludzi na chodniku mija normalnie ale na polach jak napatoczy się jakiś człowieczek to obszczeka. A poza tym w porządku, jakoś sobie radzi, z tymi swoimi maślanymi oczami to ma szansę na częstsze głaskanko od ludzi, cwaniara. Lubi pieszczoty, pcha się na kolana. No i tyle, nadal schronisko.. ehh

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
Posted

Absolutnie nie zapomniał.. Robiłam jej jeszcze zawczasu ogłoszenia ale nic, kompletna cisza. Teraz odnawiam jej tylko allegro, gumtree i alegratkę. Trochę tracę już nadzieję, niestety...
Niunia ma się dobrze, może tylko ostatnio narzeka na brak spacerów przez ostatnie upały. No i na brzuszku pojawił się mały guzek. Dopóki się nie powiększa, nie boli niunia będzie spokojnie życ. W schronisku nikt nie chce ryzykować operacją na tak starym psie. Tak bym chciała żeby niunia znalazła kochający dom na starośc, żeby nie musiała odejśc w schronisku. A ona jest taka kochana, grzeczna, mądra, eh..

• 4 weeks later...
Posted

Kochana Wilma z dwoma chłopakami w kojcu, możnaby pomyśleć, że zdominowana przez większość.. a tu nie! Jak ostatnio widziałam, nie dała w kaszę dmuchać Flickakowi. Ugryzła go w ucho, kiedy za mocno się nią interesował:evil_lol: A tu bardziej aktualna Wilma

• 1 month later...
  • 8 months later...
  • 4 months later...