Pinesk@ Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 (edited) Wilma (283/08 ) to starsza, średniego wzrostu sunia o niesamowicie mądrym spojrzeniu, w którym można wyczytać wszystko. Radość, smutek a także wdzięczność. Wilma potrafi się uśmiechać. Naprawdę się uśmiecha- to piękny, szczery uśmiech, uśmiech radości. Ile Wilma ma lat? Przez schroniskowego weterynarza została oceniona na 11 lat. Wiemy, że wiek u psów do adopcji się liczy, bardzo.. W większości adopcji do nowych domów idą psy młode, zdrowe a nie tak leciwe, jak Wilma.. Marzymy o tym, żeby znaleźć dla Wilmy wspaniały dom na ostatnie lata życia. Od ponad 3 lat mieszka w schronisku. Jak się tu znalazła? Błąkała się po miejskich ulicach. Zgubiła się, może została porzucona, a może nie była już potrzebna, była za stara, nie chciała biegać za piłeczką, oczy się zamgliły, pysk posiwiał, ruchy stały się powolniejsze... Jest bardzo sympatyczną, wesołą, łagodną i wyjątkowo grzeczną psiną. Ma bardzo smutne spojrzenie (mądre! :) ) i z nadzieją patrzy na każdego człowieka odwiedzającego schronisko. Uwielbia stonowane spacery podczas których trzyma się blisko. Podczas gdy napotka innego psa nie sprawia większych problemów, lecz gdy naruszają one jej przestrzeń pokazuje, że nie da sobie w kasze dmuchać. Wilma to idealna towarzyszka dla osób w każdym wieku, szczęśliwcowi który zabierze ją do swojego domu na pewno rozjaśni każdy dzień. Spraw aby uśmiech Wilmy gościł na jej pyszczku jak najczęściej... Wilma jest zaszczepiona, wysterylizowana, odrobaczona i zaczipowana. Zadzwoń i zapytaj o adopcję: 500 504 752 lub ( 58 ) 531 96 56 albo napisz: abartoszewska@interia.eu strona schroniska: www.tczew.otoz.pl 83-110 Tczew ul. Malinowska Ogłoszona na: adopcje.org lento.pl tcz.pl szerlok.pl kupiepsa.pl kupsprzedaj.pl psiegrane-marzenia.pl A tu nasza królewna :) Edited January 15, 2013 by Pinesk@ Quote
Pinesk@ Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 O tak, oczęta ma mądre, zawsze tak się wgapia w oczka kiedy przechodzę koło wybiegu, naprawdę kochana psinka, miałam ją dziś odwiedzić, niestety lało, zawierucha, mam nadzieję, że jutro mi się uda i pójdziemy na spacerek maleństwo moje :loveu: Quote
bartolini Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 To kolejny pies z `wielkiej trójcy` naszego schroniska która zasługuje na dobry dom poniewż wiele przeszła, co zresztą widać na pierwszy rzut oka dlatego komuś kto ją przygarnie odwdzięczy się 1000x ;) Quote
Pinesk@ Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Odwiedziłam dziś Wilmę :loveu: Byłyśmy na spacerku, bała się dużych samochodów, ogólnie była trochę przestraszona. Wymyśliłam sobie, nie wiem czy to prawda, że czuje się pewniej ona w grupie. W ogole to ona ma bardzo mięciutką sierść :loveu: I jedna fotka: Quote
siekowa Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Przepiękna sunia. :loveu: Na psiegranych już jest, później dam ją tez na nasza-klase. Quote
Pinesk@ Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Odwiedziłam Wilmę w końcu. Byłyśmy na spacerku- jaka ona jest grzeczna dziewczyna:loveu: Wraca na każde najmniejsze zawołanie, jest taka kochana, przyjazna, a ta jej mięciutka sierść, zakochałam się normalnie :loveu: Szkoda jej w schronie, tylko kto ją w końcu zechce? Ja Cię mordeczko zabrać nie mogę, przykro mi :-( [IMG]http://images47.fotosik.pl/204/2fbc5eaa00f04429.jpg[/IMG] "uśmiechnij się, jutro będzie lepiej..." [IMG]http://images38.fotosik.pl/200/9415033f91a5e930.jpg[/IMG] piękne ma oczy: [IMG]http://images45.fotosik.pl/205/4709db8d7556391a.jpg[/IMG] [IMG]http://images37.fotosik.pl/200/b23217ef314702c5.jpg[/IMG] [IMG]http://images41.fotosik.pl/200/f5696d09b551ace1med.jpg[/IMG] Quote
siekowa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Nawet na dogo nikt do kochanej Wilmy nie zagląda. :( Pinesko jak się sunia miewa? Quote
Pinesk@ Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 U niej po staremu. No, może tylko zmiana w zachowaniu- rozpanoszyła się i zrobiła bardziej pewna siebie ;) Na obcych szczeka na spacerze- tzn ludzi na chodniku mija normalnie ale na polach jak napatoczy się jakiś człowieczek to obszczeka. A poza tym w porządku, jakoś sobie radzi, z tymi swoimi maślanymi oczami to ma szansę na częstsze głaskanko od ludzi, cwaniara. Lubi pieszczoty, pcha się na kolana. No i tyle, nadal schronisko.. ehh Quote
Pinesk@ Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 allegro odnowione i skaczemy jeszcze raz do góry... Quote
karolina27 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Spójrzcie tylko na te oczęta...Wilma Ciebie już pokochała...Czy ktoś pokocha i Wilmę...??? Quote
Martecek Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 widzę, że ktoś założył wątek i o nim zapomnial:roll: co u suni?? Quote
Pinesk@ Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 Absolutnie nie zapomniał.. Robiłam jej jeszcze zawczasu ogłoszenia ale nic, kompletna cisza. Teraz odnawiam jej tylko allegro, gumtree i alegratkę. Trochę tracę już nadzieję, niestety... Niunia ma się dobrze, może tylko ostatnio narzeka na brak spacerów przez ostatnie upały. No i na brzuszku pojawił się mały guzek. Dopóki się nie powiększa, nie boli niunia będzie spokojnie życ. W schronisku nikt nie chce ryzykować operacją na tak starym psie. Tak bym chciała żeby niunia znalazła kochający dom na starośc, żeby nie musiała odejśc w schronisku. A ona jest taka kochana, grzeczna, mądra, eh.. Quote
plina Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Kochana Wilma z dwoma chłopakami w kojcu, możnaby pomyśleć, że zdominowana przez większość.. a tu nie! Jak ostatnio widziałam, nie dała w kaszę dmuchać Flickakowi. Ugryzła go w ucho, kiedy za mocno się nią interesował:evil_lol: A tu bardziej aktualna Wilma Quote
siekowa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Wierzyć się nie chce, że ona jeszcze nie ma domu :( Założyłam jej album na fb, może tam ją ktoś wreszcie zauważy: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.250557275000221.59555.148097168579566&type=1 Quote
Pinesk@ Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Siedzi od około 2006 roku :( Dziękuję siekowa bardzo Quote
Recommended Posts