bianka0 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Wydaje mi się że Figa mogła się przeziębić na spacerze,dla jamników są to już bardzo chłodne dni.Już w sobotę lekko kaszlała i miała katarek.Wcześniej biegała jak szalona,nie wyglądała na pieska z niewyrównaną wadą serca. Zresztą mam wrażenie,że u jamników wada serca to prawie norma.Moje 3 jamniki ją mają. Figa jest bardzo słodkim, malutkim pieskiem,jej wiek tu nie ma znaczenia ponieważ te lata u pieska to wiek dojrzały.Ona jeszcze po prostu czeka na ten jedyny odpowiedni domek. Quote
Jo37 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Mam nadzieję ,że Figa dobrze się sprawuje w domu. Quote
Murka Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Figa w domu grzeczna, pod warunkiem, że nie spotyka na swojej drodze kota :diabloti: Podoba się jej baaardzo. Tu z Remkiem A tu krótka historyjka Głaskają głaskają, a na mnie nie zwracają uwagi Trzeba się upomnieć o swoje Żeby Ci nie była krzywda, masz buziaka Quote
Murka Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Murka mówi: Figaaa, aleś Ty grubbaaa. Figa: wcaaaleee nieeeee! Remek: ech te kobiety. Czy ktoś coś mówił? A taka słodka jestem Quote
ocelot Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Fantastyczne historie:) Murka:mad: gdzie ona gruba jest?:loveu:chudzinka maleńka.... Quote
Jo37 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Piękne zdjęcia . Figa - proszę nie gonić kota !!! Quote
Isadora7 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Murko czy mogę zdjęcia z Tobą wykorzystać w aukcji? Quote
Murka Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Możesz, tylko że ona takie średnio ostre są :roll: Quote
Ra_dunia Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Figunia śliczna :loveu: Mam nadzieję, że to charczenie to tylko przeziębionko.... Quote
Jo37 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Przez dwa dni nie mogłam się dostać na wątek Figi.Mam nadzieję ,że sunia zdrowieje. Quote
Murka Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Figa już nie kaszle, także antybiotyk pomógł ;) Cierpi natomiast Figunia z innego powodu...wszystkie szanujące się jamniki noc spędzają pod kołderką pańcia, a ona biedna musi zadowolić się koszyczkiem... Przedtem miała kanapę do dyspozycji, ale że zdarza się jej siknąć musieliśmy przeprowadzić ją do łazienki i tu zrodził się ból... urządza nam arie nocne :mad: Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 No proszę, kto by pomyślał, że z niej taka artystka operowa :razz: Oczywiście, że jej miejsce jest pod kołderką w łóżeczku w kochającym domeczku :loveu: Quote
Murka Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Tylko, że ona nie śpiewa, tylko wali w drzwi jakby trzęsienie ziemi było :evil_lol: dzisiaj w nocy było cicho :cool3: Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Albo padliście ze zmęczenia i nie usłyszeliście, albo mała robi podkop (bathroom brake :evil_lol:) Quote
eloise Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 zapraszamy na bazarek :) http://www.dogomania.pl/forum/f99/szal-kartkowy-szal-na-brawurke-mielec-do-25-10-g-20-00-a-148912/ Quote
Tola Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Domek na pewno się znajdzie. Trzeba w to wierzyc. Ja tez czasami wątpię, jak wchodze na watek Reda:roll: Ale przeciez te domki gdzies są.... Quote
bianka0 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Figa to 100% jamnicza natura. Uwielbia być blisko człowieka .Potrafi usiąśc na kolanach przybrać wygodną dla siebie pozycję i przesiedzieć tak godzinę,niezależnie od tego co się dzieje wokół. Dla niej kontakt z człowiekiem to podstawa,lubi też ciepło, kołderki i kocyki do charakterystycznego jamniczego zakopywania się. Nie znosi narzucania jej pewnych warunków.Te awantury w łazience i podsikiwanie to typowy jamniczy bunt.To samo robi moja Frytka kiedy nie spełniamy jej żądań,waży chyba 6 kg,a kiedy nie zdążymy szybko wpuścić jej do domu,to rozlega się dźwięk jakby bernardyn taranował drzwi. Kto szuka kochanej,ułożonej jamniczki w odpowiednim wieku to własnie jest nią Figunia. Quote
ocelot Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Kochana Figunia... Domek się znajdzie, bo musi. Najważniejsze, że w tym naszym zimnym boksie nie siedzi. Budy dziurawe, nieocieplone... Quote
Jo37 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Domek by się przydał ,żeby następne bidy wyciągnąć. Quote
Recommended Posts