Jump to content
Dogomania

JAMNICZKA FIGA uratowana od śmierci - ZNALAZŁA SWOJE MIEJSCE NA ZIEMI :-)

Recommended Posts

Posted (edited)

Jamniczka FIGA przejechała do naszego hoteliku wczoraj nad ranem ze schroniska z Tomaszowa Mazowieckiego. Dostała tam wyrok śmierci. Powód? Przepełnienie.

Figa nie jest już młoda. Ma ok. 8 latek. Jest dystyngowana, spokojna, bardzo przyjazna i łagodna, ale nie nachalna.
Umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość. Jest bardzo drobną jamnisią, waży ok. 5 kg.

Z pewnością kiedyś mieszkała w domu, bo korzysta z każdej okazji, aby wskoczyć na łóżko :lol:
Figa jest WYSTERYLIZOWANA.

Kontakt:
503683050
kasia@bezdomne.com

Edited by Murka
  • Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Strasznie się cieszę, że Figunia już u Was:lol:
Dziękuję wszystkim za pomoc:)

Figa w schronisku zawsze była schowana w kącik budy. Jako jeden z niewielu psów nie podeszła do mojej ręki...
Po wyjściu ze schroniska całkiem się odmieniła;)

Posted

Isadora7 napisał(a):
Można liczyć na bieżace zdjęcia jak psiak u Murki.

Zrobie jamnisi allegro.
Ocelot czy to jest jedna z dwojga co wystawiałam allegro?

Tak Isadoro. Druga ma już domek

Posted

ala123 napisał(a):
Rzeczywiście bardzo dystyngowana jamnicza dama.
Nie przypuszczałam,że z powodu przepełnienia oficjalnie usypia się psy. Pewnie jeszcze wielu rzeczy nie wiem...

Nieoficjalnie. Zresztą czasami wyjścia niestety brak.

Posted

Figa jest przefajniasta :loveu:
Wczoraj poznała ją osobiście bianka0 więc na pewno też coś napisze od siebie :cool3:
W każdym razie jamnisia jest przełagodna, zero agresji, chodzi nieco swoimi drogami, jest straszliwym łakomczuchem, dogaduje się świetnie z psami obu płci, nie jest lękliwa. Uwielbia się zakopywać pod kołdrą (sąsiadujący psiak ma do spania kosz wiklinowy z kołdrą i Figa często korzysta z tego legowiska, ba, ostatnio mało nie rozlałam konewki z wodą, bo wchodzę, pies na wybiegu a tam kołdra się rusza!!!); specjalnie dla niej wstawiłam jej psie posłanko i coś do zakopywania sie i zauważyłam, że Figa uwielbia tam przebywać, wszystkie smakołyki znosi itp. Podejrzewam też, że tam śpi. Dobrze, że jest najcieplejszym boksie wewnętrznym, bo teraz noce chłodne.

A tu z koleżanką, z którą przyjechała

Posted

Leki dla psów miałam... schowane w parówkach :eviltong:
Figa dostaje w parówce przemycone witaminki na sierść, zjada je mało ręki nie porwie :evil_lol:
Łakomczuszki :loveu:

Figa została dziś doszczepiona na wirusówki. Była co prawda dwa tygodnie temu z hakiem sterylizowana, ale wet nie widział przeciwskazań, po rance już niemal śladu nie ma.

Posted

ocelot napisał(a):
Szukamy Jamnisi domu...

Jestem, zaczynam urlop więc ruszam już na spokojnie do allegrowania. Ostatni tydzień miałam sajgon w pracy musiałam wszystkie zlecenia wykończyć.