Murka Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 (edited) Jamniczka FIGA przejechała do naszego hoteliku wczoraj nad ranem ze schroniska z Tomaszowa Mazowieckiego. Dostała tam wyrok śmierci. Powód? Przepełnienie. Figa nie jest już młoda. Ma ok. 8 latek. Jest dystyngowana, spokojna, bardzo przyjazna i łagodna, ale nie nachalna. Umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość. Jest bardzo drobną jamnisią, waży ok. 5 kg. Z pewnością kiedyś mieszkała w domu, bo korzysta z każdej okazji, aby wskoczyć na łóżko :lol: Figa jest WYSTERYLIZOWANA. Kontakt: 503683050 kasia@bezdomne.com Edited February 14, 2014 by Murka Quote
ocelot Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Strasznie się cieszę, że Figunia już u Was:lol: Dziękuję wszystkim za pomoc:) Figa w schronisku zawsze była schowana w kącik budy. Jako jeden z niewielu psów nie podeszła do mojej ręki... Po wyjściu ze schroniska całkiem się odmieniła;) Quote
Tola Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 :crazyeye:Zupełnie jak moja ukochana Tekla. Ale Tekli juz nie ma:-( Zyczę suni wspaniałego domu. Quote
Jo37 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Nawet nie wiedziałam ,że ona taka maleńka. Quote
Tymonka Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Przecudna jest, a jaka kochana . U mnie była jakieś 8 godzin i wszyscy się w niej zakochali :evil_lol: Quote
Isadora7 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Można liczyć na bieżace zdjęcia jak psiak u Murki. Zrobie jamnisi allegro. Ocelot czy to jest jedna z dwojga co wystawiałam allegro? Quote
Ra_dunia Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Słodka mała :) Oby szybko znalazła domek :) Quote
ocelot Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Isadora7 napisał(a):Można liczyć na bieżace zdjęcia jak psiak u Murki. Zrobie jamnisi allegro. Ocelot czy to jest jedna z dwojga co wystawiałam allegro? Tak Isadoro. Druga ma już domek Quote
ala123 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Rzeczywiście bardzo dystyngowana jamnicza dama. Nie przypuszczałam,że z powodu przepełnienia oficjalnie usypia się psy. Pewnie jeszcze wielu rzeczy nie wiem... Quote
ocelot Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 ala123 napisał(a):Rzeczywiście bardzo dystyngowana jamnicza dama. Nie przypuszczałam,że z powodu przepełnienia oficjalnie usypia się psy. Pewnie jeszcze wielu rzeczy nie wiem... Nieoficjalnie. Zresztą czasami wyjścia niestety brak. Quote
Murka Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Figa jest przefajniasta :loveu: Wczoraj poznała ją osobiście bianka0 więc na pewno też coś napisze od siebie :cool3: W każdym razie jamnisia jest przełagodna, zero agresji, chodzi nieco swoimi drogami, jest straszliwym łakomczuchem, dogaduje się świetnie z psami obu płci, nie jest lękliwa. Uwielbia się zakopywać pod kołdrą (sąsiadujący psiak ma do spania kosz wiklinowy z kołdrą i Figa często korzysta z tego legowiska, ba, ostatnio mało nie rozlałam konewki z wodą, bo wchodzę, pies na wybiegu a tam kołdra się rusza!!!); specjalnie dla niej wstawiłam jej psie posłanko i coś do zakopywania sie i zauważyłam, że Figa uwielbia tam przebywać, wszystkie smakołyki znosi itp. Podejrzewam też, że tam śpi. Dobrze, że jest najcieplejszym boksie wewnętrznym, bo teraz noce chłodne. A tu z koleżanką, z którą przyjechała Quote
Jo37 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Jakie one zadowolone . Teraz tylko domki potrzebne . Quote
izzie1983 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Oo matko co Ty tam trzymasz w ręku, że one mają takie miny :evil_lol: http://img525.imageshack.us/img525/1470/figausara1.jpg Quote
Murka Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Leki dla psów miałam... schowane w parówkach :eviltong: Figa dostaje w parówce przemycone witaminki na sierść, zjada je mało ręki nie porwie :evil_lol: Łakomczuszki :loveu: Figa została dziś doszczepiona na wirusówki. Była co prawda dwa tygodnie temu z hakiem sterylizowana, ale wet nie widział przeciwskazań, po rance już niemal śladu nie ma. Quote
Isadora7 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 ocelot napisał(a):Szukamy Jamnisi domu... Jestem, zaczynam urlop więc ruszam już na spokojnie do allegrowania. Ostatni tydzień miałam sajgon w pracy musiałam wszystkie zlecenia wykończyć. Quote
danka1234 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 czy sunia ma juz jakies ogłoszenia? Quote
Recommended Posts