Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich chciałam przedstawić naszego psiaka Bilifo z hodowli Angelus mei. Jest to piesek rasy lagotto romagnolo. Przyszedł na świat 26.04.2009r w Słowacji. Do naszego domu trafił 26 lipca. Obecnie mały ma prawie 5 miesięcy i jest wspaniały :). W ciągu ostatniego miesiąca uczęszczliśmy z Bilifem do psiego przedszkola zabawa była przednia a i Bilifo był pilnym uczniem. Pod koniec miesiąca zamierzamy zacząć szkolenie PT. Chciałam pokazać parę zdjęć ale niestety nie bardzo wiem jak je wstawić czy ktoś może mi pomoc, z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam Dorota z Bilifem

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

:multi:Witam Bilifo na dogomani i:multi: A ja się już zastanawiałam czy moja poczta doszła do Was:mad: Mały jest super i widzę ,że z Arika potrafi poleżeć koło Bilifo:cool3:

• 4 weeks later...
Posted

Musieliśmy postawić go na stole bo tylko tam udało się go ustawić. Na ziemi to zadanie jak narazie jest nie wykonalne a wybieramy się na wystawę CAC do Bratysławy i musimy się jako tako zaprezentować:oops:

Posted

Wróciliśmy z Bratysławy Bilifo na krajowej wystawie w klasie baby zdobył ocenę velmy nadejny wstążka żółta. Niestety nie mamy zdjęć bo aparat zastrajkował. Za to bylismy w niedzielę podziwiać inne Lagotto i mamy parę zdjęć.

Posted

powklejam tu to co mam. Okazuje się że nie mam ich zbyt dużo :angryy:. Mam troszkę na kamerze krótkich filmików tzn. to co mnie konkretnie interesowało jak wystawiać. Jak to robią profesjonaliści :razz:.
Co do wrażeń to stwierdzam że nawet dorosłe Lagotto to takie duże dzieciaczki, wiecznie zadowolone, ogony no stop machają. A ich właściciele to bardzo sympatyczni ludzie jak zauważyli nas z lagotto. To podeszli zaprosili do ich grupki bo stwierdzili że my tacy samotni a w kupie raźniej :roll:. Troszkę podpytałam jak szkolą jak obcinają i przygotowują "futro" pod wystawę. Okazuje się że co kraj to obyczaj inne cięcię. No i najważniejsze mogłam podotykać i poprzytulać taką liczną grupkę lagotto.

Posted

HM i mam problem bo za chiny nie wiem jak wstawić tu link z filmikiem. Może jakaś podpowiedź :roll: Bo męczę się z tym strasznie
a i Symony podaj mi swojego maila jak tylko udam mi się zgrać ten filmik na komputer to prześlę Ci wszystko co mam. Pozdrawiam Dorota

• 4 weeks later...
Posted

Wróciliśmy z wystawy w Poznaniu ocena: wybitnie objecujący, pięknie ukształtowana głowa, pewne zachowanie w ringu. Byliśmy sami w stawce i Bilifo otzrymał tytuł Najpiękniejsze Szczenię w rasie:evil_lol:. Wystawa bardzo porzyjemna mnóstwo nowych ludzi, którzy pytali o rasę lagotto. Nasze szczenie wygłaskane za wszystkie czasy :). I wszystko byłoby super gdyby nie fakt że na ringu honorowym sędzina która wybiera najpiękniejszego szczeniaka podeszła do nas i powiedziała: piękny pies tylko dlaczego nie rozczesany :angryy: Mówiłąm że to lagotto i ma mieć loczki ale to już nie miało znaczenia. Teraz wybieramy się do Kielc żeby Mały przyzwyczaił się do wystaw. I oczywiście znów go nie rozczeszę na pudla :loveu:
Pozdrawiam
Dorota