Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lemoniada napisał(a):
Rozmnóż ją Camaro i rozkręć biznes, coś czuję że wystawowe niepieski pójdą za grubą kasę:cool3:

Lemoniado... w przypadku Niepieski to ten biznes raczej by nie wypalił :shake:, ba, sądzę nawet, że znalazło by się duże grono osób, które chciałoby (w sposób ciągły ofcourse :eviltong:) sponsorować mnie w celu nieprzedłużania niepieskowego gatunku :p bo to dziwne stworzenie jest...

Niepieska rośnie... dość nieregularnie :stupid: nadal głównie w długość przy utrzymanej krzywiźnie łapeczek. Obecnie osiągnęła długość ok. 4o cm bez ogona. Z ogonem to HoHo!! i jeszcze trochę. Ogon żyje własnym życiem i jakby trochę niezależnym od tej części tłowia z uszami. Na zakrętach działa przeciwstawnie do siły odśrodkowej i podgina się pod podwozie. I tylko dzięki temu Niepieseczek nie startuje w przestworza... tak mi się wydaje :hmmmm: Z powodu przednich łapeczek coponiektórzy (:diabloti:) członkowie rodziny zwą niepieskę Gosiewskim :diabloti: i aż trudno uwierzyć jakie ona potrafi nabierać prędkości. A przyspieszenie do setki osiąga u ułamku sekundy. Dumna z niej jestem :p

Acha, jako jedyne stworzenie w moim domu niepieska tupie. Naprawdę. Miśki chodzą bezgłośnie i dopiero ośliniona morda pod pachą uzmysławia człowiekowi, że misiek jest. I domaga się pieszczot. Niepieskę słychać już przed wirażem. A potem czuć. Bardzo boleśnie niekiedy. Szczególnie jak lotem koszącym, bez hamowania ląduje te jej 6,5 kg na łóżku. A łózko zaścielone jest utulonym w śnie ciałem żywym, brzuchem do góry. Ja śpię na tej stronie łóżka na wprost drzwi z przedpokoju :cool1:

Dziwne to stworzenie jest :roll: sądzę, że nieziemskie :shake:

Wychowanie pominę milczeniem :oops:

Inne wyczyny opiszę... kiedyś :p

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Takie male to tupia :loveu: Moj Hipis tupie na powitanie. jak wracam z pracy to mnie wita przy drzwiach. Stoi w miejscu i tupie w miejscu przednimi nogami. :loveu::razz:

• 3 weeks later...
Posted

No to skoro już jesteśmy na podhalańskiej galerii (ukłony dla admina :diabloti:)
to czas na podhalanie fotki:

najpiękniejsza podhalania mordka:

odrobinka cienia ;)

księżniczka na grochu :cool1: szukamy sponsora na większą podusię :cool3:

wszędzie ciasno :shake:

Posted

bez komentarza - bo chyba nie jest potrzebny :wink:

a potem...
potem się zmęczyła męczeniem Brunosława i poszła spać :lol:

od 13 sierpnia będzie jeszcze weselej :roll: Państwo Kropki jadą na wczasy i Kropcia będzie u nas waletować :eek2:

Posted

może teraz nie zapomni mnie wziąć ze sobą????
(taki widoczek zobaczyłam rano, tuż przed wyjściem do pracy)

po robocie czas na odpoczynek ;)

zabiłam żabę!!!

Posted

kinga napisał(a):
no i co, i co????
byłaś miłosierna i zarzuciłaś ją sobie elegancko na ramiona jak lisa? :loveu:

nie, kita jakaś taka niewydarzona :roll:

:lol:

Posted

Camaro, ta niepieska to najcudniejszy podhalan jakiego znam! :multi:

Kasie napisał(a):
Camara, a dlaczego Ty jesteś ze swoimi mało podhalańskimi piesami w galerii podhalanów? :evil_lol:
Popieramy pseudohodowle, co? ;) :lol:

Kasiu, nie pisz rzeczy takich,
bo sa na forum rozne dziwaki,
co na zartach sie nie znaja
i Camarze zycie obrzydzaja :shake:

Posted

Kasie napisał(a):
Camara, a dlaczego Ty jesteś ze swoimi mało podhalańskimi piesami w galerii podhalanów? :evil_lol:
...

nie wiem :niewiem:
na moją prośbę przeniesienia do galerii koondli (kierowaną do Pani Admin) nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Nawet pocałuj mnie w d... :roll:
No to se jestem tutaj :p
Dobrze, że nie sama i że mnie odwiedzacie :loveu:

Posted

Camara napisał(a):
nie wiem :niewiem:
na moją prośbę przeniesienia do galerii koondli (kierowaną do Pani Admin) nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Nawet pocałuj mnie w d... :roll:
No to se jestem tutaj :p
Dobrze, że nie sama i że mnie odwiedzacie :loveu:

Pewnie, ze odwiedzaja, toz to sezon turystyczny, to i pieski sej poogladamy :evil_lol:

Posted

a ja się zastanawiam ... nad zasadnością takich dziwnych decyzji :razz::razz:

a tak wogóle musiałabyś małą do księgi wstępnej wpisać :evil_lol:w końcu podhalan to polska rasa ;)