Camara Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 malawaszka napisał(a): aaa no ja takiej góry nie usypię bo będzie to roższe niż sam dom :lol: tylko takie łagodne fale w ogrodzie :D i tak nie wiem skąd ziemię wezmę bo mamy i tak braki bo różnica poziomów na działce jest i trzeba gdzieniegdzie będzie nadsypać :-? a zamiast nadsypywać, nie da się właśnie wykorzystac tej różnicy poziomów? Quote
Camara Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 malawaszka napisał(a):Camara jakąś fotkę domku całego z ogródkiem :modla: :angel: Waszko, ja go (dom) specjalnie wycinam... pokaże, ale za jakiś miesiąc... czyli po tynkowaniu, bo na razie to wygląda fatalnie :oops: już się nie mogę doczekać, bo dopóki jest nieotynkowany to nie możemy ułożyć kostki brukowej i psy nie dość, że same się kurzą to jeszcze mi to popielate świństwo do domu wnoszą :evil: Quote
adda Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Camara napisał(a):nie możemy ułożyć kostki brukowej i psy nie dość, że same się kurzą to jeszcze mi to popielate świństwo do domu wnoszą :evil: A ja myślałam, że te białe "kamyki" to specjalnie :oops: Quote
malawaszka Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 qrde nie da się tak wykorzystać tego, bo z przodu trzeba zdjąć trochę w z tyłu nadsypać - z tyłu i tak będzie skarpka, a nie chcę samego domu wywalać na górkę bo ma być wkomponowany w działkę a nie nad nią górować :lol: no i tam gdzie będzie skarpka to będą murki kwiatowe w których się zakochałam: http://www.ginnisw.com/Ireland%20Trip%202001/Ireland/Rock%20garden%20in%20Enniskeane.jpg albo takie :D Quote
malawaszka Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Camara napisał(a):malawaszka napisał(a):Camara jakąś fotkę domku całego z ogródkiem :modla: :angel: Waszko, ja go (dom) specjalnie wycinam... pokaże, ale za jakiś miesiąc... czyli po tynkowaniu, bo na razie to wygląda fatalnie :oops: już się nie mogę doczekać, bo dopóki jest nieotynkowany to nie możemy ułożyć kostki brukowej i psy nie dość, że same się kurzą to jeszcze mi to popielate świństwo do domu wnoszą :evil: ojj tam ale kształtu ciekawam 8) Quote
Camara Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 malawaszko, piekne te murki!!! , ale z tymi roslinkami, które są na pierwszym zdjęciu to ostrożnie, ja też za domem takie posadziłam i rozrastało się jak chwast wszystko inne dusząc, musiałam się tego pozbyć :-? adda, kamyki... fajnie... tylko, że psy po tym chodzić nie chcą (w łapki kole :roll: ) i robią sobie równoległą ścieżkę obok... kostka to konieczność.. Quote
malawaszka Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Camara napisał(a):malawaszko, piekne te murki!!! , ale z tymi roslinkami, które są na pierwszym zdjęciu to ostrożnie, ja też za domem takie posadziłam i rozrastało się jak chwast wszystko inne dusząc, musiałam się tego pozbyć :-? ulalaaa to będziem uważać :D Quote
adda Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Camara napisał(a):adda, kamyki... fajnie... tylko, że psy po tym chodzić nie chcą (w łapki kole :roll: ) i robią sobie równoległą ścieżkę obok... kostka to konieczność.. Ha ha, cwaniurki :D A mam pytanie odnośnie tych murków, czy pieski nie robią sobie na nich krzywdy? :-? Chodzi mi o to, że jak moje zaczną szaleć to nie patrzą na nic i oczami wyobraźni widzę, jak łamią łapy na tych murkach, albo uderzają się... takie tam... Quote
Daga_i_Oskar Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Camara, masz cudne psiaki. Poshalany bardzo mi się podobają. Zakochałam się w nich jak byłam pierwszy raz w Zakopanem (jeszcze za czasów podstawówki hihi) ale ogródeczek też pierwsza klasa. A jeżeli chodzi o dom to nie dziwię Ci się, że z utesknieniem czekasz aż już będzie otynkowany (sami mieliśmy ocieplanie etc na wakacjach) A jak mogę zapytać to na jaki kolorek chcecie malować dom a jaki tynk kornik czy baranek ? A co do kostki to super rzecz. Jak mogę to zaprezentuję Wam jak to u nas wyszło z tą kostką : tam w tle to ja podlewająca :lol: P.S nie sugerujcie się ta trawa z tyłu bo obecnie już jej tam nie ma, glebogryzarka zmieliła i bedzie nowiutka posadzona ;) Pozdrawiamy ! Quote
adda Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 U lala, Daga widzę, że u Ciebie to artystyczna kostka jest 8) Quote
Camara Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 adda napisał(a): A mam pytanie odnośnie tych murków, czy pieski nie robią sobie na nich krzywdy? :-? Chodzi mi o to, że jak moje zaczną szaleć to nie patrzą na nic i oczami wyobraźni widzę, jak łamią łapy na tych murkach, albo uderzają się... takie tam... adda, nie ma problemu! moje skaczą po tym jak kozice górskie i to jest ich najlepsza zabawa :wink: chwilami zamieram ze strachu, jak pędzą świszczypały... ale nigdy nic się nie stało.... ale to chyba ich natura, wszak to górskie psy... :wink: Quote
Daga_i_Oskar Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 adda napisał(a):U lala, Daga widzę, że u Ciebie to artystyczna kostka jest 8) sama kosteczke projektowałam, rodzice dali mi wolną rekę i chociaż Ci od kostki nie za bardzo chcieli się bawić z tym dużym kółkiem to postawiłam na swoim :D Quote
daga10011 Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 sliczna ta kostka-ja wlasnie niedlugo bede kladla kostke u nas w ogrodku :D ..zainspirowalam sie teraz....co prawda wyglad mojego ogrodu malo mnie obchodzi,bo to glownie teren dla psow w moim mniemaniu-ale moze sie przyloze zeby to jakos wygladalo 8) Quote
malawaszka Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Daga no pewnie że warto się przyłożyć - moło potem popatrzeć czy przez okno czy siedząc na tarasie albo na ogródku - ja sobie nie wyobrażam nie zrobienia pięknego ogrodu :angel: to dla mnie ważniejsze niż sam dom :D Quote
Camara Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 Daga&Oskar napisał(a): P.S nie sugerujcie się ta trawa z tyłu bo obecnie już jej tam nie ma, glebogryzarka zmieliła i bedzie nowiutka posadzona ;) Pozdrawiamy ! Daga... super wygląda ta kostka! A trawnik? o co Ci chodzi??? dla mnie jest ok! ale twoja psinka to... wiele nie zadepta :wink: więc możesz udoskonalać :lol: ja już odpuściłam trawnik, bez sensu jest robienie rzeczy niemożliwych do wykonania :roll: Quote
Camara Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 Waszko, specjalnie na twoje życzenie :wink: Quote
malawaszka Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 :klacz: i jaki taras ekstraaaa :angel: jak ja bym chciała żebyśmy już tyle mieli :roll: :lol: a tu jak do tej pory tylko fundamenty zalane :lol: super domek :angel: Quote
Daga_i_Oskar Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Camara napisał(a):Daga&Oskar napisał(a): P.S nie sugerujcie się ta trawa z tyłu bo obecnie już jej tam nie ma, glebogryzarka zmieliła i bedzie nowiutka posadzona ;) Pozdrawiamy ! Daga... super wygląda ta kostka! A trawnik? o co Ci chodzi??? dla mnie jest ok! ale twoja psinka to... wiele nie zadepta :wink: więc możesz udoskonalać :lol: ja już odpuściłam trawnik, bez sensu jest robienie rzeczy niemożliwych do wykonania :roll: Dom mamy od niedawna (jakies 1.5 roku) i porpostu kiedys na trawie (od 2giej str domu) rosly ziemniaki etc. Byly same bulwy i nic innego nie dalo sie z nia zrobic jak tylko i wylacznie glebogryzarka ja załatwic. A napisalam tak, bo wydaje mi sie, ze trawka na tym zdjeciu wyglada poprostu fatalnie :P Quote
Daga_i_Oskar Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Camara, swietny domek a taras to najlepsza rzecz jaka moze byc przy domku. My takze mamy taki ogormny tarasik na ktorym spedzamy wiekszosc czasu a co jest najlepsze to to iz mamy caly czas sloneczko - jest poprostu supper. A napisz prosze o kolorkach czy juz wybraliscie ! Quote
Camara Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 malawaszka napisał(a)::klacz: i jaki taras ekstraaaa :angel: jak ja bym chciała żebyśmy już tyle mieli :roll: :lol: a tu jak do tej pory tylko fundamenty zalane :lol: super domek :angel: :oops: :oops: :oops: jak ja cie rozumiem :wink: też mi się budowa wlekła... a ja już chciałam mieszkać :wink: Quote
Camara Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 Daga&Oskar napisał(a):Camara, swietny domek a taras to najlepsza rzecz jaka moze byc przy domku. My takze mamy taki ogormny tarasik na ktorym spedzamy wiekszosc czasu a co jest najlepsze to to iz mamy caly czas sloneczko - jest poprostu supper. A napisz prosze o kolorkach czy juz wybraliscie ! będzie słoneczko, bo dom na południowym zboczu :wink: a kolor.... ja chciałam taki... ceglasty, ale zostałam przegłosowana i stanęło na kolorze... nie wiem jak go nazwać ... chyba kakao?? Quote
Daga_i_Oskar Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 [quote name='Camara'][quote name='Daga&Oskar']Camara, swietny domek a taras to najlepsza rzecz jaka moze byc przy domku. My takze mamy taki ogormny tarasik na ktorym spedzamy wiekszosc czasu a co jest najlepsze to to iz mamy caly czas sloneczko - jest poprostu supper. A napisz prosze o kolorkach czy juz wybraliscie ! będzie słoneczko, bo dom na południowym zboczu :wink: a kolor.... ja chciałam taki... ceglasty, ale zostałam przegłosowana i stanęło na kolorze... nie wiem jak go nazwać ... chyba kakao?? No to z niecierpliwością będziemy czekać na efekt końcowy. Zobaczysz że po otynkowaniu dom się zmieni diametralnie. My wybraliśmy bardzo słoneczne kolorki (mamy 2kolorowy) Tak wygląda z przodu - wnęki sa ciemniejsze o ton a tak od tyły i nasz tarasik :) Pozdrawiam Quote
Katerinas Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 [quote name='Camara']Waszko, specjalnie na twoje życzenie :wink: Fajny domeczek :D A ogródek masz Camara zarąbiasty :D Quote
malawaszka Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 [quote name='Katerinas'][quote name='Camara']Waszko, specjalnie na twoje życzenie :wink: Fajny domeczek :D A ogródek masz Camara zarąbiasty :D a Ty co oglądasz zdjęcie tylko dla mnie :lol: Quote
Katerinas Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 [quote name='malawaszka'][quote name='Katerinas'][quote name='Camara']Waszko, specjalnie na twoje życzenie :wink: Fajny domeczek :D A ogródek masz Camara zarąbiasty :D a Ty co oglądasz zdjęcie tylko dla mnie :lol: a co? publicznie udostępnione, nie? 8) Quote
Recommended Posts