KaRa_ Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Mnie też przypominają Kuvacza bo mają taką sierść jakby w loczki, a podhalany mają dłuszą. Dla mnie tak wygląda podhalan, który jest dalszym moim sąsiadem Quote
Camara Posted May 8, 2005 Author Posted May 8, 2005 bez pytania pozwoliłam sobie skopiować zdjęcia ze strony podhalan.pl (może mnie nie zabiją: gołym okiem widać, że szata może się dość mocno różnić :lukdot: jak będzie wyglądał Borys? nie do końca wiem, bo jest w fazie odrastania..... ale faktycznie zapomniałam wspomnieć, że w lipcu został wygolony na zero.... niestety w inny sposób nie dało się pozbyć dredów :-? Quote
coztego Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Camara napisał(a): tylko z robótkami to ja na bakier :lol: Ty na bakier?! :o Mogłabyś z tej wełny robić fartuszki pooperacyjne dla podhalanów, nikt by się zorientował, że pies jest ubrany ;) Tak pytam o tę wełnę, bo na jednym ze zdjęć widać loczki jak u owieczki :) A podhalany tak w ogóle się strzyże, czy raczej nie? Quote
Katerinas Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 ups :oops: sorki... pomerdało mi się ze słowackim czuwaczem... No bo patrzcie: To jest podhalan A to słowacki czuwacz Może na żywo jakoś łatwiej jest je rozróżnić :oops: :hmmmm: Ale ja na żywo widziałam tylko podhalana :roll: Quote
daga10011 Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 ja bym nie rozroznila :oops: ..ale na pewno jakbys miala oba to bys rozrozniala :lol: ..tak jak swoje miski rozrozniasz :lol: Quote
coztego Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Kuvasz, czuwacz czy podhalan, jeden pieron ;) Nazwijmy rzecz po imieniu: karpackie psy pasterskie 8) Różnica w rasach to tylko efekt nacjonalistycznych zapędów narodowych ZK :wink: Quote
Camara Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 [quote name='coztego'] Ty na bakier?! :o Mogłabyś z tej wełny robić fartuszki pooperacyjne dla podhalanów, nikt by się zorientował, że pies jest ubrany ;) ze też sama na to nie wpadłam :8) i wprawdzie te zdjęcia już prezentowałam, ale żeby reszta "oglądaczy wiedziała o czym mówimy z coztego to przypominam: Belcia po sterylce w kaftaniku przezemnie uszytym :P A jak mi się przydarzy inna suczka to już zrobię na drutach z belcinego futra :lol: [quote name='coztego'] Tak pytam o tę wełnę, bo na jednym ze zdjęć widać loczki jak u owieczki :) A podhalany tak w ogóle się strzyże, czy raczej nie? nie nie strzyże się... one same dwa razy do roku tak linieją, że łąki w maju pokryte białym puchem ... jak sniegiem :-? Quote
Camara Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 coztego napisał(a):Kuvasz, czuwacz czy podhalan, jeden pieron ;) Nazwijmy rzecz po imieniu: karpackie psy pasterskie 8) Różnica w rasach to tylko efekt nacjonalistycznych zapędów narodowych ZK :wink: amen :wink: :lol: :P Quote
Katerinas Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 [quote name='Camara'] Ale rewelacyjnie wygląda :angel: Strój jak na bal :wink: Quote
Patka Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 Bardzo gostowne wdzianko Beluni sprawiłas :D nawet w nim prawdziwa z niej dama :D Quote
Camara Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 Belcia wieczorową porą: Czekamy na michę: .... babcia? babcia przyjechała :lol: Quote
adda Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 Piękne są 8) A ja cały czas nie mogę się nadziwić, że tak czysto masz :roll: Quote
Camara Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 adda napisał(a):Piękne są 8) A ja cały czas nie mogę się nadziwić, że tak czysto masz :roll: :o to popatrz na zdjęcie Belci z babcią... nieco niżej wielka plama na wykładzinie.... (nie jedna :-? )... dywan to ja już dawno zwinęłam (nie wiem po kie licho w wogóle go kupowałam??) o ścianach nie wspomnę.... bo kupiłam farbę i przymierzamy się do malowania... a jak widać jeszcze nie do końca dom wykończony a już trzeba robić remont tego co wykończone było :roll: Quote
Camara Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 newsy!! zdjęcie jeszcze gorące.... moje maleństwa wróciły do domku! widać jak z nich kapie woda??? :roll: Quote
KaRa_ Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 Roumiem żeby trzymac w domu świnki wiednamskie ale owce? :o :evilbat: Quote
adda Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 He he, też mi się z owieczkami skojarzyło :P Moje też mokre jak nie wiem co :roll: Camara, jak ja Ci mówię, że masz czysto, to masz czysto. Uwierz mi na słowo :lol: Quote
KaRa_ Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 Wg mnie masz czysto ja przy moich maleństwach dwóch domowych codzienie muszę sszywać kołdre bo co noc gdy śpię obgryzają rogi i pełno pierza na około mam :oops: i drzwi podrapane, pobgryzane krzesła sporo wymieniać bym mogła :wink: Quote
Camara Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 :hmmmm: to może... ja rzeczywiście nie na to forum trałiłam???? przeniosę się na formum owczarkarzy.... bo to tam o owcach rozmawiają??? :oops: :wink: :roflt: Quote
Camara Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 KaRa_TC napisał(a):Wg mnie masz czysto ja przy moich maleństwach dwóch domowych codzienie muszę sszywać kołdre bo co noc gdy śpię obgryzają rogi i pełno pierza na około mam :oops: i drzwi podrapane, pobgryzane krzesła sporo wymieniać bym mogła :wink: :smhair2: łomatako... Belka nawet jako szczeniak takich zniszczeń nie dokonała. Ona tylko ogrodnik z zamiłowania :roll: Borys jest psem... idealnym.... czasem nosi tylko moje buty w mordzie i je obślini... ale nie pogryzie :wink: Quote
daga10011 Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 no to masz fajnie :lol: ..u mnie byly zjedzone sciany,buty komorki portfele i juz nawet nie spamietam :lol: Quote
coztego Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Ale jakie te owieczki wielkie :o :o :o Wiedziałam, ze są duże, ale na zdjeciach z Babcią to po prostu jakieś olbrzymy olbrzymiaste! :lol: Quote
Camara Posted May 10, 2005 Author Posted May 10, 2005 coztego napisał(a):Ale jakie te owieczki wielkie :o :o :o Wiedziałam, ze są duże, ale na zdjeciach z Babcią to po prostu jakieś olbrzymy olbrzymiaste! :lol: :stupid: mnie się małe wydają :wink: albo już zdążyłam się zainfekować chorobą leosiomanek.... którym to własne leonki też wydają się być wiecznie za małe :niewiem: :lol: :lol: :lol: Quote
Recommended Posts