Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie też przypominają Kuvacza bo mają taką sierść jakby w loczki, a podhalany mają dłuszą. Dla mnie tak wygląda podhalan, który jest dalszym moim sąsiadem

Posted

bez pytania pozwoliłam sobie skopiować zdjęcia ze strony podhalan.pl (może mnie nie zabiją:

gołym okiem widać, że szata może się dość mocno różnić :lukdot:

jak będzie wyglądał Borys? nie do końca wiem, bo jest w fazie odrastania..... ale faktycznie zapomniałam wspomnieć, że w lipcu został wygolony na zero.... niestety w inny sposób nie dało się pozbyć dredów :-?

Posted

Camara napisał(a):
tylko z robótkami to ja na bakier :lol:

Ty na bakier?! :o Mogłabyś z tej wełny robić fartuszki pooperacyjne dla podhalanów, nikt by się zorientował, że pies jest ubrany ;)

Tak pytam o tę wełnę, bo na jednym ze zdjęć widać loczki jak u owieczki :)
A podhalany tak w ogóle się strzyże, czy raczej nie?

Posted

ups :oops: sorki... pomerdało mi się ze słowackim czuwaczem...

No bo patrzcie:

To jest podhalan

A to słowacki czuwacz

Może na żywo jakoś łatwiej jest je rozróżnić :oops: :hmmmm:

Ale ja na żywo widziałam tylko podhalana :roll:

Posted

Kuvasz, czuwacz czy podhalan, jeden pieron ;) Nazwijmy rzecz po imieniu: karpackie psy pasterskie 8) Różnica w rasach to tylko efekt nacjonalistycznych zapędów narodowych ZK :wink:

Posted

[quote name='coztego']
Ty na bakier?! :o Mogłabyś z tej wełny robić fartuszki pooperacyjne dla podhalanów, nikt by się zorientował, że pies jest ubrany ;)
ze też sama na to nie wpadłam :8)
i wprawdzie te zdjęcia już prezentowałam, ale żeby reszta "oglądaczy wiedziała o czym mówimy z coztego to przypominam:
Belcia po sterylce w kaftaniku przezemnie uszytym :P A jak mi się przydarzy inna suczka to już zrobię na drutach z belcinego futra :lol:

[quote name='coztego']
Tak pytam o tę wełnę, bo na jednym ze zdjęć widać loczki jak u owieczki :)
A podhalany tak w ogóle się strzyże, czy raczej nie?

nie nie strzyże się... one same dwa razy do roku tak linieją, że łąki w maju pokryte białym puchem ... jak sniegiem :-?

Posted

coztego napisał(a):
Kuvasz, czuwacz czy podhalan, jeden pieron ;) Nazwijmy rzecz po imieniu: karpackie psy pasterskie 8) Różnica w rasach to tylko efekt nacjonalistycznych zapędów narodowych ZK :wink:

amen :wink: :lol: :P

Posted

adda napisał(a):
Piękne są 8) A ja cały czas nie mogę się nadziwić, że tak czysto masz :roll:

:o to popatrz na zdjęcie Belci z babcią... nieco niżej wielka plama na wykładzinie.... (nie jedna :-? )... dywan to ja już dawno zwinęłam (nie wiem po kie licho w wogóle go kupowałam??) o ścianach nie wspomnę.... bo kupiłam farbę i przymierzamy się do malowania... a jak widać jeszcze nie do końca dom wykończony a już trzeba robić remont tego co wykończone było :roll:

Posted

He he, też mi się z owieczkami skojarzyło :P
Moje też mokre jak nie wiem co :roll:
Camara, jak ja Ci mówię, że masz czysto, to masz czysto. Uwierz mi na słowo :lol:

Posted

Wg mnie masz czysto ja przy moich maleństwach dwóch domowych codzienie muszę sszywać kołdre bo co noc gdy śpię obgryzają rogi i pełno pierza na około mam :oops: i drzwi podrapane, pobgryzane krzesła sporo wymieniać bym mogła :wink:

Posted

:hmmmm: to może... ja rzeczywiście nie na to forum trałiłam???? przeniosę się na formum owczarkarzy.... bo to tam o owcach rozmawiają???
:oops: :wink: :roflt:

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Wg mnie masz czysto ja przy moich maleństwach dwóch domowych codzienie muszę sszywać kołdre bo co noc gdy śpię obgryzają rogi i pełno pierza na około mam :oops: i drzwi podrapane, pobgryzane krzesła sporo wymieniać bym mogła :wink:

:smhair2: łomatako... Belka nawet jako szczeniak takich zniszczeń nie dokonała. Ona tylko ogrodnik z zamiłowania :roll: Borys jest psem... idealnym.... czasem nosi tylko moje buty w mordzie i je obślini... ale nie pogryzie :wink:

Posted

coztego napisał(a):
Ale jakie te owieczki wielkie :o :o :o
Wiedziałam, ze są duże, ale na zdjeciach z Babcią to po prostu jakieś olbrzymy olbrzymiaste! :lol:

:stupid: mnie się małe wydają :wink: albo już zdążyłam się zainfekować chorobą leosiomanek.... którym to własne leonki też wydają się być wiecznie za małe :niewiem: :lol: :lol: :lol: