Dominika1987 Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Pościk ten poświęcam, na pochwalenie się umiejętnościami pupilka :D Quote
Dominika1987 Posted May 7, 2005 Author Posted May 7, 2005 Gracja jak do tej pory umie: -siad -leżeć -podaj łapkę -przybij piątkę -obrót zgodnie z ruchem wskazówek zegara -hop (podskok do góry) Quote
isa Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Moja Jula umie: siad, leżeć, łapa, daj głos, zostań, noga i jeśli komendą jest "równaj" to to też umie. Quote
Dominika1987 Posted May 8, 2005 Author Posted May 8, 2005 A mam do Was pytanie, jak nauczyć psinkę "poproś"? Nie wiem jak się do tego zabrać... Quote
Mokka Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 A jeśli pies zna więcej niż 10 komend, to co mam zaznaczyć? :wink: Quote
coztego Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Dominika1987 napisał(a):jak nauczyć psinkę "poproś"? A po co? Mokka napisał(a):A jeśli pies zna więcej niż 10 komend Ściemniasz... ;) Quote
Mokka Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Zazdrościsz, co? :D My już umiemy 11, to chyba faktycznie gieniuś jaki :wink: Quote
Wind Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Ciekawe, ciekawe :roll: Nie ma takich co znaja 1 - 2 komeny 8) Znaczy sie same geniusze :lol: Quote
_tm_ Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Morda oprocz standardowych: siad, waruj, do mnie, noga, rownaj, zostan, daj lape (przy czym siad, waruj i zostan rowniez na odleglosc, nie tylko gdy stoje kolo niego) zna trzy dodatkowe: popros, zdechl pies i turlaj sie :D Obecnie pracujemy nad komenda "nie liz", bo namietnie probuje wylizac nasze nowonarodzone dziecko :D Quote
Elka Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 Mokka Musimy założyć klu gieniusi bo moje psy też znają powyżej 10 komend i to każde z osobna zna ich dużo, powyżej 10 to NIE jest suma! ;) Quote
PALATINA Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 Czata umie: -siad -leżeć -poproś -zdechł pies -turlaj się -podaj łapę -przynieś piłkę (patyk, pluszowego pieska, prosiaka, krokodylka itd) -daj (to co przynosi) mi do ręki (czyli nie kładź na ziemi) -podaj długopis (gdy mi upadnie na ziemię) -przynieś buty (jeśli chcesz iść na spacer) -zamknij drzwi -otwórz drzwi (gdy trzeba klamkę nacisnąć, ale nie trzeba drzwi ciągnąć do siebie) -cofnij się -wypluj śmiecia -nie rusz smiecia -w której ręce smakołyk -ciągnij i puść (gdy bawimy sie kółeczkiem) - itd - nie pamiętam wszystkiego.... Jagna umie część z tego, co umie Czata. Quote
ka_rolca Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 A my mamy w piątek egzamin PT i zaczynamy się bać, chociaż wszystko powinno pójść dobrze :D Quote
musia Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Czy możesz podać kolejność ćwiczeń na PT?? (oczywiscie chodzi mi o sam egzamin). Ja mam niestety wspomnienia z zamierzchłej przeszłości 90 roku kiedy to zadawała moja bassetka. Quote
AniaP Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 [quote name='musia'] Czy możesz podać kolejność ćwiczeń na PT?? (oczywiscie chodzi mi o sam egzamin). http://www.zkwp-rzeszow.org.pl/szkoleniaPT.htm - aktualny regulamin egzaminu PT. :P Quote
psowaty Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Maxi umie komendy slowne i optyczne siad lezec zostan noga popros zdechl pies zostaw przynies Quote
olekg89 Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 kaja umi: otworzyć drzwi zamknąć drzwi siad waruj łapa przybij 5 zostawać w 3 pozycjach komendy na odległośc (siad i waruj) stój nie rusz puść umi też pokazywać ze mikrofalówka sie wyłaczyła czołgać sie bierz go!!!!ale tylko szczeka Quote
Elka Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 A mój Brutus umie siad, waruj, stój, zostań, 3 komendy na odległość, przybic piątke, sidzieć i stać z uniesioną przednią łapą, obroty w obie strony, szukaj, przynieś, slalom między nogami, umie się cofać, zna bierz go, hop, hola, kładka, góra, hoł, tunel, widel, slalom, koło, daj głos, umie otworzyć drzwi, wypluj, miejsce, wyjdź, do mnie, noga, tu, tam... Trochę tego wyszło :) Quote
musia Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Dziękuję za informacje o PT. Bardzo szczegółowo opisuje to Rzeszów. O to mi chodziło. Quote
Ania&Carmen Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 A moja goldenica umie : siat, waruj, stój, leżeć, przewrót, kółko, łapa, przybij, do nogi, do mnie, popraw, aport, zostaw, zostań, hop, idz spać, daj głos, szukaj, ślad (na tropieniu), slalom miedzy nogami, czołgaj się i do tyłu- w przygotowaniu :D Quote
Dominika1987 Posted May 28, 2005 Author Posted May 28, 2005 coztego napisał(a):Dominika1987 napisał(a):jak nauczyć psinkę "poproś"? A po co? Jak to po co... po to aby umiała :wink: Czy ktoś wie jak ją nauczyć poproś lub zdechł pies? HELP!!!! Faktycznie nie pomyślałam o tych co znają więcej niż dziesięć. Faktycznie to GENIUSZE!!!! :D :D :D :D :D :D Quote
mch Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 niuska zna: siad leżec stój biegaj do mnie do nogi łapa druga łapa hop przynies zostaw wypluj w lewo w prawo wariatka( szczeka wtedy) przeszkoda ( aport przez przeszkode ) hop ( skok w góre ) zostan slalom szukaj ( praca na sladzie ) to tyle,ale pracujemy nad następnymi :-) Quote
mch Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Dominika1987 napisał(a):[ Czy ktoś wie jak ją nauczyć poproś lub zdechł pies? HELP!!!! Faktycznie nie pomyślałam o tych co znają więcej niż dziesięć. Faktycznie to GENIUSZE!!!! :D :D :D :D :D :D no wlasnie zapomnialam wpisac ,,zdechl pies " nauczylam niuske w ten sposób. komenda leżec . smakolyk w rękę tak zeby zobaczyla i napowadzalam ręką , po padnieciu dostawala smakolyk, powatarzalama zdechl pies kilka razy . i tak po paru razach zalapala Quote
Dominika1987 Posted June 3, 2005 Author Posted June 3, 2005 mch DZIĘKI :buzi: A nie wiesz jak nauczyc psinkę "poproś"??? Quote
Weronika Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 To ja mam tumana , a taka byłam dumna z mojej Hermiony.Potrafi tylko:stój,siad,zostań,waruj(w tym optyczne),do mnie,noga,równaj,głos,szukaj,przynieś,zostaw,hy-hy(obcy wtedy szczeka),daj buzi, :oops: no i siusiu. Quote
Recommended Posts