Jump to content
Dogomania

grabie, kije, deski, czy kamienie .... KASA POTRZEBNA STRASZNIE!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Cajus JB napisał(a):
Zaznaczam wątek

podnoszę
mam trochę bazarkowych rzeczy dla Snoopka.
Wpłata od Radek- 20 zł - doszła, dziękuję bardzo. jeszcze jedyne 280 zl do uzbierania - zeby pies miał godne zycie, w cieple, z pełną michą , otoczony dobrymi ludźmi - żeby to nie były jedyne i zarazm ostatnie święta w domu.

Bardzo bym chciała, żeby Snoopy nie był w płatnym DT, żeby znalazł prawdziwy dom, gdzie byłby jedynym psem. Niestety , chetnych do adopcji brak, i tak naprawdę platny DT to nie jakies nasze - moje i nescci - widzimisię... to była konieczność. Niepłatnych nie było. A Snoopek nie bardzo moze mieszkac z innymi psiakami.
Macie jakiś pomysł - bardzo proszę , czekam na propozycje.
Na razie jednak musze uzbierac jeszcze 280 zł. Po to, żeby mógł tam zostać jeszcze jeden, kolejny miesiąc.

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

florida_blue napisał(a):
podnoszę
mam trochę bazarkowych rzeczy dla Snoopka.
Wpłata od Radek- 20 zł - doszła, dziękuję bardzo. jeszcze jedyne 280 zl do uzbierania - zeby pies miał godne zycie, w cieple, z pełną michą , otoczony dobrymi ludźmi - żeby to nie były jedyne i zarazm ostatnie święta w domu.

Bardzo bym chciała, żeby Snoopy nie był w płatnym DT, żeby znalazł prawdziwy dom, gdzie byłby jedynym psem. Niestety , chetnych do adopcji brak, i tak naprawdę platny DT to nie jakies nasze - moje i nescci - widzimisię... to była konieczność. Niepłatnych nie było. A Snoopek nie bardzo moze mieszkac z innymi psiakami.
Na razie jednak musze uzbierac jeszcze 280 zł. Po to, żeby mógł tam zostać jeszcze jeden, kolejny miesiąc.

Skoro pytasz to odpowiem :
tak ! mam jakiś pomysł !!!
Propozycją 1/ Niech FFA w Częstochowie wreszcie ujawni miejsce pobytu psiaków , które rzekomo pogubiła ...przyzna się co z nimi zrobiła ( tym samym choć w części naprawi zło , jakie zwierzętom i ludziom,którzy się nimi opiekowali w najtrudniejszych chwilach wyrządziła )----->ludziom niewiarygodnym a wręcz kłamliwym i złym nikt pomagać nie będzie chciał...

Propozycja2/ Po przeproszeniu wszystkich,których FFA oszukała i poproszeniu o szansę kredytu zaufania, niech zadba o swoje zaplecze- bo zbierać zwierzęta i podrzucać gdziekolwiek tylko dla statystyki- to potraficie ,ale Wasza pomoc to jedynie wysługiwanie się i wykorzystywanie ludzi naiwnych i dobrych - a nie działalność fundacyjna i pro zwierzęca... -------> wiarygodność i szacunek do tych,od których chcecie współpracy to podstawa normalnych obyczajów.

Propozycja3/Niech FFA w Częstochowie wreszcie zauważy,że jest takie coś jak prawo !!! Prawo,którego należy przestrzegać dla dobra ludzi i zwierząt.......a wy panie z zarządu łamiecie wszelkie zasady .... żywych( ludzi i zwierzęta) traktujecie jak rzeczy a przepisy ( wobec ludzi i zwierząt ) ,jak powód do cynizmu... ---------> tam gdzie nie szanuje się prawa , nie ma mowy o dobroci i niesieniu pomocy....

Posted

[quote name='florida_blue']podnoszę mam trochę bazarkowych rzeczy dla Snoopka.
Po raz kolejny jesteś żenująca dla wszystkich, którzy udzielają się wątku.
Ja chcę jednego , napisz tu na wątku jakie kwoty i kiedy przekazałaś na DT dla Snoopka
To chyba nie są za wielkie wymagania. Florida to dosłownie dwie linijki postu, chyba Cię na to stać!!!!
... a może te pieniądze znowu poszły na wykańczanie twojego super domu???? tym razem np. sypialni ??

Posted

florida_blue napisał(a):
podnoszę
mam trochę bazarkowych rzeczy dla snoopka.
Wpłata od radek- 20 zł - doszła, dziękuję bardzo. Jeszcze jedyne 280 zl do uzbierania - zeby pies miał godne zycie, w cieple, z pełną michą , otoczony dobrymi ludźmi - żeby to nie były jedyne i zarazm ostatnie święta w domu.

Bardzo bym chciała, żeby snoopy nie był w płatnym dt, żeby znalazł prawdziwy dom, gdzie byłby jedynym psem. Niestety , chetnych do adopcji brak, i tak naprawdę platny dt to nie jakies nasze - moje i nescci - widzimisię... To była konieczność. Niepłatnych nie było. A snoopek nie bardzo moze mieszkac z innymi psiakami.

uzbierac to musi nesca..ale w żadnym wypadku nie ty kobieto!!!!!!!!!!apeluje do wszystkich wplacajacych dla snoopka !!prosze woplacac na inne konto pieniazki!!!jesli nie wierzycie ze to prawda- spojrzcie na watek tytanka!!!najlepeij wplacac pieniadze ebezposrednio do nesci!!!!!

Posted

Brak rozliczen na watku jest niedpouszczalny!!!!!!!!nesca..mozesz nam wszystkim anapisac ile pieniedzy wplynelo od floridy i za jakie miesiace???ile jest dlugu??i blagam....podawaj numer swojego konta!!!!!!!lub kazdego innego!!!!tej pani floridzie juz dziękujemy....nam na remont przed świetami tez by sie przydalo....ale poczekamy na inne dochody niz bezbronne psy....:/

Posted

[quote name='florida_blue'].......................................................................................................... - zeby pies miał godne zycie, w cieple, z pełną michą , otoczony dobrymi ludźmi - żeby to nie były jedyne i zarazm ostatnie święta w domu......................

Macie jakiś pomysł...........................
.

Piękny wiersz napisany przez marysię55 dla ślicznego psiaka o imieniu "Kamień", chciałabym w te przedświąteczne mroźne dni i noce zadedykować Partyzantowi i wszystkim zwierzakom, które na NAS i nasze serce czekają ..

.a floridzie- Kamili i jej koleżankom Renacie i Marcie życzyć przy stole Wigilijnym wyraźnych wspomnień widoku ufnych oczu wszystkich tych bezbronnych zwierząt,o których losach zdecydowały a dziś muszą to ukrywać,bo ......

..Opowiem Ci bajkę ......o smutnym kamieniu ...co leżał samotny ......przy drodze gdzieś w cieniu ...i o tym jak marzył ......by ktoś go przytulił ...lecz nikt go nie widział ......był szary i bury ...czasami ktoś przysiadł ......odchodził nie wracał ...a kamień wciąż czekał ......i tęsknił...i płakał ...był taki samotny ......i pragnął bez przerwy ...należeć do kogoś ......kto dobry i wierny ...czas mijał ulotny ......zmieniała się ziemia ...niestety nikt nie chciał ......szarego kamienia ...aż kiedyś porankiem ......gdy rosa błyszczała ...tęcza usiadła ......odpocząć gdzieś chciała ...i gdy poczuła ......moc uczuć kamienia ...po kropli kolorów ......na niego kapnęła ...łąkami polami ......szła sobie dziewczyna ...zwyczajna przeciętna ......samotna niczyja ...gdy kamień ujrzała ......zmieniony przez tęczę ...wiedziała poczuła ......i wzięła go w ręce ...wzruszona szepnęła: ......iść dalej nie muszę ...bo kamień znalazłam ......i piękną w nim duszę

Gdzie jest ten psiak ??? i inne ukryte przez floridę i jej wspólniczki???

....nieunikniony smutek tych Świąt,to niewiadoma........

Posted

Wszystkim,którzy prawdziwie kochają zwierzęta - dobrych, spokojnych Świąt........

Zwierzakom oszukanym przez FFA w Częstochowie ---> Tośkowi, Partyzantowi ,Tytanowi i wielu innym....magicznej nocy Wigilijnej (ciepłej i sytej)

winnym bezduszności..... nieustającej pamięci smutnych oczu ich ofiar,aż do wzruszenia ludzkich uczuć...

....nieunikniony smutek tych Świąt,to niewiadoma........

Posted

hmmmm......widzę ,że nie uspokoję emocji na tym wątku. Rozmawiałam z Floridą.... prosiłam aby się broniła. Niestety.... nie chciala (twierdzi ,że nie zrobila nieczego zlego). Jestem bardzo poruszona tą sytuacją. Oczywiście dam rozliczenie ile pienążków otrzymałam ....ale nieteraz...wybaczcie. Dopiero wrocilam z dlugiego wyjazdu..... za chwilke znow musze wyjechac. Ale moze uda mi sie dzis wieczorem. Nie wiem czy moge ot tak podac swoje konto. Wiecie...jakos nie lubie zbierac pieniazkow. To dla mnie takie...... krepujace. Wyudawalo mi się ,że najrozsadniej bedzie jesli kaske bedzie zbierala organizacja. Tym bardziej ,że to byla akcja wspolna..... ja tylko pojechalam psa odebrac.... a okazalo sie ,że wpadl pod moje skrzydla. Ale to nic..... ubostwiam Go....tuli sie jak zaden inny :) I jest taki szczesliwy....aż milo popatrzeć :) Pozdrawiam Swiatecznie i Noworocznie.

Posted

hmmmmmmm ........wyciszyć emocje???? kobieto !!! w co Ty grasz? Albo chcesz być wiarygodna w swojej uczciwości i miłości do psiaka,który z tego co czytałem jest u Ciebie- więc pokaż najnowsze foty,najlepiej przy TV z aktualnym programem,daj możliwość komuś zobaczenia tego psa a potem gadaj o emocjach i wyciszaniu.Tam gdzie maczała palce florida i zniknęły psy emocje nie zgasną.A Ty w czy masz problem? z aparatem w telu ?....czy ze znalezieniem sposobu,żeby kryć coś o floridzie tylko pomysłu brak???
I nie opowiadaj tu o psuciu wątku.Proste pytania to i prosta odpowiedz i wątek jest ok.a ludzie spokojni.

Posted

Zamiast życzeń NOWOROCZNYCH kopiuję apel o pomoc dla pinki Championa

[FONT=Century Gothic]Przy kieliszku szampana pomyślcie jakiego Champion miał Pana
A w noworocznym geście za promowanie aukcji się bierzcie
[/FONT]

[FONT=Century Gothic]Samo się nie wypromuje, a Champion kasę potrzebuje[/FONT]

[SIZE=6]Aukcja cegiełkowa:
http://www.allegro.pl/item869246408_...championa.html

Champion to pies z banerku z napisem CZŁOWIEKU.............JAK MOGŁEŚ???

Posted

doogo-60 napisał(a):
hmmmmmmm ........wyciszyć emocje???? kobieto !!! w co Ty grasz? Albo chcesz być wiarygodna w swojej uczciwości i miłości do psiaka,który z tego co czytałem jest u Ciebie- więc pokaż najnowsze foty,najlepiej przy TV z aktualnym programem,daj możliwość komuś zobaczenia tego psa a potem gadaj o emocjach i wyciszaniu.Tam gdzie maczała palce florida i zniknęły psy emocje nie zgasną.A Ty w czy masz problem? z aparatem w telu ?....czy ze znalezieniem sposobu,żeby kryć coś o floridzie tylko pomysłu brak???
I nie opowiadaj tu o psuciu wątku.Proste pytania to i prosta odpowiedz i wątek jest ok.a ludzie spokojni.

Jestes żalosny(a) Nikt nie bedzie mnie sprawdzał!!!!!!!!!!!!!! To co napisalas (eś) jest poprosty kargodne. Skoro mnie podejrzewasz o szwindle to poprostu................spadaj. Nie bede sie nikomu tlumaczyła. A fotki juz pisalam na pw do fiorsteinbock wysle jak tylko pojade do Snoopisia. Nikt jeszcze na dogo nie oskarazyl mnie o cos takiego...... to jest poprostu żalosne.

Posted

[quote name='gonia66']Brak rozliczen na watku jest niedpouszczalny!!!!!!!!nesca..mozesz nam wszystkim anapisac ile pieniedzy wplynelo od floridy i za jakie miesiace???ile jest dlugu??i blagam....podawaj numer swojego konta!!!!!!!lub kazdego innego!!!!tej pani floridzie juz dziękujemy....nam na remont przed świetami tez by sie przydalo....ale poczekamy na inne dochody niz bezbronne psy....:/
Podaje rozliczenie
Za polowe wrzesnia zaplacilysmy my

Za pazdziernik 2009-10-12 2009-10-12

Dane adr. rach. przeciwst.:
FUNDACJA FOR ANIMALS MIZERKIEWICZA
12 42-520 DABROWA GORNICZA
Tytuł: cele statutowe
+300,00 PLN

Listopad

2009-11-02 2009-11-02

Tytuł: cele statutowe
+300,00 PLN

Grudzień

100 złotych my

2009-12-08 2009-12-08
Tytuł: Snoopy hotelik
+200,00 PLN

Nie wiem co dalej. Mam zero kasy na Snoopka, a tu jeszcze te oskarzenia w moja strone.... W kazdej chwili moge go oddac...ale wiem gdzie trafi więc.....serce mi peka. Chyba zakoncze dzialalnosc na dogo....i wtedy bede miala sw.spokoj. Mamy tyle pracy z naszymi psami.....tylko prosze...jesli mozecie zastanowcie się dokąd Go zabrac. On w schronie nie przezyje. Jutro przyjdzie do mnie Ania (leże w zapaleniem oskrzeli wiec nie ruszam sie z domu) i przyniesie zdjecia Snopisia..... Moze ktos zechce Go przygarnac. Prosze....pomozcie.

Posted

Nescca, tak jak pisałem nie zamierzam się wycofywać z wpłat. W tym tygodniu pójdzie comiesięczny przelew. I życzę powrotu do zdrowia.

Posted

nesca jest jedna z najbardziej uczciwych osob jakich znam!!!!!!!!!!
znam ja osobiscie i nie dam gadac na nia!!!!!!!!!!!!!!!!
prosze sie odczepic od osoby,ktorej sie nie zna....!!!!!!
gdyby wszyscy dzialali jak ona....nie bylo by na ulicy nawet jednego bezdomnego futrzaka....
odda ostatni grosik i ostatnia minute swojego czasu by leciec za psami,kotami....
zanim zacznie sie obrazac jakies osoby..lepiej czasem ugryzc sie w jezyk!!!!!!

Posted

[quote name='doogo-60']hmmmmmmm ........wyciszyć emocje???? kobieto !!! w co Ty grasz? Albo chcesz być wiarygodna w swojej uczciwości i miłości do psiaka,który z tego co czytałem jest u Ciebie- więc pokaż najnowsze foty,najlepiej przy TV z aktualnym programem,daj możliwość komuś zobaczenia tego psa a potem gadaj o emocjach i wyciszaniu.Tam gdzie maczała palce florida i zniknęły psy emocje nie zgasną.
noo to chyba zle cos przeczytales...Snoopek nie jest u nesci Ona zostala poproszona tylko o interwencyjne zabranie psa poprzedniej wlaścicielce ..ale niestety nie mogla pozwolic by psa oddac do schronu - wiec zalatwila tymczas....florida miala natomiast zajac sie prowadeniem watku i zbieraniem deklaracji - taka byla umowa - niestety widac jak to wszytsko wyglada...dramat
dobrze, ze Snopek ma to gdzies i poki co jest mega szczesliwy i kochany w DT

Posted

Nescca, styczniowy przelew na Snoopka już poszedł. Jutro powinien być zaksięgowany.
(oczywiście jak zwykle mam prośbę o info (jak znajdziesz chwilkę czasu) czy doszło, zazwyczaj robię kilka przelewów i boję się pomyłki)