Guest Hajncelek Posted September 23, 2002 Posted September 23, 2002 pytanie dot. rasy yorkshrine terrier: czy tak jak jamniki te psy mają taki specyficzny zapach z pyszczka? :roll: Quote
Elfik Posted September 23, 2002 Posted September 23, 2002 Znam jamnika, ktory mial baardzo "specyficzny" zapach z pyszczka ;) - zniknal po usunieciu kamienia i podaniu antybiotykow na zapalenie dziasel. Podobna terapia sprawdzila sie tez u kilku innych psow. Moze to jednak nie jest kwestia rasy? Quote
Myszka.xww Posted September 24, 2002 Posted September 24, 2002 Nie, to nie jest kwestia rasy - moja sunia jest bardzo wielorasowa i tez miała ten problem. Kamień nazębny i zapalenie dziąseł to jedna sprawa, pies może być również przebiałczony, i też wonieje z ryjka. Pomaga ograniczenie mięsa i produktów mlecznych z podawaniem w tym czasie trilacu :wink: Quote
Dalmatynka Posted September 25, 2002 Posted September 25, 2002 Mojej suni też czasem wydobywał się niezbyt przyjemny zapach z pyszczka, ale zaczełam jej kupować Dental Risk takie kostki do gryzienia. Jak piesek ja zje to jakiś tydzień jest spokój i można spokojnie zaglądać mu do pyszczka bez obaw :D Quote
Wind Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 York, Bardzo prosze Ty sie zastanow co piszesz! Specyficzny zapach z pyska nie jest uwarunkowany rasa, tylko stanem dziasel, zebow, dieta i ewentualnie chorobami. pozdrawiam, Quote
PATIszon Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 York, To, ze dajemy bialy serek tez nie powoduje brzydkiego zapachu! Ale juz nie przepraszaj :lol: Quote
tygrysek-kr Posted March 25, 2004 Posted March 25, 2004 Witam A ja słyszałam że dobrze jest by psiak przynajmniej york ale to chyba nie ma znaczenia, dawać mu od czasu do czasu sucharki. Podobno to czyści zęby no i zdrowe :P I ja tak robię. I ma przy tym ubaw no i czyści zęby i uczy sie gryźć :fadein: wiec mam dwa w jednym :P Quote
DanielZ Posted March 26, 2004 Posted March 26, 2004 Kazde twarde jedzenie w jakims stopniu zdziera kamien . Pzdr @ll Daniel Quote
Recommended Posts