Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj był u Siwka lekarz ale nie wiem co powiedział, bo zrobiłam sobie dzień wolny od intewencji i nie pojechałam. Napiszę Wam w poniedziałek.

Podpisaliśmy wczoraj umowę adopcyjną z Panią, która przejmuje Siwka. Jestem dobrej, a nawet bardzo dobrej myśli co do jego dalszych losów.

Posted

Małgorzata L.-B.1000,00
Renata B-A.3,00
Katarzyna P.7,00
Anna Katarzyna N.10,00
Maciej Robert M.25,00
Beata K.50,00
Iwona Katarzyna W.50,00
Alicja B-T.150,00
Aleksander R.200,00
Iwona R.250,00
Justyna Cz.500,00
Monika Anna L.10,00
Sylwia U.5,00
Anna B.100,00
Ewa K.200,00
Razem:2560,00

Basia :Rose: z KTOZ przesłała mi pełne zestawienie wpłat na Siwka. Cena wykupu to 2.200 zł, kowal kosztował 50 zł, pensjonat 100 zł (niezależnie od tego jak długo Siwek będzie tam stał) - łącznie 2.350 zł. Koszty wizyty lekarskiej pokryła przyszła właścicielka, która bierze na siebie wszelkie dalsze koszty utrzymania i leczenia konia.

Zostało nam 210 zł. Patrząc na to, w jakim czasie wpłaty były przekazywane są to pieniądze Ank@2 i Ewy K. Mam w związku z tym pytanie czy te pieniądze możemy przeznaczyć na wykup konia, który pracował przy wyrębie lasu (najcięższa możliwa końska praca)? Wiemy juz konkretnie, którego konia chcemy wykupić.

Wszystkie osoby które chciałyby poznać Siwka zapraszam na wtorek. Jadę wtedy dni niego z Justyną Cz. z Przystani. Gdyby ktoś chciał się przyłączyć - zapraszamy. W samochodzie jest dużo miejsca.

Posted

Nie wiem ile trzeba bedzie dać za konia z lasu. Na razie negocjuję.

Wiem już co powiedział lekarz: na razie Siwek nie nadaje się do przewiezienia do nowej stajni (bardzo nowoczesna ale zimniejsza i dużo wyższa a Siwek jest koniem który stał w małej, ciasnej stajence, bardzo marznie i źle czuje się na otwartej przestrzeni). Wyniki krwi wskazują na silną anemię, odwodnienie i problemy w funkcjonowaniu organów wenwetrznych. Za dwa tygodnie będą powtórzone. Siwek przeszedł tarnikowanie (piłowanie) zębów. Na szczęście jego serce przeżyło głupiego jasia. Pani opłaciła mu pobyt w stajni za wrzesień i wszelkie wymienione zabiegi lekarskie. W ten sposób zwolniło się 100 zł, które mieliśmy zapłacić za stajnię i mamy 310 zł nadwyżki. Pani kupiła też Siwkowi masę preparatów dla starych i wyniszczonych koni, którymi Siwek pluje na odleglość i których jak na razie nie zamierza jeść.

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Banerek do pobrania...

NASZ KTOZ jest w bardzo ciężkiej sytuacji.. Od stycznia tego roku muszą opłacać pobyt psów które znajdują się w schronisku powyżej jednego roku....a takich psów jest większość...
1% to nasz jedyny ratunek.... Inaczej będzie naprawdę nie ciekawie, bo KTOZ utrzymuje się z tego co dostanie podczas zbiórek i właśnie z 1%
PROSIMY O POMOC!!!!!!