Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cóż, prawda jest taka, że Mikra warczy i to dość głośno. Warkot przechodzi w charakterystyczne bulgotanie i to mnie niepokoi. Też mi się wydawało, że Mała jest rozdarta wewnętrznie między lojalnością wobec nowego domu, a starymi przyzwyczajeniami. Troszkę zmieniłam metodę - gdy za ostro warczy, po prostu przestaję się z nią bawić. Ale też oddaje zabawkę, a ja jej natychmiast odrzucam. Mam nadzieję, że również dlatego zrozumie, że nie chcę jej zabawki odebrać na stałe, a tylko po to, by rzucić. No i oczywiście posłanie - azyl, stamtąd nic nie zabieram bez potrzeby ;) Do ćwiczenia oddawania zabawki ze smakołykami przejdziemy. A na pewno je lubi, żebraczka jedna. :mad: Dzisiaj stanęła przed lodówką, patrzała na nią i piszczała. :diabloti: Spryciula moja, szybko się nauczyła, że to stamtąd pochodzi jedzenie :loveu:Trochę martwi mnie jej CS-owanie, bo nie chciałabym, żeby się mnie bała. No, ale jest u mnie krótko, więc pewnie się przekona, że nie ma się kogo bać i że za skarceniem słownym nie idzie bicie. Czasem mam wrażenie, że lizaniem próbuje odwrócić uwagę od rękoczynów :( Mam nadzieję, ze niedługo zrozumie, że ja tylko daję jej znać, że mi się coś nie podoba... :-(

Z dobrych wieści - Mikra je za 3 psy. Wcina wszystko - mięsko, ziemniaczki, zupę pomidorową bez przypraw, a Tacie nawet wyjadła kalafiora... :roll: Na szczęście Mama niedługo pójdzie do pracy i nie będzie karmić Mikrusi na każdym kroku... Ładnie chodzi bez smyczy, chociaż niektórych miejsc się boi i od nich ucieka, najlepiej chodzi jej się dookoła bloku, nie bardzo chce iść dalej na koopkę.

Posted

[quote name='brazowa1']na pewno dostaje całe ziemniaki i tylko ziemniaki :eviltong::eviltong::eviltong:[/quote]

[quote name='Litterka']Nieprawda! Jak zasłuży, to może dostanie też suchego chleba :eviltong:[/quote]
Fajnie,że Mikrusia ma tak bogato urozmaicone menu:cool3::diabloti:

• 5 months later...
Posted

Przepraszam bardzo! Na tej bułce (przecież psu nie dam chleba ;)) był też twaróg!:eviltong: A żebyś widziała, jak wcina buraczki z marynaty... :crazyeye: Ale musisz przyznać, że ładnie się upasła na tym suchym chlebie z ziemniakami :D

Posted

Miłość miłością, ale z 3,5 kg, które przywiozłam, teraz mam 5,5... :D Wet mówi, że jest za tłusta, a ja nie czuję w ogóle żeber. Z tym będziemy walczyć. Ciekawe, czy jak już wreszcie skończę podyplomówkę i pójdziemy na agility (są takie plany), czy jej się spodoba i czy schudnie?

Posted

brazowa1 napisał(a):
i znowu ten chleb! tym razem z pomidorem!
Pomidorów tez psy nie trawią
I nie słodź jej tej herbaty wiecej niz 1/4 łyżeczki.

:roflt:

Piękna Mikruska :loveu:

Posted

diete chlebowo-ziemniakową wprowadzam od dzis mojemu psu!

Slicznie Mikra wygląda.
Kocham miniagility!!!!!!!! Te małe stworzonka pokonujące ze śmiertelna powagą mini przeszkodę!!!!

• 1 month later...
Posted

Dzisiaj Mikra pokazała, co potrafi. Obejrzała po raz pierwszy morze, stwierdziła, że za głośne i zrobiła z nami parę kilometrów z Orłowa do Centrum Gdyni. Jestem z niej dumna:) NIestety, nie mam zdjęć, skleroza nie boli, więc aparat w domu został...

Posted

Dzieki za odpowiedz na moje pytanie. Jest przesliczna... A pytalam sie dlatego,bo myslalam ze Ty tez chodzisz na spacerki na tej trasie co ja- czyt.watek PSIE KUPY...Ale chyba nie,bo Cie nie widzialam nikogo z takm psiakiem,a brzynajmniej nie w tych godz. wktorych ja chodze...