Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy Walenty ma już odstawione lekarstwa albo zmniejszone dawki? Nie wiem na ile mam rację, ale jak dla mnie po dzisiejszym spotkaniu z nim, jest gorzej niż było przedtem. Z tydzień-dwa temu już prawie prosto tuptał i prawie się nie zataczał, a dzisiaj nagle zaliczył dwie wywrotki :-( i do tego chodzi mniej prosto i pewnie niż wtedy kiedy go poznalam.

Waluś co jest chłopie?

Posted

dziewczyny - Luis ze Swarzędza tez się przewracał - w schronisku nie zdiagnozowano mu zapalenia ucha środkowego, nie podawano leków. Po jakimś czasie, gdy trafił do ds nie był w stanie wstać...teraz jest ok, nawet 'dostał" koleżankę do towarzystwa:p Nie poddawajcie się,ale on musi brac leki! idźcie do innego weta, nie wiem...o dt dla psa - obojętne jakiego, nawet w pełni zdrowego czy szczeniaka -ciężko, bo wszyscy zapsieni...a ds nie ma nawet dla pięknych, zdrowych psów:-(

podam wam link do wątku Luiska - moze to wam jakoś pomoże:

http://www.dogomania.pl/forum/f85/amstaff-luis-w-schronie-przez-lata-wyszedl-na-moment-teraz-znow-schron-potem-ma-dom-129361/?highlight=

Posted

Dzięki Andzia, poczytam wątek Luisa.
Dziś jak byłam z nim na spacerze to też dwa razy się przewrócił. Jak się trzepał. On jest taki kochany, cukiereczek :-(

Posted

Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to może Waluś będzie miał szansę przeczekać zimę w domu tymczasowym! :multi: W niedzielę będzie wiadomo, wtedy ma nastąpić pierwsze zapoznanie z jego dobroczyńcami :)

Posted

Dziś Waluś jedzie do domu tymczasowego!!! Bardzo miłe panie, mama z córką biorą Walusia na tymczas. Tzn. Walenty będzie mieszkał u mamy :p
Dziękujemy :Rose: i czekamy, aż się panie zalogują na Dogo i będą pisały co słychać u Walusia.

Posted

Nie wróci do schronu. Jeśli nikt go nie przygarnie, pewnie zostanie na stałe. Będzie też leczony przez ich znajomego, sprawdzonego weterynarza.

Był najpierw spacerek krótszy po lesie, potem wybieg, a potem znowu do lasu na prawie dwie godziny. No i pojechał ;)wskoczył do samochodu jakby całe życie nic innego nie robił.

Myślę że już niedługo możemy się spodziewać relacji, bo Marta specjalnie założyła już konto na dogomanii :)

Posted

No, to przed Walusiem otwiera się nowy rozdział w życiu. Będzie mu na pewno na DT bardzo dobrze. I będzie leczony tak jakoś lepiej. Nie twierdzę, że w schronisku jest zły wet, ale co podejście indywidualne, to podejście indywidualne! Ot, co! :multi::multi::multi:

Posted

Waluś już dojchał :) Bardzo ładnie jezdzi samochodem :) mogłabym zaryzykowac stwierdzenie ze taka jazda go relaksuje :D
W domu zachowuje grzecznie. Zniszczeń nie przewiduje hehe jeszcze tylko kąpiel ojjj tak kąpiel potrzebna...

Posted

Lena2009 napisał(a):
Waluś już dojchał :) Bardzo ładnie jezdzi samochodem :) mogłabym zaryzykowac stwierdzenie ze taka jazda go relaksuje :D
W domu zachowuje grzecznie. Zniszczeń nie przewiduje hehe jeszcze tylko kąpiel ojjj tak kąpiel potrzebna...

Super! :) mam nadzieję że jak dobrze się zaczęło, tak dobrze będzie dalej!
Zdjęcia pokażcie :razz:

Posted

Lena2009 napisał(a):

Witaj Lena :)
Walenty uwielbia samochody.Za każdym razem,gdy przechodziłam obok animalsowego samochodu,Waluś usiłował wepchnać sie do bagażnika.
Bardzo,bardzo Wam dziękujemy!!!!!

Posted

jesli chodzi o zdrowie to jakby sie poprawiło :) mniej sie przewraca, czasem go troche zarzuca :)
byłysmy dzis z nim u weta dostał nowy antybiotyk jakiś nowy podobno dobry..
podaje sie go tylko 3 dni a działa w organizmie dłuzej.. no zobaczymy
mama kupiła leki osłaniające wątrobe bo jednak antybiotyk bierze juz długo :(
przy czyszczeniu prawego ucha Waluś zaczął sie wyrywac i piszczeć :(( pewnie go boli :( weterynarz powiedział ze to moze być swierzb ze on uwidacznia sie w ciepłym, zeby obserwowac czy pies sie drapie w to ucho
w poniedziałek idziemy znowu.. zobaczymy czy nowy antybiotyk da lepszy efekt no i obejrzeć jeszcze raz to prawe uszko :(

aaaa ;) ten stalowy odcień to był kurz :cool3: Waluś jest ciemno brązowy :D taka gorzka czekolada :loveu:

Posted

Ciekawe jak wygląda w "nowym kolorze" :loveu:

poróbcie mu jakieś foty i wstawcie tutaj, bo ja już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć Walusia w innej scenerii niż jego boks ;)