Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No niby jest OK.Pewnie mozna normalnie z nim iść,ale widziałam jego reakcje na smycz,jak sie bał,jak nie chciał sie ruszyc,niefajnie było wtedy go odpinac .Pewnie teraz wszystko juz lepiej.
No,ale to ast,pozostawiamy asty fachowcom.

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piesek, którego nazwaliście Walenty, nazywa się Rudy. Nie miał łatwego życia. Znajdzcie mu prawdziwy dom i nie oddawajcie go poprzedniej właścicielce. Zresztą pewnie i tak go nie szuka. Rudy jest wspaniały, taki trochę z charakterkiem i prawdopodobnie niedosłyszy. Pokażcie wiecej jego zdjęć, bo po tym jednym do końca nie jestm pewny czy to faktycznie Rudy.

http://www.dogomania.pl/forum/13013107-post4088.html

Posted

Akurat z tym jakby lepiej.Ale watpie,aby wrócił kiedys do pełnej sparwnosci.Nie sądze,aby to był Rudy,z postu powyżej,to byl dobrze traktowany pies przez włascicieli,lubi,kocha ludzi.
byal pani,zaintersowana nim,ale jeszcze musza obgadac z rodzina.

Posted

Miałam dziś przyjemność poznać Walentego.
Bardzo fajny pies, zaburzenia równowagi są, ale myślałam, że będzie gorzej.
Generalnie, jak ktoś nie wiem to na spacerze w ogóle nie zauważy.
Waluś jest może trochę mało zorientowany na człowieka, w końcu tyle ciekawych zapachów w koło. Siedzieliśmy sobie z 15 minut na polanie, po prostu tuląc się, naprawdę cudny pies.
Taki pocieszny, zadowolony z życia, obwąchał się z sunią, która akurat była na spacerze bez problemów, jak zobaczył dużego samca, położył się i obserwował, ale dalszych zamiarów nie sprawdzałam.

Posted

[quote name='natalia_aa']Miałam dziś przyjemność poznać Walentego.
Bardzo fajny pies, zaburzenia równowagi są, ale myślałam, że będzie gorzej.
Generalnie, jak ktoś nie wiem to na spacerze w ogóle nie zauważy.
Waluś jest może trochę mało zorientowany na człowieka, w końcu tyle ciekawych zapachów w koło. Siedzieliśmy sobie z 15 minut na polanie, po prostu tuląc się, naprawdę cudny pies.
Taki pocieszny, zadowolony z życia, obwąchał się z sunią, która akurat była na spacerze bez problemów, jak zobaczył dużego samca, położył się i obserwował, ale dalszych zamiarów nie sprawdzałam.[/quote]

Natalia, a wychodziłaś też z tym drugim bullowatym? Siedzi na nowych kojcach, niedaleko Walusia. Trochę labowaty z budowy ;) Sprawdzałaś go, możesz cos o nim powiedzieć?

Posted

Tak byłam z nim, ale niedługo.
Pies generalnie boi się wielu nowych rzeczy, podniesiony kijek, piłka, sprawiło, że zmrużył oczy, skulił się nieco i ewidentnie czuł dyskomfort, iż jest na smyczy i nie może uciec.
Co więcej przy początkowej korekcie, bardzo się wystraszył i chwycił odruchowo za smycz, by się uwolnić.
Po chwili bardziej mi zaufał, początkowo nawet niechętnie dawał się głaskać, odsuwał pysk i widać, że było to dla niego bardzo niekomfortowe.

Do swoich cieszy się, przytula... świetni sprawdziłoby się u niego szkolenie pozytywne... (którego zawziętym zwolennikiem wprawdzie nie jestem).
Szkoda, że Dąbrówka jest mi tak nie po drodze, jest tam kilka fajnych psiaków, które chwytają za serce.

Astka w zzaawansowanej ciąży z hoteliku, oddana przez właścicieli - bardzo zestresowana, nawarczała na mnie początkowo, ale nie wystartowała do ataku. Stwierdziłam, że w jej obecnym stanie nie będę jej dodatkowo stresować, w związku z czym nie próbowałam jej wyciągać.

Posted

pinkmoon napisał(a):
Hihi, dla mnie Waluś to bardziej wygląda na wiejskiego parobka niż na arystokratę :lol::lol:

(...)

Wygląda? Kochana a jakie on ma maniery :eviltong: